Over Rotterdam, de slechte rijtjes en het Financieel Dagblad.

hagenaars
Berichten: 365
Lid geworden op: zo 20 okt 2019, 16:33

Over Rotterdam, de slechte rijtjes en het Financieel Dagblad.

Bericht door hagenaars »

In de krant van vandaag*) een flink artikel van een onlangs aangetreden nieuwe redacteur. Jean Dohmen, telg uit een illustere familie van uitstekende journalisten. Bij het artikel een doeltreffende foto van de Hillevliet, De Hillevliet is een weg in de wijk Bloemhof en Hillesluis in Rotterdam. De weg verbindt de Randweg met de Slaghekstraat en doorkruist de Lange Hilleweg en de Polderlaan.
De weg is een uitstekende winkelstraat, wilt u kennismaken met een multicultureel stukje Nederland dan is een wandeling langs de Hillevliet aan te bevelen. De redacteur schrijft over de problematiek van het achterblijven van zekere delen van ons vaderland**) op het gebied van vaccinatie tegen de Coronapandemie. Hij komt tot de conclusie dat in Hillesluis de meeste bewoners lak hebben aan de teksten van de burgemeester, onze premier en de minister van Volksgezondheid. Dit leidt tot een zeer lage vaccinatiegraad. Het leuke van het artikel is dat de auteur ook aangeeft hoe dit knelpunt op te lossen is. eigenlijk heel simpel: je moet op straat mensen als GGD medewerker aanspreken. Goedemiddag, mag ik u iets vragen?
Bent u al gevaccineerd? Het lijkt een beetje lullig, zo maar mensen aanspreken, maar het helpt...
maar ook de huisarts kan iets vergelijkbaars doen. En ook dat werkt .
Uit het artikel blijkt ook een relevant sociologisch fenomeen, eerst gaat de middenklasse over de brug en daarna het volk.
Het eindigt met een aanbeveling. Een zinnige suggestie, geef de mensen die zich laten overtuigen door die directe aanpak een beloning. Hoeveel mensen zouden weigeren als ze 100 of 150 euro krijgen?

*) 's Morgens lees ik het Financieel dagblad. Dit stukje gaat over de krant van 23 oktober 2021, pagina 6 en 7.
**)Merck toch hoe sterck is een van de bekendste Nederlandse geuzenliederen. Lange tijd werd aangenomen dat de tekst van Adriaen Valerius was, maar dat werd eind 20e eeuw in twijfel getrokken. Het lied werd in 1626 gepubliceerd in het geuzenliedboek de Nederlandtsche gedenck-clanck.
Plaats reactie