China niet pluis.

Plaats reactie
hagenaars

China niet pluis.

Bericht door hagenaars »

China is in veel opzichten een gevaarlijk land, naast de onmenselijke eenkind politiek is er nu ook nog de hondenwetgeving.

Grote honden zijn hun leven niet zeker in Peking. Elke hond die groter is dan 35 centimeter wordt gezien als een gevaarlijk dier dat afgemaakt moet worden. Daarom zitten in miljoenen appartementjes in Peking honden ondergedoken. De hondenpopulatie in de Chinese stad stijgt explosief, zegt RTL Nieuws-correspondent Marije Vlaskamp. Daarom wordt nu na een 1-kindbeleid een 1-hondbeleid ingevoerd.
Frans van Dongen
Berichten: 342
Lid geworden op: zo 18 nov 2012, 21:09

Re: China niet pluis.

Bericht door Frans van Dongen »

Het volgende schijnt echt gebeurd te zijn:

Een Zwitsers echtpaar reisde door China. Met hun hondje.
Ze kregen trek en stopte bij een restaurant. Hun hondje namen ze mee naar binnen.

Ze lieten door middel van gebarentaal weten, dat ze wat wilden eten; ze wezen op hun hondje en op de keuken om duidelijk te maken, dat hun hondje ook iets te eten moest krijgen.

Na een kwartiertje werd het eten op een grote schaal opgediend: hun hondje lag er gevild en geroosterd op met wat groenten en rijst eromheen.


En zo zie je maar weer Lex: De chinezen bedoelen het niet altijd rot en de hondjes bedoelen het niet altijd goed.
hagenaars

Re: China niet pluis.

Bericht door hagenaars »

Leuke anekdote. De chinese groei neemt nu af, leest men overal. Het blijft een groot land en een sterke natie, maar wel op lemen voeten, de menselijke relaties bloeien er niet. Wikipedia meldt:


In China wordt de doodstraf meer toegepast dan in alle andere landen van de wereld samen. Het precieze aantal doodstraffen is staatsgeheim, maar voor zover bekend werden in China in 2005 in totaal 1770 mensen terechtgesteld, maar mogelijk ligt het aantal jaarlijkse terechtstellingen rond de acht- tot tienduizend.
Frans van Dongen
Berichten: 342
Lid geworden op: zo 18 nov 2012, 21:09

Re: China niet pluis.

Bericht door Frans van Dongen »

Die doodstraf mogen van mij inderdaad afschaffen.

Kijk een naar de laatste 10 jaar in het kleine Nederland: Ina Post, Lucia de B, de drie van Putten, de verkeerde bij de paskamermoord, enz, enz.
Als we doodstraf (op moord dus) hadden toegepast, waren er alleen al in Nederland de laatste 10 à 20 jaar ongeveer 10 mensen, die onschuldig waren, voor niets omgebracht.

Ga uit van 10 % foute uitspraken. Dat betekent voor China dat er jaarlijks ongeveer 177 ten onrechte worden gedood.

Sambal d'r bij ?
hagenaars

Re: China niet pluis.

Bericht door hagenaars »

Je hebt een vrolijke inborst...
Plaats reactie