Sarko terug, je gelooft het bijna niet.

hagenaars

Sarko terug, je gelooft het bijna niet.

Bericht door hagenaars »

Nu we even rust hebben op het Poetin-front, is er weer tijd om een andere interessante ontwikkeling aan te stippen. Francois Hollande is zo zeer de gebeten hond dat zijn oude tegenstander het harnas rustig weer aantrekt. Sarko weer in de frontlinie?
Sarkozy wil weer de leider worden van zijn partij Union for a Popular Movement (UMP), en wil deze omvormen tot een brede volkspartij. En mogelijk daarmee de oude tegenstander alsnog verslaan. Over een comeback van Sarkozy werd al enige tijd gespeculeerd, ondanks het justitieel onderzoek dat tegen hem loopt. In juli werd de oud-president vijftien uur lang verhoord op een politiebureau in Parijs. Hij wordt verdacht van betrokken te zijn bij corruptie, machtsmisbruik en zelfs de schending van zijn beroepsgeheim. Volgens Sarkozy, die alles ontkent, is hij het slachtoffer van een politiek complot.
De 59-jarige Sarkozy was van 2007 tot 2012 president van Frankrijk. Hij verliet de Franse politiek nadat hij in 2012 de presidentsverkiezingen had verloren van de socialist en huidige Franse president François Hollande.
Sarkozy ziet echter zijn kans schoon nu Hollande de gunst van de kiezers heeft verspeeld. Hollande weet met zijn achterlijke politiek de economie maar niet vlot te trekken en is verworden tot een gehate president .
Op 29 november wordt een nieuwe UMP-voorzitter gekozen. Onder de talrijke kandidaten voor die post bevindt zich ook Sarkozy’s rivaal Alain Juppé. De post zou een opstap zijn naar een gooi naar de macht...
Plaats reactie