Jezus heeft toch bestaan.

Plaats reactie
hagenaars

Jezus heeft toch bestaan.

Bericht door hagenaars »

Al meer dan honderden jaren wordt er getwijfeld aan het bestaan van Jezus. Jezus redt, maar heeft hij ook bestaan, dat is voor menig gelovige toch de vraag. Het antwoord komt steeds meer naderbij: Jezus redt en hij heeft ook nog bestaan. Voor de vrijdenker maakt het weinig uit: Jezus redt als je in hem gelooft, je leeft langer, gelukkiger, het geloof geeft immers kracht en zekerheid. Welaan, als dan ook nog het bestaan van de idool kan worden aangetoond dan zijn we dichter bij de waarheid, Jezus is dan geen geloofswaarheid meer maar een feit.
Bron Belga Bij graafwerkzaamheden in Jeruzalem zijn resten ontdekt van het paleis waar Jezus ter dood werd veroordeeld. Dat schrijft de Washington Post. Archeologen zijn al jaren bezig met graafwerken in een gebouw naast het Toren van David-Museum in het oude stadsgedeelte. Nu blijkt dat ze mogelijk de funderingen en een ondergronds rioleringssysteem ontdekt hebben van het paleis van Herodes, waar Jezus volgens een aantal historici werd veroordeeld. De meeste wetenschappers zijn het erover eens dat het paleis gevestigd was in het westen van de stad, waar het museum zich ook bevindt. De archeologen zijn aan het werk onder de vloer van een voormalige Ottomaanse gevangenis naast het museum. De rechtszaak zou plaatsgevonden hebben “vlakbij een hek en op een hobbelig stenen wegdek”, wat volgens de Washington Post overeenstemt met de eerdere vondsten bij de gevangenis.
fred neerhoff
Berichten: 4560
Lid geworden op: di 13 dec 2011, 09:55

Re: Jezus heeft toch bestaan.

Bericht door fred neerhoff »

hagenaars schreef:Welaan, als dan ook nog het bestaan van de idool kan worden aangetoond dan zijn we dichter bij de waarheid
Genoemde archeologische vondst is natuurlijk geen bewijs voor het bestaan van Jezus. Dat bestaan was immers door jouw historici al lang aangenomen. Je kunt niet iemand veroordelen die niet bestaan heeft.
hagenaars

Re: Jezus heeft toch bestaan.

Bericht door hagenaars »

Zo is het! Jezus bestaat en Jezus redt, het kan niet op.. Terzijde merk ik op, dat je niet kan redden als je niet bestaat. In ernst: het geloof is een schone zaak en het geeft de mensheid veel vermaak...Mensen willen geloven, maar ze zijn ook als blinde Maupie, eerst zien en dan geloven.

Zie ook: Harry Kunneman


Je bent bezig met vragen van onze tijd
Prof.dr. Harry Kunneman is hoogleraar sociale en politieke theorie:


"Ik vind de Universiteit voor Humanistiek een bijzondere plek om te studeren en te werken. Als docent valt mij vooral op dat onze studenten sterk betrokken zijn bij hun studie. Dat komt denk ik doordat humanistiek niet alleen inhoudelijk een heel interessante studie is, maar ook op persoonlijk niveau doorwerkt. Je wordt hier uitgedaagd om jezelf tegelijkertijd op intellectueel niveau en op persoonlijk niveau te ontwikkelen. Die ontwikkeling heeft bovendien ook een maatschappelijke horizon: het gaat om jou als individu, maar dan wel een individu dat een verschil kan maken in onze maatschappij door zichzelf als mens en als professional optimaal te ontwikkelen. "

Eerste vraag, beste Harry, stelt de tijd wel vragen?

Leestip 1) http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%81vila,_Spain 2 Edith Stein http://nl.wikipedia.org/wiki/Edith_Stein
Plaats reactie