De show must go on...

hagenaars

De show must go on...

Bericht door hagenaars »

Showbizz.
Een goede vriendin van mij speelde jarenlang in een theatershow, zij was assistente, zoals de Sharon van Rowan Atkinson´s "Amazing Jezus. (http://www.youtube.com/watch?v=fTzXJMU1sLc ) Tovenarij. Showbizz.De mensen smullen er van.
Ook het Nederlandse publiek wil graag geamuseerd worden. En kijken naar wonderen. Ik zag dit week end toevallig drie mooie voorbeelden. U vindt ze in het Financieel Dagblad op pagina 9 Nieuwsweek. Frans Weekers staat er niet bij, je zou kunnen zeggen dat zijn truc mislukte, slechte voorbereiding, geen repetitietijd en dus een afgang.
Nee, dan de "pittige vakbondsvrouw Van Brenk, ze krijgt nauwelijks ambtenaren op de been, maar blijft gezellig lid van de S.E.R., zolang hij nog bestaat ten minste, zit met minister Blok aan tafel en terwijl al haar "goodies" worden afgenomen, blijft zij een "pittige tante". Ambtenaren waarvan zij de voorvrouw is zitten al jarenlang op een schopstoel, iedereen wil op ambtenaren besparen, hun rechten ontnemen en vooral hun macht en invloed beperken. De overheid moet vooral flink in eigen vlees snijden, dat het werk er onder lijdt, vinden we bijzaak, al zal Frans Weekers nu het te laat is daar wellicht anders over zijn gaan denken. Er staan helemaal geen nieuwe ambtenarenacties op het program, verstandig ook want de actiebereidheid lijkt mij kwakkelend. Al jaren zetten de kabinetten het mes in de kosten van de overheid en dan vooral in de arbeidsvoorwaarden van ambtenaren. Maar die werken loyaal door. En onze pittige dame verjubelt hun vakbondbijdrage met vergaderen, vergaderen en vergaderen. Nu weer met Plasterk, geen sterke minister, zoals we weten. Binnenkort wordt waarschijnlijk de ambtenarenstutus afgenomen.
Deze theater show wordt overtroffen in Duitsland door René Obermann, zijn naam is een program. U kent hem waarschijnlijk niet, Nederlanders kijken bijna nooit naar het oosten, maar graag naar het westen en in de zomer naar het zuiden. Deze vrolijke baas werd in een maand werken, nou ja vergaderen, een kleine drie miljoen euro rijker en verdiende ook nog een nieuwe baan als ceo van Lufthansa. U moet het maar even nakijken, het is een echte goocheltruc, daar is Ziggo, een bekende kabelaar die wordt opgekocht door UPC. Onder de leiding van deze Obermann. Wij hebben onze gezellige Camiel Eurlings, werd eerst staatssecretaris en toen "goocheltruc" de ceo van onze nationale trots. (http://nl.wikipedia.org/wiki/Koninklijk ... atschappij )
Ten slotte, het hoofdnummer, Bram Moszkowicz, in een echte theatershow. Te zien met een theathercollege, de mensen willen belazerd worden, want wat is dat nou een theatercollege? Professor Tulp deed het in de Waag op de Nieuwmarkt. maar dat is eeuwen geleden en door Rembrandt vereeuwigd. In 1628 werd Tulp benoemd tot praelector anatomiae (voorlezer in de anatomie) van het chirurgijnsgilde. Dat college vergaderde in de Pietershal, de voormalige kapel van het Pietersklooster aan de Nes. Later betrok het gilde een speciale snijzaal in de Waag op de Nieuwmarkt. Elke winter gaf Tulp hier lessen in anatomie en ontleding van het menselijk lichaam. Om dit wettelijk te mogen doen, mocht hij alleen lijken gebruiken van opgehangen criminelen. In deze functie werd hij vier jaar later afgebeeld door Rembrandt op diens 'Anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp'.
Goed Bram Moskovicz dus in een theatershow in het De La Martheater van Joop van der Ende. Persoonlijk relaas over recht(spreken) in Nederland. Ik wens u een fijne voorstelling.

Dinsdag 11 februari 20.00 uur, er zijn nog kaarten verkrijgbaar.
Plaats reactie