Gujarat en Pim Fortuyn.

Plaats reactie
hagenaars

Gujarat en Pim Fortuyn.

Bericht door hagenaars »

Voorjaar 2002 haalde Pim Fortuyn een klinkende overwinning, helaas kon hij die bij de kamerverkiezingen later dat jaar persoonlijk niet verzilveren. Het ging om de gementeraadsverkiezingen en ik zat toen in Gujarat, waar een pogrom plaatsvond. Het juiste aantal is onbekend, maar er zijn zeker meer dan duizend moslims door woedende hindoe´s uit hun huizen gesleurd en omgebracht. Het verhaal van die pogrom heeft een tamelijk lange voorgeschiedenis. (Vgl.http://en.wikipedia.org/wiki/Gujarat_State )

Onder de kop " Goede manager met zwart verleden" geeft mijn avondblad een commentaar op de benoeming als uitdager van de Congrespartij bij de verkiezingen van Narendra Modi. Hij gaat de B.J.P. leiden, een nationalistisch blok dat sinds vele jaren in Gujarat aan de macht is en daarbij de deelstaat met meer dan 50 miljoen inwoners voortreffelijk leidt.

Voor mij een merkwaardige samenhang, Pim Fortuyn en zijn strijd tegen de moslimaanval op onze cultuur en deze nieuwe chef van de BJ.P. Ik hoop natuurlijk dat de Congrespartij India kan blijven leiden, maar het zal een zware dobber worden.

Als er aanleiding is zal ik de ontwikkeling hier bespreken.

Bron: NRC Handelsblad Buitenland pagina 9.
hagenaars

Re: Gujarat en Pim Fortuyn.

Bericht door hagenaars »

Nu zie ik Ad Melkert ook weer opduiken. Hij werkt aan linkse oplossingen. Iedereen die in politiek is geinteresseerd moet beslist het filmpje ( http://www.youtube.com/watch?v=sqUpf1Zo ... r_embedded ) over deze zuurpruim even bekijken. Hilarisch...
hagenaars

Re: Gujarat en Pim Fortuyn.

Bericht door hagenaars »

Over gevallen leiders die niet van ophouden weten, herinner ik mij Jan Glastra van Loon*) die een keer over het Binnenhof liep en bij de aanblik van de oude Joop den Uyl de gedenkwaardige woorden sprak: hij kan niet stilzitten.

*) Jan was toen een zeer succesvol voorzitter van het Humanistisch Verbond. Een dappere en aardige man...

http://www.parlement.com/id/vg09llg258z ... a_van_loon



Marcel Duyvestein: "Ik snap het wel. Je bent ooit belangrijk geweest, je hebt iets betekend. Ik zie Ad Melkert nog staan, op het podium van Paradiso, in 2002. Zijn hele gestalte was gebogen. Je zag toen al dat hij ooit wilde terugkomen.
Hij is nog maar 58, onze Ad Melkert. Vol energie. Vol levensvreugde. Na zijn vlucht voor de demonen van Pim Fortuyn keerde hij twee jaar geleden stilletjes terug naar Nederland.

Wat nu? Hij had alle geraniums al drie keer geteld. Ad kan niet stilzitten. Die moet wat doen, iets voor de mensen, iets voor de verworpenen der aarde.

Kroonprins

Hij belde aan bij Hans Spekman, voorzitter van de PvdA. Die gaf hem 'een commissie'. Melkert schrijft nu dus een rapport over hoe Nederland uit de crisis moet komen.

Wat er in dat rapport staat, zal niemand interesseren. Het gaat om de persoon. Om Melkert. Kroonprins Ad.

Marcel Duyvestijn is gastblogger voor Elsevier.
Plaats reactie