nuchter kritisch moet je leren kijken en denken

Monique

Re: nuchter kritisch moet je leren kijken en denken

Bericht door Monique »

fred neerhoff schreef: wo 03 mar 2021, 15:54
Samoht Epées schreef: wo 03 mar 2021, 12:31 Vaak horen we dat een opwindende emotie waar de partijen het niet over eens lijken te worden, 2 kanten heeft.
Met die stelling kom je niet tot een consensus.
Waarom zou je tot een consensus moeten komen?
Omdat je met z'n allen in een maatschappij leeft en het daarom niet anders kan dan dat de neuzen enigszins dezelfde kant op staan. Er is behoefte aan 'orde' anders functioneren wij niet.Consensus of het zo veel mogelijk nastreven daarvan gaat daaraan vooraf. Het is nodig om vooruit te komen en problemen te bestrijden samen. Neem iets als hoog water of corona. Maar ook om zaken te reguleren. Oenk aan het verkeer als voorbeeld Anders rijdt iedereen door elkaar.Wenselijk? Kunt u hiermee instemmen?
Monique

Re: nuchter kritisch moet je leren kijken en denken

Bericht door Monique »

Samoht, u schrijft in uw laatste reactie dat wij niet meer mee zullen maken wie wint.
Dat klinkt pessmistisch...

Ik wil uw beginstelling een beetje aanvullen. Nuchter en kritisch moet je leren kijken en denken maar het handelen mag uit eindelijk pragmatisch zijn.
Ik begijp uit het voorbeeld over uw twijfel te gaan stemnen of niet dat u dit na wikken en wegen toch doet en daarmee toch gaat. Dat is een voorbeeld hiervan.
' Wiikken en wegen' is dat wellicht een hetzelfde begrip als nuchter moet je leren denken en kijken'? Het veronderstelt dat je enige bewuste activiteit verricht voordat je iets doet.
Plaats reactie