MH17: veel vragen maar te weinig antwoorden in het MH17-d

hagenaars

Re: MH17: veel vragen maar te weinig antwoorden in het MH17-

Bericht door hagenaars »

Ja, zo maakt u het leven wel heel eenvoudig, door de rechtelijke macht als dom en partijgebonden voor te stellen.
Terwijl er in de rechtszaal toch dagelijks kwesties aan het licht worden gebracht en afgestraft.
U hebt, dat durf ik wel te stellen, een onjuist inzicht in onze maatschappelijke verhoudingen. Jammer is dat!
FleetwoodMacho
Berichten: 169
Lid geworden op: ma 26 aug 2019, 19:38

Re: MH17: veel vragen maar te weinig antwoorden in het MH17-

Bericht door FleetwoodMacho »

En ik had nog zo gehoopt om je niet teleur te stellen...

:lol:
So you say there's a race of men in the trees. You're for tough legislation. Thanks for calling. I wait all night for calls like these.

Donald Fagen - The Nightfly
hagenaars
Berichten: 365
Lid geworden op: zo 20 okt 2019, 16:33

Re: MH17: veel vragen maar te weinig antwoorden in het MH17-

Bericht door hagenaars »

Het is zoals we allen weten, oliedom om te kiezen voor een dooddoener. Nu er al in maart een rechtszaak begint over deze behoorlijk grote zaak, is het verstandig daar op te wachten, tenzij er nieuwe feiten zouden opdoemen natuurlijk.
hagenaars
Berichten: 365
Lid geworden op: zo 20 okt 2019, 16:33

Re: MH17: veel vragen maar te weinig antwoorden in het MH17-

Bericht door hagenaars »

Er is ook op deze site buitengewoon veel te doen geweest over het onderzoek collectief Bellingcat. Het zou onjuiste feiten weergeven, vooringenomen standpunten innemen, ja er werd zelfs in dat kader getwijfeld aan de Nederlandse rechtsspraak door de ( door mij gerespecteerde) scribenten. Kortom de Russische Federatie werd ten onrechte in een kwaad daglicht gesteld.
Wat blijkt? Het onderzoek collectief krijgt de alom gerespecteerde en volstrekt integere Machiavelliprijs. Het objectieve en inventieve onderzoekswerk wordt in het juryrapport van de Stichting Machiavelli nadrukkelijk geprezen.
De oprichter Eliot Higgins is trots op de prijs en kondigt nog meer projecten en onthullingen aan. We mogen best een beetje trots zijn op dit collectief dat zich inmiddels in ons kikkerlandje heeft gevestigd.
Bron ANP Het Parool 8-1-2020.
David Bakker
Beheerder
Berichten: 1337
Lid geworden op: ma 28 nov 2011, 00:35

Re: MH17: veel vragen maar te weinig antwoorden in het MH17-

Bericht door David Bakker »

Bellingcat is in het buitenland al ontmaskerd als propaganda firma: https://caitlinjohnstone.com/2019/11/27 ... -spin-job/
hagenaars
Berichten: 365
Lid geworden op: zo 20 okt 2019, 16:33

Re: MH17: veel vragen maar te weinig antwoorden in het MH17-

Bericht door hagenaars »

Ik heb over die zogenaamde ontmaskering wel vaker gehoord. Maar je kunt de jury van de Machiavelli prijs toch geen onjuiste standpunten, want propaganda verwijten? Kijk voor jouw zekerheid even bij Wikipedia naar de leden van het bestuur van de stichting, die tevens de jury vormen...

Misschien is enige terughoudendheid met deze man, caitlin johnstone toch ook wel nuttig: " Rogue journalist. Bogan socialist. Anarcho-psychonaut. Guerilla poet. Utopia prepper. Proudly 100 percent reader-funded through Patreon and Paypal. Much work done with assistance from soulmate/brother-in-arms/co-conspirator Tim Foley."
Eric de Boer
Berichten: 28
Lid geworden op: wo 14 aug 2019, 15:39

Re: MH17: veel vragen maar te weinig antwoorden in het MH17-

Bericht door Eric de Boer »

JIT-onderzoek stinkt aan alle kanten

Afbeelding

Er is heel weinig tijd over voor het begin van het MH17-proces. Er zijn in de afgelopen vijf jaar veel meer vragen dan antwoorden in het JIT-onderzoek ontstaan. De MH17-ramp is nu vijf jaar onderzocht, zoals het soms lijkt door de dilettanten. Dit feit wordt zelfs door de president van Oekraïne erkend. In Oekraïne zijn alle officieren van justitie die de vliegramp onderzochten uit hun functie ontheven. Onder hen zijn ook de twee officieren die namens Oekraïne zitting hadden in het Joint Investigation Team.

Het ontslag van de MH17-officieren is het gevolg van een grote hervorming van het Oekraïense openbaar ministerie onder de vlag van corruptiebestrijding – een speerpunt van de regering-Zelensky. Van de 1.339 officieren van justitie in de Heneralna Prokoeratoera, het Oekraïense parket-generaal, zijn er inmiddels 710 afgevloeid.

Over wat voor eerlijk en onafhankelijk onderzoek kunnen we spreken wanneer zelfs de president van Oekraïne toegeeft dat zijn aanklagers en deelnemers aan het onderzoek corrupt zijn? Welke sporen konden ze achterlaten in het onderzoekdossier, welke nieuwe niet-bestaande feiten konden ontstaan en hoeveel belangrijke bewijzen werden vernietigd? Vijf jaar lang stinkt het JIT-onderzoek aan alle kanten en waarschijnlijk kan niemand de waarheid vinden. Er is de enige manier om deze situatie te veranderen, onderzoek opnieuw te starten met de betrokkenheid van onafhankelijke internationale deskundigen en burgerjournalisten.

Hier zijn een aantal vragen die nog steeds onbeantwoord blijven:

1. De "zwarte dozen" zijn niet gedecodeerd. We hebben nog steeds geen informatie ontvangen over de laatste minuten van de levensduur van het vliegtuig.

2. De belangrijkste getuigen zijn niet verhoord. Dat zijn vluchtverkeersleider Anna Petrenko en Oekraïense militaire piloot van Soe-25 vliegtuig Vladislav Voloshin.

3. Gedurende vijf jaar waren er een groot aantal rapporten dat de Boeing MH17 door de BUK-installatie was neergeschoten, maar noch de separatisten, noch Oekraïne - hebben hun BUK-installaties niet ter onderzoek aangeboden. Als Oekraïne meewerkt aan het JIT-onderzoek, waarom heeft het dan geen informatie verstrekt over zijn eigen complexen? Het is mogelijk dat ze hun luchtverdedigingssystemen al lang opnieuw hebben geverfd of zelfs hebben vernietigd om de sporen van de misdaad te verbergen. Vijf jaar later zal het moeilijk zijn om het gevechtsvoertuig te vinden dat de Boeing MH17 heeft neergehaald.

4. National Air and Space Intelligence Center (NASIC) (Amerikaanse kosmische verkenning) heeft bewezen dat men met satellieten alles kunt vinden wat je wilt. Maar hier is de vraag. Waarom kan ze tijdens de lancering geen foto's van het BUK M1-raket presenteren? Dit is tenslotte een direct bewijs van de Russische schuld. We hebben trouwens objectief bewijs van de schuld van Teheran, die onlangs de Boeing van Ukraine International Airlines per ongeluk neerschoot, bijna enkele dagen na deze aanslag, maar met Boeing MH17 zijn ze er al zes jaar niet geweest.

5. Waarom heeft niemand zo lang het wrak van het vliegtuig genomen? Met hen zou alles kunnen worden gedaan. Enkele maanden lang lagen fragmenten van MH17 in het veld voordat ze door de OVSE werden opgepakt.

6. Oekraïne was verplicht om de lucht boven het oorlogsgebied te sluiten, maar deed dat niet. Dergelijke acties zijn in principe crimineel, maar niemand geeft Oekraïne de schuld. Er zijn geen en waarschijnlijk zullen er niet die mensen op de beklaagdebank zijn die de lucht boven het oorlogsgebied niet hebben gesloten. Wie is hiervoor verantwoordelijk?

In deze lange politieke dossier is het moeilijk om de waarheid te vinden. Er is te veel tijd verstreken. Veel belangrijk bewijs is verloren of vervalst. Alleen een eerlijk en onafhankelijk onderzoek kan echte misdadigers vinden. Alleen op deze manier weten de nabestaanders wie werkelijk verantwoordelijk is voor de dood van hun naasten.

P.S. Het beeld van WantToKnow
hagenaars
Berichten: 365
Lid geworden op: zo 20 okt 2019, 16:33

Re: MH17: veel vragen maar te weinig antwoorden in het MH17-

Bericht door hagenaars »

" In deze lange politieke dossier is het moeilijk om de waarheid te vinden. Er is te veel tijd verstreken. Veel belangrijk bewijs is verloren of vervalst. Alleen een eerlijk en onafhankelijk onderzoek kan echte misdadigers vinden. Alleen op deze manier weten de nabestaanders wie werkelijk verantwoordelijk is voor de dood van hun naasten." Uw citaat Eric de Boer.
U hebt gelijk het proces dat nu weldra begint, zal niet eenvoudig zijn, maar ik weet zeker dat het eerlijk zal verlopen, zoals alle processen in dit kikkerlandje. Traag maar gedegen. De hobbels die u noemt zijn te nemen.
Een rechter lijkt een deelnemer aan de Elfstedentocht...(Het is overigens weliswaar een politiek dossier, althans gedeeltelijk.) maar beslist geen politiek proces.)
Plaats reactie