Oude en nieuwe politiek. Stijgers en dalers.

hagenaars

Oude en nieuwe politiek. Stijgers en dalers.

Bericht door hagenaars »

Twee stijgers en twee dalers. De loze praatjes, knap toneelspel van Jesse Klaver werpt vruchten af. In het decadente Amsterdam, maar ook in Utrecht en ten plattelande. Ook de, vaak pragmatische, localo's deden het weer uitzonderlijk goed. Opmerkelijk wat er in Den Haag gebeurde...
De liberale en sociale VVD onder Rutte en Dijkhoff scoren matig, maar gegeven de vele schandalen, eigenlijk toch nog goed.
Het CDA onder leiding van de deftige, maar niet al te pientere burgemeesterszoon van Haersma Buma en het sterk verouderde PvdA laten veel zetels vallen, zij zijn de oude politiek. Maar dat geldt ook voor de oud burgemeester van D'66 Alexander Pechtold, dat als partij maar nauwelijks stand houdt.

Het is logisch, gegeven het bovenstaande dat de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Wiv). Voor onze veiligheid, onder vuur ligt. We zullen kijken of ie stand houdt. Het kabinet kan overigens rustig voort...
hagenaars

Re: Oude en nieuwe politiek. Stijgers en dalers.

Bericht door hagenaars »

David Bakker haalt in een tweed een heleboel overhoop. Marxisten, communisten en stalinisten zijn drie verschillende, hoewel verwante richtingen. De stalinisten zijn bekend om hun dictatuur: voorbeelden naast Stalin zelf natuurlijk, het tweede decennium van Ceaușescu dat werd gekenmerkt door een alsmaar brutaler en repressiever regime – volgens sommigen het strengste stalinistische regime in het Sovjet-blok.In de DDR was grondwettelijk bepaald dat de Sozialistische Einheitspartei Deutschlands SED, de communistische partij, de eigenlijke machthebbende was en niet de staatsorganen, zoals de regering. Oppositieleden werden door de Stasi gevolgd en vaak ook vervolgd.Toen Walter Ulbricht rond 1971 een iets onafhankelijker koers ging varen, kon die zonder moeite vervangen worden door Erich Honecker. Maar ook elders in de wereld deed het stalinisme opgang, zoals in Vietnam, China en Noord Korea. Zeker ook in het Midden Oosten was er Stalin's invloed o.a. in Syrië, Egypte en Irak De Arabische Socialistische Ba'ath-partij is een Syrische politieke partij met zowel nationalistische als socialistische kenmerken. Ba'ath betekent "opstanding" of "herrijzenis"
Het communisme was in West Europa voor en na de 2e Wereldoorlog overal actief. In Frankrijk, Nederland en vooral Italië. Het was een in oorsprong democratische beweging voor een socialistische staat, door partij, politiek en politieke strijd te verwerven. *)
Eigenlijk zijn communisten idealisten die zoeken naar aanhang en invloed.
Het marxisme is meer een levensbeschouwing, een ideologie en filosofie, Het marxisme is enerzijds een beschrijvende methode van de maatschappij en dan vooral de economie op basis van het historisch materialisme waarbij op dialectische wijze de klassenstrijd tussen de twee tegengestelde klassen van kapitaal en arbeid wordt benaderd.
Er valt natuurlijk meer over te zeggen, maar dit lijkt mij de hoofdzaak.

*) Een kanttekening. Paul de Groot was een stalinist. Saul (Paul) de Groot (Amsterdam, 19 juli 1899 - Bussum, 3 augustus 1986) was een Nederlandse politicus, die lange tijd partijleider was van de Communistische Partij van Nederland (CPN). Hij was tevens lid van de Tweede Kamer voor de CPN en hoofdredacteur van de partijkrant De Waarheid.
hagenaars

Re: Oude en nieuwe politiek. Stijgers en dalers.

Bericht door hagenaars »

Halsema, de burgemeester van de Hoofdstad moet nog leren op haar woorden te passen. Want Nederland is en blijft, dunkt mij, een gedecentraliseerde eenheidsstaat.

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam gaat ervoor zorgen dat een boerkaverbod in de stad niet wordt gehandhaafd. Dat zei ze vrijdagavond tijdens een bijeenkomst over jeugd en veiligheid in het stadsdeel Slotervaart.
Halsema ging daar in gesprek met bewoners uit de wijk. "Laat ik één ding zeggen: de overheid is aan het praten over een boerkaverbod", stelde ze. "Amsterdam gaat daar geen gevolg aan geven." AT5/NU.nl/ANP
hagenaars

Re: Oude en nieuwe politiek. Stijgers en dalers.

Bericht door hagenaars »

De Volkskrant (Een kut krant volgens Joop Visser, ik bedoel Jaap Fisher natuurlijk.) probeert het zaakje nog een beetje op te stoken, nu de Pietendiscussie te weinig kopij oplevert. Lullig...Bericht van ANP van gisteren. De Volkskrant is een katholieke krant, dat weet iedereen en katholieken gaan niet meer naar de kerk. Dus gaan ze stoken uit verveling, gisteren was het zondag, snap je?

Na Amsterdam geven ook Utrecht en Rotterdam de controle op het boerkaverbod geen prioriteit. Dat meldt de Volkskrant zondag.
Femke Halsema zei vrijdag het boerkaverbod niet te gaan handhaven. De Amsterdamse burgemeester wil de schaarse inzet van politie voor belangrijkere zaken gebruiken. Utrecht en Rotterdam zijn evenmin van plan de wet strikt te gaan naleven.
“We geven handhaving van deze wet niet de hoogste prioriteit”, aldus een woordvoerder van de gemeente Utrecht in de Volkskrant. Alleen als er sprake is van gevaar voor de openbare orde zal er in de stad worden opgetreden.

Rotterdam wil nog afwachten hoe minister Kajsa Ollongren, Binnenlandse Zaken, de wet gaat uitleggen. “Alle wetten die in Nederland gelden, gelden ook in Rotterdam. Maar ook bij ons zal het niet de hoogste prioriteit hebben. Het zal niet iets zijn waarvoor agenten speciaal de straat opgaan.”
hagenaars

Re: Oude en nieuwe politiek. Stijgers en dalers.

Bericht door hagenaars »

Nu even aandacht voor de structuur van de Nederlandse politiek. Wat bedoel ik daarmee? Wel allereerst het ontbreken van eenheid over links,want in het toch al versnipperde veld van de Nederlandse politieke partijvorming is dat wel het eerste wat opvalt. Asscher slaagt er duidelijk niet in de oude positie van de grootste over links en daarmee de bindende factor van belang te zijn in die hoek. Dit is uiteraard electoraal een zegen voor rechts, want wat kan je beter wensen dan een verdeelde tegenstander...?
Maar kijken wij verder naar de rechtse hoek dan ontbreekt ook daar iets wat je duidelijke binding zou kunnen noemen. De nieuwkomer Forum voor Democratie, inhoudelijk een windbuil, naar mijn smaak althans; en dat dan ook nog onder leiding van een pianospelende omgevallen boekenkast, zal de eenheid die D66 achterliet natuurlijk niet vullen. De tweede viool wordt daar gespeeld door de opvolger van de afgevallen Pechtold, waarvan de naam mij zelfs even niet te binnen schiet.

En het blijft tobben met de VVD, kleine grootste aan de bal en Klaas Dijkhoff aan het roer, zeker als Mark Rutte straks aan zijn stutten moet trekken. Leuk landje ons kikkerlandje, ons stipje op de waereldkaart, zoals Piet de Rooy ons beschreef in zijn veelgelezen De politieke cultuur van modern Nederland +.

+) 2014. Onderzoek de natiestaat. Wereldbibliotheek Amsterdam. Het beschrijft met vaardige hand 'De politieke cultuur van Nederland in de negentiende en twintigste eeuw.
hagenaars

Re: Oude en nieuwe politiek. Stijgers en dalers.

Bericht door hagenaars »

Ons hoogste gezag, de medewetgever was altijd al een slettenbak. Maar nu treedt een nieuwe fase in, hij vecht voor de hondjes, paarden en blijkt nu ook voor de ratten te staan. Er mogelijk zelf een is...of zoals we wel zeggen door de ratten gebeten is.. Wat een gedoe, bericht uit de Telegraaf op gezag van het ANP.

DEN HAAG (ANP) - De ex-vrouw van PVV-Kamerlid Dion Graus heeft aangifte tegen hem gedaan vanwege psychische mishandeling en omdat hij haar zou hebben gedwongen seks te hebben met andere mannen. Dat zegt Joyce in gesprek met De Telegraaf. Vandaag 16 januari.
Laatst gewijzigd door hagenaars op wo 16 jan 2019, 06:54, 1 keer totaal gewijzigd.
hagenaars

Re: Oude en nieuwe politiek. Stijgers en dalers.

Bericht door hagenaars »

Nog meer gedoe, wie rijst daar op uit het stinkend politieke graf? De oude z.g. havenarbeider, een religieuze dogmaticus en als politicus al jaren terug na blunder op blunder verbannen naar de T.V.
Paul Rosenmöller, een echte kapitalist stelt zich kandidaat voor onze chambre de réflection. Hoe ver gaat Groen Links?

Paul Rosenmöller is een Nederlands politicus en programmamaker. Hij was van 1989 tot 2003 lid van de Tweede Kamerfractie voor GroenLinks en vanaf 1994 tot eind 2002 fractievoorzitter van die partij. Wikipedia

Eerste Kamer is ook een politiek orgaan | TROUW
https://www.trouw.nl/home/eerste-kamer- ... ~a76bd296/

5 mrt. 2011 - Gezien de focus van de Eerste Kamer op de kwaliteit van wetgeving lijkt de vaak benadrukte functie van 'chambre de réflexion' deels wel ...
hagenaars

Re: Oude en nieuwe politiek. Stijgers en dalers.

Bericht door hagenaars »

Zo`n naïef dametje, verkering met een terrorist en dan denken dat dat wel door de beugel kan. Z.g. ruimdenkendheid, noem ik vaak een Paul Rosenmöllertje. Ze zegt er van kapot te zijn en dat geloof ik graag, maar met de Staat der Nederlanden, de hoofdredactie van Het Financieel Dagblad en kandidaat lid van d EU en dat is Turkije, valt gelukkig niet te spotten.
Vrijheid van meningsuiting, uiteraard, maar hulp aan terreur, nee dat gaat te ver. Veel te ver.

De bron: amsTERDAM (ANP) - Ans Boersma, de FD-correspondente die donderdag Turkije werd uitgezet, is extreem van slag geweest door de plotselinge gebeurtenissen. ,,Ze was van de ene op de andere dag alles kwijt. Ze heeft niet eens haar persoonlijke spullen uit haar huis mee mogen nemen. Ook de massale media-aandacht wordt door haar als heel heftig ervaren", aldus advocaat Maarten Pijnenburg.

© ANP Advocaat Boersma: mijn cliënte is alles kwijt
Boersma, die tijdelijk onderdak heeft gevonden bij vrienden, is inmiddels ,,wat aan de beterende hand", zegt de advocaat. Wel werd zij vrijdag volledig overvallen door de mededeling van het Financieele Dagblad (FD) dat de krant alle banden met haar verbreekt. Daarover is ze diep teleurgesteld, zo meldt haar advocaat.
Komende week zal de politie haar verhoren, omdat ze wordt verdacht van valsheid in geschrifte. Boersma herkent zich daar helemaal niet in, aldus de raadsman.
hagenaars

Re: Oude en nieuwe politiek. Stijgers en dalers.

Bericht door hagenaars »

@ Bakker. Valt Prof. dr. Paul Frentrop door de mand? Hoezo?

Paul Frentrop (1954) studeerde psychologie (Leiden, kandidaats 1976) en vervolgens bedrijfskunde (Delft, doctoraal 1979). Hij promoveerde in 2002 in Tilburg op het onderwerp ‘Ondernemingen en hun aandeelhouders sinds de VOC.’
Hij begon zijn loopbaan in de journalistiek (1980 – 1992) als financieel redacteur bij Het Financieele Dagblad en later NRC Handelsblad. Van 1992 tot 1997 was hij secretaris der vennootschap van Pierson, Heldring & Pierson (later MeesPierson). In 1998 richtte hij Dutch Corporate Governance Services NV op, een onderneming die later opging in het internationale aandeelhoudersadviesbureau Deminor. Van 2000 tot 2007 was Paul directeur van Deminor Nederland BV. In 2008 trad hij in dienst bij pensioenfonds ABP (later APG) waar hij als hoofd corporate governance verantwoordelijk was voor de implementatie van corporate governance in het beleggingsbeleid. Van 2011 tot 2014 was hij hoogleraar corporate governance & capital markets aan Nyenrode Business Universiteit. Sindsdien adviseert Paul aandeelhouders en commissarissen rond governance vraagstukken, publiceert hij boeken en vervult hij enkele toezichthoudende functies.
Hij is lid van de Eerste Kamer.
hagenaars

Re: Oude en nieuwe politiek. Stijgers en dalers.

Bericht door hagenaars »

Het politieke seizoen is begonnen.

'Oud FVD'er Otten richt nieuwe partij op en twee FVD-senatoren gaan mee'
19 augustus 2019 03:26
Laatste update: 34 minuten geleden.

Henk Otten, oud-senator bij Forum voor Democratie (FvD) die drie weken geleden als partijlid geroyeerd werd richt een nieuwe partij op en neemt zeker twee FvD-senatoren mee, zo meldt De Telegraaf maandag.
Volgens de krant zouden Jeroen de Vries en Dorien Rookmaker zich aansluiten bij Otten. Rookmaker en De Vries zetten zich eerder nog in voor een poging om de relatie tussen Thierry Baudet en Otten te herstellen.
Plaats reactie