Twee kleintjes pils op pad.

hagenaars

Twee kleintjes pils op pad.

Bericht door hagenaars »

Nederland denkt al jaren een rol te kunnen spelen in het grote conflict in het Midden Oosten, het voortbestaan van de staat Israël. Het is niet het enige probleem maar wel al meer dan honderd jaar oud, toen het zionisme ontstond en de emigratie naar Jeruzalem en omgeving inzette. Amerika is nu met de zoveelste vredesmissie bezig. Het is trouwens buitengewoon rustig en vredig in Israël en Palestina de laatste tijd. Kerry heeft flink de wind er onder, zie ik en merk ik.

Nederland dacht even ongestoord in Hebron te gaan wandelen en de handel tussen de Westelijke Jordaanoever en de Gaza strook te kunnen bevorderen. Nou dat viel knap tegen. Tussen de Gaza en die oever is handel aan stikte beperkingen gebonden, de veiligheid in het gebied hangt er direct van af. Israël neemt geen enkel risico. En geef ze eens ongelijk, een bom is snel geplaatst.

Ook wandelen in Hebron is niet de bedoeling, Israël wil geen extra internaionale publicitiet, dus werd Timmermans die wandeling ontnomen. Blokjes kaas mog hij eten en dat deed hij met groot gemak.

Intussen gaat het overleg over vrede weer gewoon verder...
Plaats reactie