Melkpoeder, Volkert, de moordenaar. En de Schilderswijk.

hagenaars

Melkpoeder, Volkert, de moordenaar. En de Schilderswijk.

Bericht door hagenaars »

In China is de melkpoeder niet te vertrouwen, er is daar meer niet te vertrouwen, maar dit is een bedreiging voor kinderen. Kleine kinderen, logisch dat men uitziet naar alternatieven. Zo wordt er bv. in Europa ingeslagen. De schappen raken leeg, wat hier, bv. in Nederland problemen geeft. Schaarste is nooit goed.
Er zijn Aziatisch uitziende Nederlanders, ook met kinderen, komen zij in de supermarkt, dan wordt aan hun slechts nee verkocht, terwijl het kindje thuis in Alphen aan de Rijn (Ik noem maar een plaats.) honger en dorst heeft. Maar mama wordt niet geholpen. Ongelijke behandeling. Nederlands uitziende medeburgers krijgen wel twee pakken. Ik ben benieuwd hoe het College voor de Rechten van de Mens dit gaat oplossen...***)
De moordenaar van Pim Fortuyn. Hij heeft als iedereen recht op een rechtvaardige behandeling. Na straf volgt resocialisatie, ouderwets reclassering genoemd. Terugkeer in de Nederlandse samenleving, in de trein, op het perron, in de kroeg overal zal hij voortdurend alert moeten zijn, lijkt mij onmogelijk. Dat moeten we niet willen en niet doen. Verbanning naar een ver land zou het beste zijn, maar is als strafmaatregel niet meer toepasbaar. We hebben voor deze snurker geen staand beleid. Gelukkig maar.
Staatssecretaris Teeven zal een list moeten verzinnen, ik ben benieuwd waarmee hij komt...
Discriminatie in de Haagse Schilderswijk. In de krant en op T.V. enkele voorbeelden van ongelijke behandeling en excessief optreden door de Haagse politie. Ik geloof de slachtoffers onmiddellijk. Het is ook niet nieuw. Nieuw is dit comité, dat hebben we nog niet eerder gezien. Al herinner ik mij Radar *)een Rotterdams initiatief. Ik ga er vanuit dat van Aartsen een oplossing heeft, dat hij het probleem waar Den Haag nu mee geconfronteerd wordt, oplost. Op 10 februari praat het comité met de burgervader. Geen makkelijk gesprek, lijkt mij.
Deze gevalletjes vormen een uitdaging voor het vrijheidsideaal dat ten grondslag ligt aan onze Nederlandse identiteit. De Unie van Utrecht **).


*) http://radar.nl/
**)http://Unie_van_Utrecht_(1579)
***) NRC Handelsblad 30 januari pagina 6 Binnenland. "Zij kreeg de melkpoeder niet mee".
Plaats reactie