DE CORONAVIRUS CRISIS

fred neerhoff
Berichten: 4560
Lid geworden op: di 13 dec 2011, 09:55

Re: DE CORONAVIRUS CRISIS

Bericht door fred neerhoff »

Gerard R. schreef: wo 15 sep 2021, 21:45 En zou daar geen konsekwentie aan verbonden moeten worden?
Volgens mij zou de onwil je niet te laten vaccineren inderdaad duidelijke consequenties moeten hebben.

Die zouden, naast het invoeren van toelatingspasjes gelegen moeten zijn in veel actievere en indringender voorlichtingscampagnes. Vooral in steden en wijken met een hoog percentage arbeidsmigranten zouden deskundige local speakers ingezet moeten worden en veel meer vaccinatiegelegenheden aangeboden moeten worden. Idem dito bij de uitgang van zo veel mogelijk scholen om jongeren over de streep te trekken.
David Bakker
Beheerder
Berichten: 1337
Lid geworden op: ma 28 nov 2011, 00:35

Re: DE CORONAVIRUS CRISIS

Bericht door David Bakker »

Grondrechten worden blijkbaar religieus beleefd ('de grondwet is heilig').
fred neerhoff
Berichten: 4560
Lid geworden op: di 13 dec 2011, 09:55

Re: DE CORONAVIRUS CRISIS

Bericht door fred neerhoff »

Wees op je hoede als Maurice de Hond zegt iets met 100% zekerheid te weten.

Op dit moment draait in de bioscopen de film De veroordeling die gaat over de moord op de weduwe Wittenberg in september 1999 te Deventer (de “Deventer moordzaak”). https://nl.wikipedia.org/wiki/Deventer_moordzaak

Na allerlei strubbelingen en juridische dwalingen wordt uiteindelijk Ernest Louwes, de belastingadviseur van Wittenberg definitief veroordeeld voor de moord.

Opiniepeiler Maurice de Hond bestrijdt die veroordeling en wijst in plaats van Louwes de “klusjesman” van Witteberg aan als dader.(Deze “klusjesman” was in werkelijkheid helemaal geen klusjesman maar een gewaardeerd medewerker bij een beveiligingsbedrijf.)

De Hond speelde het hoog, Hij kreeg het voor mekaar dat de zaak opnieuw in de publiciteit kwam en uitte een stuk of tien expliciete beschuldigingen aan het adres van de “klusjesman” en hield op grond van die beschuldigingen vol met (nagenoeg) 100% zekerheid te weten dat de “klusjesman” de ware moordenaar was, en de veroordeelde Louwes onschuldig.

In de film wordt getoond hoe het leven van de “klusjesman” en zijn vriendin door deze beschuldigingen totaal wordt geruïneerd. Het stel werd op leugenachtige gronden door De Hond in diskrediet gebracht, zijn vriendin werd geïntimideerd en inmenging in de persoonlijke levenssfeer van het stel werd niet geschuwd. De “klusjesman” werd ontslagen en zijn gezondheid kwam in het gedrang. Ook publieke terreur viel het stel ten deel. En ondertussen gaat De Hond, die op de hoogte is van al dit onheil, rucksichtslos en zonder ophouden in de media tekeer met zijn aanklachten.

Journalist Bas de Haan gaat zich met de zaak bemoeien en wil van de hoed en de rand weten. In de film wordt getoond dat uiteindelijk alle beschuldigingen van De Hond tegen de "klusjesman" stuk voor stuk weerlegd worden. Er bleef nul komma nul bewijs tegen de “klusjesman” over, terwijl de Hond niet te stoppen was met het breed uitmeten van zijn aanklachten in de media en bleef volhouden absoluut zeker te weten dat de “klusjesman” schuldig was, en Louwes onschuldig. Met dank aan vrijwel elke Nederlandse Tv-talkshow en Claudia de Brij die hem in haar show in het nabijzijn van een stralende De Hond openlijk adoreerde.

Intussen doet de “klusjesman” aangifte wegens smaad, laster en belaging met als gevolg dat De Hond door de rechter wordt veroordeeld zijn uitlatingen te staken. Op straffe van dwangsommen werd De Hond daarom verboden de “klusjesman” in het openbaar als moordenaar of verdachte in de zaak aan te wijzen. Tevens werd hij veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan de “klusjesman” en zijn vriendin.

Zijn mediacampagnes, rechtszaken en schadebetalingen liet De Hond financieren door een miljonair die een appeltje te schillen had met justitie. Ondertussen heeft deze man zijn vrouw vermoord en zelfmoord gepleegd. De stichting die met het geld van de miljonair door De Hond werd gerund bestaat echter nog steeds en wordt nu door hem ingezet voor zijn activiteiten om het RIVM in verband met de corona pandemie in diskrediet te brengen.

Vervang in dit verhaal de “klusjesman” door Jaap van Dissel van het RIVM en je weet wie hij tegenover zich heeft: geen wetenschapper maar een niets en niemand ontziende, leugenachtige fanaticus.
fred neerhoff
Berichten: 4560
Lid geworden op: di 13 dec 2011, 09:55

Re: DE CORONAVIRUS CRISIS

Bericht door fred neerhoff »

Demonstranten tegen de coronapas lijken zich niet te realiseren dan vaccinatie de enige uitweg uit de pandemie is.

Valt me vooral tegen van Hans Teeuwen, die had ik hoger ingeschat. Teeuwen: “Dan denk ik, ja jongens als je zo voor keuzevrijheid bent, doe dan ook even lekker de keuze van iemand anders respecteren.” Met deze uitspraak vergist hij zich deerlijk, immers de vrijheid van de één strekt zover tot de onvrijheid van de ander. Hoezo respect? (implicatie van de Gulden Regel). https://www.ad.nl/show/cabaretier-hans- ... ~a685c878/
fred neerhoff
Berichten: 4560
Lid geworden op: di 13 dec 2011, 09:55

Re: DE CORONAVIRUS CRISIS

Bericht door fred neerhoff »

Er zijn mensen die zich wel willen vaccineren maar dat om welke reden dan ook (bv medische) niet kunnen. Deze mensen zijn helaas aangewezen op een test indien zij toegang willen krijgen tot een gelegenheid waarvoor een coronapas vereist is. Is dit discrimitatief? Ja natuurlijk. Maar staat daarmee de invoering van een coronapas ter discussie? Nee natuurlijk. Immers, je kunt beleidsmakers niet verantwoordelijk houden voor de grillen van een virus. En beter een kleine groep gediscrimineerd dan de overgrote meerderheid in gijzeling gehouden.

Hoe kan de gediscrimineerde minderheid tegemoet gekomen worden? 1. door veel meer energie en geld te investeren in voorlichting, waardoor de vaccinatiegraad wordt opgevoerd 2. testgelegenheden uit te breiden en toegankelijker te maken , en 3. meer te investeren in biologische research.
fred neerhoff
Berichten: 4560
Lid geworden op: di 13 dec 2011, 09:55

Re: DE CORONAVIRUS CRISIS

Bericht door fred neerhoff »

Het aantal corona besmettingen is de afgelopen week weer behoorlijk gestegen. Met het oog op de komende winter is het daarom van het grootste belang een derde injectie mogelijk te maken en aan te moedigen. Getalm van het OMT en of van regeringswege kan fatale gevolgen hebben.
fred neerhoff
Berichten: 4560
Lid geworden op: di 13 dec 2011, 09:55

Re: DE CORONAVIRUS CRISIS

Bericht door fred neerhoff »

Elke dag dat de regering langer wacht met het nemen van maatregelen en de strikte handhaving daarvan kost mensenlevens: de reproductiefactor is al dagenlang groter dan één.
hagenaars
Berichten: 365
Lid geworden op: zo 20 okt 2019, 16:33

Re: DE CORONAVIRUS CRISIS

Bericht door hagenaars »

Je bedoelt de onwil te laten vaccineren. Maar gelukkig is er maar weinig onwil en helaas veel tekort aan kennis. (Als je geen bril hebt kun je niet lezen. Spreek je de taal niet dan weet je niet waar die mijnheer of mevrouw het over heeft}. De wandelende GGD medewerker moet natuurlijk een training ontvangen "Hoe om te gaan met iemand die jou niet een twee drie begrijpt ".
David Bakker
Beheerder
Berichten: 1337
Lid geworden op: ma 28 nov 2011, 00:35

Re: DE CORONAVIRUS CRISIS

Bericht door David Bakker »

Merkwaardig dat het geen beleid is dat bij vaccineren wordt geaspireerd. https://www.linkedin.com/pulse/astrazen ... ticle_view

In China gebeurt dat standaard wel.
David Bakker
Beheerder
Berichten: 1337
Lid geworden op: ma 28 nov 2011, 00:35

Re: DE CORONAVIRUS CRISIS

Bericht door David Bakker »

Inmiddels wordt steeds duidelijker dat gevaccineerden vrijwel net zo besmettelijk zijn als niet-gevaccineerden. Dit betekent dat het huidige QR-beleid failliet is. De QR-code werkt de facto uit als een vrijbrief om anderen te besmetten. Bedenk ook dat 1 mln nederlanders geen weerstand kan opbouwen na een prik en dus risicogroep blijven die alleen beschermd kan worden door besmettingen te beperken. Met dit inzicht is ook het vaccineren van kinderen zinloos. Het failliet van het beleid wordt op Linkedin ( https://www.linkedin.com/feed/update/ur ... 332587009/) uitstekend verwoord door Jeroen van der Hilst, internist en specialist in infectieziekten:

"De COVID- vaccins werken nog altijd heel goed tegen ernstige covid, maar al ruim een half jaar weten we dat gevaccineerden toch besmet kunnen raken en daarbij soms hele hoge virusuitscheiding hebben. Het huidige QR-code beleid was dan ook gedoemd om te mislukken. Als je geteste niet-gevaccineerden bij niet-geteste gevaccineerden plaatst in super-spreading omstandigheden (binnen, slechte ventilatie) dan kan dit niet anders dan misgaan. Het Amsterdam Dance Event is daar ook een prima voorbeeld van. Dus wat is de reactie op deze falende aanpak in Nederland? Juist: mondmaskers in de supermarkt verplicht stellen. Van alle patiënten die ik gezien heb, kon ik geen enkele besmetting herleiden tot bezoek aan de supermarkt, of pretpark, of enige andere buitenactiviteit. Dus met je mondmasker boodschappen doen om vervolgens s avonds met 100 man in een cafe te gaan zitten met gevaccineerden en ongevaccineerden door elkaar. Ik snap er oprecht niets meer van…."
Plaats reactie