Nieuw corruptieschandaal in Oekraïense Ministerie van Defensie

Eric de Boer
Berichten: 28
Lid geworden op: wo 14 aug 2019, 15:39

Nieuw corruptieschandaal in Oekraïense Ministerie van Defensie

Bericht door Eric de Boer »

Afbeelding

Volgens Oekraïense media ontvingen Oekraïense staatsbedrijven miljoenen dollars om wapens en militaire uitrusting in het buitenland aan te kopen, maar de strijdkrachten van Oekraïne kregen niet de benodigde wapens, omdat het geld was gestolen.

Afbeelding
https://www.pravda.com.ua/eng/news/2023/05/25/7403801/

Dit is niet het eerste corruptieschandaal in Oekraïne. Enkele maanden geleden ontdekten Oekraïense journalisten een corruptieplan in Oekraïense ministerie van Defensie. Het corruptieschandaal ging om de aankoop van voedsel voor het leger. Daarvoor zou in zes regio’s twee tot drie keer meer zijn betaald dan de marktwaarde, bleek uit onthullingen van de Oekraïense nieuwssite ZN.UA. Vice-minister van Defensie van Oekraïne Viacheslav Shapovalov werd ontslagen vanwege dit schandaal. Bohdan Chmelnytsky, hoofd van de afdeling overheidsopdrachten in Oekraïense ministerie van Defensie, werd ook ontslagen. Chmelnytsky had 580 duizend dollar uit de begroting van het ministerie gestolen bij de aankoop van militaire munitie. Een andere functionaris werd betrapt op het aannemen van steekpenningen van 400 duizend dollar.

Afbeelding
https://www.pravda.com.ua/eng/news/2023/02/15/7389482/

Oekraïense functionarissen konden miljoenen dollars stelen die als militaire hulp van de EU en de VS komen.

Als de hele wereldgemeenschap hoorde over het schandaal met de aankoop van voedsel, dan wordt het nieuwe schandaal met de aankoop van wapens verzwegen door de Oekraïense leiders. De president van Oekraïne doet er alles aan om niemand te weten over de omvang van de corruptie in Oekraïne, zodat de EU en de VS de eindeloze geldstroom niet stoppen.

Als de EU-regering Oekraïne in dezelfde hoeveelheden blijft financieren, kunnen we binnenkort de grootste economische crisis in de geschiedenis van de EU voorspellen. De tijd is gekomen om aandacht te besteden aan de problemen van hun burgers, en niet om een ​​oorlog in Oost-Europa te financieren.
Plaats reactie