Vechten in Mali.

hagenaars

Vechten in Mali.

Bericht door hagenaars »

http://nl.wikipedia.org/wiki/Mali Eerst even het oneindig uitgestrekte land ten zuiden van de Sahara. De Fransen hebben een lokale twist tussen zuid en noord beslist. Zij hadden nog oud koloniale banden en deden binnen dir conflict goed werk voor de regerende zuidelijke volkeren. Maar wij, wat hebben wij er te zoeken? In V.N. verband?
Koenders is er de politieke aanstichter van deze missie. Hij stelt: http://nieuws.nl.msn.com/binnenland/koe ... belangrijk dat wij nederlandse soldaten daar heel goed werk doen. Ik betwijfel dat.

De minister Timmermans legde zelfs een link met de vele vluchtelingen die naar Europa komen, als of wij ten zuiden van de Sahara en op de hoogte van Mauretanie die vluchtelingen uit Somalië en Syrië kunnen tegenhouden over te steken naar Europa. Hoe pervers kun je worden? Zowel Irak als Afghanistan hebben ons geleerd dat een binnenlands exotisch conflict voor ons westerlingen meestal slecht afloopt, het wordt echt niets. Maar er gaan wel weer Hollandse jongens en meisjes sneuvelen, willen we dat?
Dat is de vraag?
hagenaars

Re: Vechten in Mali.

Bericht door hagenaars »

De minister van defensie doet ook al een duit in het zakje: ach arme!

Minister Hennis-Plasschaert realistisch over missie Mali
Van vorige vredesmissies is geleerd dat je van te voren realistisch moet zijn over de uitkomsten ervan. "Er zal veel inzet moeten worden geleverd om het staatsgezag in Mali terug te brengen."
Dat laat Jeanine Hennis-Plasschaert, minister van Defensie, weten in een interview met NU.nl over de missie in Mali.

Volgens Hennis is dit bovendien niet de verantwoordelijkheid van Nederland, maar van de Verenigde Naties (VN), die de missie leidt.
"Wij gaan in ieder geval voor twee jaar. Maar er zal veel langer een VN-macht in het gebied aanwezig zijn."

Toch noemt ze de Nederlandse bijdrage aan de missie "cruciaal". "Nederland voorziet in deze missie voornamelijk de informatie. We zijn de ogen en oren van de VN. Zonder een goede informatiepositie zou de missie niet slagen."

Bron: ANP.

Wij spreken de vele exotische talen in het uitgestrekte gebied dus niet of nauwelijks, of de ogen en oren iets zullen opvangen en verwerken tot analyse? Ik vraag het mij af...
hagenaars

Re: Vechten in Mali.

Bericht door hagenaars »

Zelfs als je journalist bent, kun je zo maar van straat, nou ja, het zandpad worden gehaald en zonder verdere toelichting doodgeschoten, het overkwam een tweetal Franse journalisten. Er gaan dus Nederlandse jongens en meisjes sneuvelen terwijl zelfs over de missie als geheel nog absoluut geen consensus is. Er zijn nog veel te weinig troepen...

Bron ANP http://nieuws.nl.msn.com/buitenland/art ... =257943513
hagenaars

Re: Vechten in Mali.

Bericht door hagenaars »

Onder de uitstekende kop, ´spoedcursus Toeareg´ geeft Louise Fresco haar commentaar op de afwijzende reacties op de nieuwe missie. De missie naar Mali. Een van de armste en ook nog geweldadigste landen ter wereld. *) Wat gaan we daar in godsnaam doen? Er is geen vrede, dus het begrip vredesmissie moet met een flinke korrel zout genomen worden.
Het wordt een spoedcursus Toeareg. Maar niet achter het bureau, maar schietend in de woestijn. Onze tegenstander MNLA met wie we zouden moeten communiceren, heeft een bondgenootschap met de islamitische groepering Anwar Din, zelf verbonden met De Basis of Het Fundament , beter bekend onder de arabische naam Al Quaida. De Touaregs vechten om water en land. Hun bondgenoten om het geloof. Leuke combinatie van terreur en oorlog. het worden twee, d.w.z. minstens twee hopeloze jaren. Zij, dat is Fresco eindigt met de rust herstellen. Nadenken over wederopbouw. Claims voor een menswaardig bestaan. Fresco is humanist, ik ook. Ik wens onze jongens en meisjes veel succes. Met twee vingers en een bang hart, zeiden we vroeger.

Zie ook http://www.louisefresco.com

*)NRC-Handelsblad woensdag 6 november. Opinie pagina 16.
Frans van Dongen
Berichten: 342
Lid geworden op: zo 18 nov 2012, 21:09

Re: Vechten in Mali.

Bericht door Frans van Dongen »

Ze nemen zich voor om in Mali te gaan vechten en tegelijkertijd worden jihadisten, die in Syrië tegen het regime van Assad willen vechten, bestreden ?
Is dat niet 'double standards' ?
hagenaars

Re: Vechten in Mali.

Bericht door hagenaars »

De actie in Mali is gelegitimeerd door de V.N. en op verzoek van de V.N. Dat kan niet van de terreur in Syrië worden gezegd, al is er wel een fase geweest waarbij de internationale voorkeur uitging naar de opstandelingen aldaar. Je hebt gelijk het is allemaal ' thin ice' ...
hagenaars

Re: Vechten in Mali.

Bericht door hagenaars »

Soldaten weten dat zij een absurde werkomgeving hebben. Het wordt overigens steeds gekker, of normaler, want wat is gek en wat is normaal? (Vgl. André Klukhuhn Over grenzen van de rede.)
De minister van Buitenlandse Zaken van de USA maakte dit week end bekend dat er onderhandeld moet worden met Assad, Kerry (John Forbes Kerry is een Amerikaans politicus van de Democratische Partij. Vanaf 1 februari 2013 is hij de minister van Buitenlandse Zaken onder president Barack Obama.)
(Bashar Hafiz al-Assad is sinds 17 juli 2000 de president van Syrië. Hij volgde zijn vader Hafiz al-Assad op, die tot zijn overlijden op 10 juni 2000 Syrië 29 jaar had geregeerd. Hij is ook secretaris-generaal van de Ba'ath-partij.)

Interessant is dat, omdat, zegt hij, een militaire oplossing niet bereikt kan worden, lijkt het de USA toch maar beter aan een ronde tafel te gaan zitten. Krijgt Lavrov toch nog gelijk...(Sergej Lavrov
Minister van Buitenlandse Zaken
Sergej Viktorovitsj Lavrov is sinds 9 maart 2004 minister van Buitenlandse Zaken van Rusland.)

Het land ligt in puin, miljoenen vluchtelingen, IS. in opmars en dan nu praten over vrede. Weer gaat de stelling van vele auteurs over oorlog en vrede op. Vrede is oorlog met andere middelen. (Vgl.http://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=& ... 8703,d.d2s )

Toen Siegfried Lenz in 1988 de vredesprijs van de Duitse boekhandel kreeg, vroeg hij zich in zijn dankwoord af of de vrede al bestaat zodra het wapengedruis is verstomd. In zijn boek Soldatenland staat het antwoord. Boeken die ten onrechte in de ramsj zijn geraakt.

Siegfried Lenz: Soldatenland. Prijs ƒ9,95. Onder meer te koop bij De Slegte
hagenaars

Re: Vechten in Mali.

Bericht door hagenaars »

Eigenlijk zou de kop verandert moeten worden in "Vechten in den vreemde" i.p.v. "Vechten in Mali". Het gaat mij om de onbedoelde gevolgen van een op zichzelf nuttig ingrijpen "In den vreemde". Het toont het krijgskundig adagium aan, altijd een goede politieke en diplomatieke uitweg openhouden. Niet in een vreemde steeg rennen met de meute achter je aan...We kennen allemaal de spannende achtervolging, die in een doodlopende steeg eindigt. De held sterft, hij is vastgelopen...De internationale politiek is vol van zulke spannende momenten. (Jean Paul Belmondo in "À bout du souffle" . De titel is een vonst...

http://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=& ... 8703,d.d24 )

Islamitische Staat (IS) is volgens de Amerikaanse president Barack Obama een "directe uitloper van al-Qaeda in Irak" en die terreurbeweging is weer "ontstaan uit onze invasie" in dat land.

Dat zegt Obama in een interview met VICE News, dat maandag werd gepubliceerd. De president noemt het een "onbedoeld gevolg".

Obama zegt verder dat hij ervan overtuigd is dat IS wordt teruggedrongen. Hij is wel bezorgd dat als IS wordt verslagen het onderliggende probleem niet is verholpen. Er is volgens Obama geen toekomst voor jongeren in gebieden waar IS een opmars heeft gemaakt.

"Een jonge man die daar opgroeit heeft geen opleiding en geen vooruitzichten voor de toekomst. Hij kijkt rond en de enige manier waarop hij respect kan krijgen is door een strijder te worden." Er moet volgens Obama daarom meer worden nagedacht over diplomatie, ontwikkeling en onderwijs.

Vier dingen die u moet weten over IS l Dossier IS
Door: ANP
fred neerhoff
Berichten: 4560
Lid geworden op: di 13 dec 2011, 09:55

Re: Vechten in Mali.

Bericht door fred neerhoff »

Bert Koenders zal wel van voldoening in z'n handen wrijven met deze zinloze Mali-uitzending. Dat heeft hij als ex-VN man toch maar weer eens mooi voor mekaar gekregen!
hagenaars

Re: Vechten in Mali.

Bericht door hagenaars »

Ik weet het niet. Zou Koenders zo in elkaar zitten? Dan hebben we wel pech en hadden beter een normaal mens als minister van BuZa kunnen nemen.
Plaats reactie