Bolkenstein en Palestina.

Plaats reactie
hagenaars

Bolkenstein en Palestina.

Bericht door hagenaars »

Frits B. schreef een compleet stuk in NRC Handelsblad op 18 januari. De conclusie: Het Westen laat zich ringeloren door Arabische propaganda tegen Israel.
Het spreekt vanzelf dat daar reactie op komt. Ik laat dat verder hier onbesproken. Toch wil ik uit die reacties een onderwerp even boven tafel halen.
Het gaat dan om het bestaan van een Joodse staat, dat is een staat waar Joden geen minderheid zijn, of op de vlucht, maar waar zij de macht vormen. Een staat voor Joden en door Joden geleid. Dus niet een Palestijnse staat waar Joden een minderheid vormen, maar een soevereine nationale eenheid. Het spreekt vanzelf dat die staat democratisch moet zijn en blijven en in vrede met zijn buren moet leven
Dat is het uitgangspunt al meer dan honderd jaar. Het was een ideaal, tot Herzl zijn meesterwerk schreef.
Bron: Nicolaos van Dam. Bolkenstein zit fout, het Westen laat zich door Israël gijzelen. NRC Handelsblad vrijdag 24 januari. Pagina 16 Opinie.
Nota bene, bovenstaande auteur stelt dat uitgangspunt ter discussie.
David Bakker
Beheerder
Berichten: 1337
Lid geworden op: ma 28 nov 2011, 00:35

Re: Bolkenstein en Palestina.

Bericht door David Bakker »

Wist je dat onze Belgische vriend Stijn een Palestijnenvriend is: Zoals je op zijn site kan lezen: http://stijnbruers.wordpress.com/about/ zette hij zich in voor: http://www.palestinasolidariteit.be/con ... g-lap-2013 en steunt hij de actie boycot Israel.

Dus je weet wat voor vlees je in de kuip hebt.
hagenaars

Re: Bolkenstein en Palestina.

Bericht door hagenaars »

Een verward betoog, sommige mensen lopen met hun vlag, hun toeter en hun leuze ( Corry Vonk en Wim Kan. Eind 1939 vertrok het ABC-cabaret op tournee naar Nederlands-Indië. Doordat Duitsland Nederland binnenviel, konden de Kans niet terugkeren. Terwijl ze in Nederlands-Indië bleven, viel Japan de kolonie binnen. Daarop verdwenen beiden in een Japans concentratiekamp. Jarenlang zouden ze elkaar niet zien.Kan kwam uiteindelijk terecht in een krijgsgevangenkamp bij de Birmaspoorweg. Hij kreeg een relatief beschermde positie, waardoor hij minder hoefde te werken dan de doorsnee krijgsgevangene. De ellende van zijn verblijf in Birma verwerkte Kan na de oorlog in zijn optredens. Zo schreef hij voor een optreden op een reünie van Indische kampgevangenen in 1967 de zogenaamde Hirohito-hitparade.) altijd aan de verkeerde kant van de politieke muur...Tragisch is dat.
Naskatew
Berichten: 10
Lid geworden op: ma 21 sep 2015, 10:16

Re: Bolkenstein en Palestina.

Bericht door Naskatew »

Quin regal seriós, és molt beneficiós per a moltes persones.
บาคาร่าออนไลน์
hagenaars

Re: Bolkenstein en Palestina.

Bericht door hagenaars »

op zoek naar vrijwillige vertalers. Meld je aan!
Plaats reactie