De Arabische Lente, van de regen in de drup.

hagenaars

De Arabische Lente, van de regen in de drup.

Bericht door hagenaars »

Je gelooft je ogen niet als je optimist was en de meeste Nederlandse en Europese commentatoren zijn van nature optimist. Egypte is een prachtig land, maar worstelend met grote problemen, problemen die je niet oplost in een paar maanden hard schreeuwen op een centraal plein. Als het zo eenvoudig zou zijn...
Inmiddels wordt er toegewerkt naar verkiezingen voor een president, het parlement is al gevuld met veel fanatieke moslims. Geen vrijdenkers of zelfs maar democraten. Maar daar wellicht later nog eens over.
Nu gaat het hier om. De meeste presidentskandidaten zijn conservatieve islamisten of getrouwen van ex-president Hosni Mubarak, die vorig jaar na 30 jaar werd verdreven door een volksopstand.Zondag sloot de inschrijvingstermijn van de kiescommissie. De laatste die zich aanmeldde was Omar Suleiman, die vicepresident en hoofd van de inlichtingendienst was onder Mubarak.
Dat leidde direct tot felle uithalen van de kandidaat van de machtige Moslimbroederschap, de rijke zakenman Khairat al-Shater.
De strijd gaat dus eenvoudig gezegd tussen de oude en nieuwe onderdrukker. Ik verwacht dat er ook weer veel onrust zal ontstaan. Arm volk...
Plaats reactie