Praktisch handelen.

hagenaars

Praktisch handelen.

Bericht door hagenaars »

Ik vind dat de agenten die een jattende Pool met behulp van een treinkaartje het land uitzetten, goed werk deden. Zij verdienen geen reprimande maar een pluim. Het deugt niet maar het werkt wel.

Bron ANP


Opstelten bekijkt 'treinkaartje Berlijn' voor veelpleger


Agenten die een treinkaartje naar Berlijn kopen voor een Poolse veelpleger. Volgens de korpsleiding en minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) is het niet de juiste weg.
Opstelten gaf maandagavond aan dat hij de afkeuring van de korpsleiding steunt en hij stuurt de Tweede Kamer nog voor de behandeling van zijn begroting later deze maand een brief over de aanpak van veelplegers in het algemeen en deze zaak in het bijzonder.

Agenten in Almelo gaven een 23-jarige Poolse veelpleger na zijn zoveelste inbraak een treinkaartje en zetten hem op de trein.
De man had in een half jaar 66 inbraken gepleegd en had al eerder aangegeven dat hij graag terug wilde naar Polen, maar daar het geld niet voor had.

Eddy van Hijum, Tweede Kamerlid voor het CDA, noemde het een 'noodkreet' van de politiemensen die de man liever kwijt dan rijk waren.

''Die agenten hebben het gevoel dat ze dweilen met de kraan open en met de handen gebonden op de rug problemen moeten aanpakken. Ze zagen geen andere mogelijkheden tot verwijdering, zelfs al pleegde de man 66 inbraken. Dat kostte enorm veel tijd en werk.''

Omdat het het streven is mensen bij lichtere vergrijpen eerder te verwijderen, wilde Van Hijum opheldering van staatssecretaris Fred Teeven (Justitie), maar die krijgt hij dus van minister Opstelten.


.
Plaats reactie