Sadet Karabulut, SP dwaallicht.

hagenaars

Sadet Karabulut, SP dwaallicht.

Bericht door hagenaars »

De dreiging vanuit Rusland is danig overtrokken. Om de-escalatie mogelijk te maken moet de NAVO pas op de plaats maken, aldus Sadet Karabulut in Het Parool. Op 17 april, op pagina 20.
Hoe krijg je vier of vijf misverstanden en onjuistheden in twee zinnen.
De landen die grenzen aan Rusland zijn zonder uitzondering bang voor dit oude imperium, dat streeft naar herstel van zijn hegemonie. Je vraagt je af wat deze Sadet eigenlijk bedoelt. Wat bedoelt zij bv. met "danig". Danig overtrokken.
Ik geef toe dat ik haar niet begrijp.
De-escalatie dan, wat zou ze daarmee voor hebben? Dat Rusland inbindt? Maar Poetin, die de dreiging tot zijn handelsmerk maakte, is zojuist opnieuw herkozen. Wat zou Sadet bedoelen?
De NAVO is, geloof ik, een bondgenootschap van souvereine naties die hun defensie gezamenlijk doen. Toetreden tot het bondgenootschap is vrijblijvend. Je kunt er als land zo weer uit. Ik ken geen voorbeelden van landen die de defensieve kracht van de NATO eerst wel en toen weer niet wilden. Kennelijk is het bondgenootschap na bijnna zeventig jaar nog altijd succesvol. De oprichting was in 1949+) . Wat zou Sadet met "pas op de plaats maken".bedoelen. Het is een commando uit de militaire dienst, als een peloton even staat te trappelen en niet voor of achteruit gaat. Afwachten...?

+)4 april 1949, Washington D.C., Verenigde Staten

Sadet Karabulut werd geboren op 28 april 1975 in Dordrecht. Zij is dochter van Turks-Koerdische gastarbeiders, de jongste van vijf kinderen. Sadet heeft het VWO afgerond in Dordrecht en studeerde Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Tijdens haar studie was ze actief bij de Landelijke Studenten ...

Sadet Karabulut is Tweede Kamerlid voor de Socialistische Partij. Sinds de verkiezingen van 15 maart 2017 houdt zij zich bezig met het portefeuille buitenlandse zaken, defensie en ontwikkelingssamenwerking.
Plaats reactie