Het Europese Comité voor Sociale Rechten.

hagenaars

Het Europese Comité voor Sociale Rechten.

Bericht door hagenaars »

Ik vind dat je eerst altijd even moet kijken wie het zegt. In de avondkrant*) in de rubriek `in het nieuws`een verontrustend bericht. In Nederland is illegale aanwezigheid strafbaar. Je kunt het wel proberen, maar je hebt geen enkel recht. Nederland is niet opengesteld voor langdurig verblijf, tenzij een assyl-aanvraag succesvol is. Ook immigranten met een werkvergunning zijn welkom. Maar voor de achtergebleven toerist, de gelukzoeker zonder werk is de Nederlandse grens gesloten. We zitten vol, om het populair uit te drukken. Jammer, maar een bittere noodzaak.
Maar Nederland ondertekende het Sociaal Handvest, zie hieronder. Het werd ondertekent en opgesteld te Straatsburg, 3 mei 1996.http://www.coe.int/t/dghl/monitoring/so ... /Dutch.pdf

Het Europese Comité voor Sociale Rechten (ECSR) controleert of de aangesloten landen de regels van het handvest naleven. Het comité bestaat uit vijftien onafhankelijke, onpartijdige leden gekozen door het Comité van Ministers van de Raad van Europa. Een zittingsperiode van een comité duurt zes jaar en mag maximaal één keer verlengd worden. De aangesloten staten moeten één keer per jaar een rapport maken waarin staat hoe ze (enkele van) de voorschriften in de praktijk brengen.
Nu zou het comité het restrictieve en noodzakelijke door de beide Kamers vastgestelde beleid ondergraven en ons toch verplichten gestrande armoedzaaiers zonder nut of doel te voeden, huisvesten en verzorgen. Een lastig dilemma.
Teeven is stoer en wekt de indruk zeker van zijn zaak te zijn. We wachten af...


http://nl.wikipedia.org/wiki/Europees_Sociaal_Handvest

*) NRC Handelsblad vrijdag 1 november pagina 2.
Plaats reactie