Vastgelopen, maar de hoop doet leven...

hagenaars

Re: Vastgelopen, maar de hoop doet leven...

Bericht door hagenaars »

Hij zegt het goed, deze enthousiaste zionist. Avigdor Levi Lieberman (Hebreeuws: אביגדור ליברמן) ... In Israël was hij medeoprichter van het Zionistisch Forum voor het Sovjet-Jodendom, De vredesbesprekingen zullen het conflict natuurlijk niet echt oplossen, maar het conflict hanteerbaar maken, dat kan natuurlijk wel. Conflict hantering, conflictmanagement.
Van groot nut, overigens.
Avigdor Lieberman,Lvovich Liberman, Russian: Эве́т Льво́вич Ли́берман, 5 June 1958)[1] is a Soviet-born Israeli politician. He was a member of the Knesset, Israeli Minister of Foreign Affairs and Deputy Prime Minister of Israel until 18 December 2012, when his resignation, caused by an investigation in which he was charged with fraud and breach of trust, took effect.[2] He is the founder and leader of the Yisrael Beiteinu party, whose electoral base are the immigrants from the former Soviet Union.[3] Following Lieberman's resignation, Prime Minister Benjamin Netanyahu stepped in and as of late December 2012 is serving as acting Foreign Minister.[4] Lieberman is currently on trial, and will resume the post of Foreign Minister if acquitted.
1.↑ Aftreden naar aanleiding van fraudebeschuldiging
2.↑ Ultranationalist Lieberman verlaat regering Olmert, De Morgen, 16 jan 2008
3.↑ The World's Most Influential People, Time, 11 mei 2009
4.↑ "Israeli FM recommended for indictment", Haaretz, 24 mei 2010.
5.↑ Glickman, Aviad. "Lieberman to face criminal indictment", 13 april 2011. Geraadpleegd op 14 april 2011.
Frans van Dongen
Berichten: 342
Lid geworden op: zo 18 nov 2012, 21:09

Re: Vastgelopen, maar de hoop doet leven...

Bericht door Frans van Dongen »

Kerry is tot nu toe een prima minister van Buitenlandse Zaken, maar een genie, nee, dat beslist niet. Even ons geheugen opfrissen: Voordien was hij senator voor Massachusetts en presidentskandidaat voor de Democratische Partij in 2004. Hij verloor de presidentsverkiezingen van George W. Bush, die een tweede termijn zeker stelde. Kerry deed niet mee aan de presidentsverkiezingen van 2008.
Prachtig, maar wat heeft dat met het islamitisch-joods conflict als zodanig te maken ?
hagenaars

Re: Vastgelopen, maar de hoop doet leven...

Bericht door hagenaars »

De Verenigde Staten van Amerika is de enige die met het Kwartet eventueel een doorbraak kan bereiken. Laten we hopen...

http://nl.wikipedia.org/wiki/Midden-Oostenkwartet
hagenaars
Berichten: 356
Lid geworden op: zo 20 okt 2019, 16:33

Re: Vastgelopen, maar de hoop doet leven...

Bericht door hagenaars »

Even over de politieke situatie in Israël. Netanjahu won de verkiezingen maar slaagt er nog niet in een regering te vormen. Hij koerste heel verstandig op een zo breed mogelijke, dus nationale eenheidsregering. Kijken of het lukt.
Belangrijk is de stem van de Arabische Eenheidspartij. Netanjahu wil daar nog niet van weten.
hagenaars
Berichten: 356
Lid geworden op: zo 20 okt 2019, 16:33

Re: Vastgelopen, maar de hoop doet leven...

Bericht door hagenaars »

Er lijkt nu toch een ontwikkeling naar een kabinet te zijn. Het ANP bericht:

" Volgens de president heeft Gantz nu de grootste kans op succes om een coalitie te vormen, sinds het land op 2 maart voor de derde keer in een jaar verkiezingen heeft gehad. In dat jaar lukte het Netanyahu steeds niet om een nieuwe regering samen te stellen. Bij de verkiezingen in maart won Netanyahu met zijn Likud-partij en gelijkgestemde partijen."

Het zou dan gaan om een brede coalitie. "De rechts-conservatieve premier Benjamin Netanyahu en oppositieleider Benny Gantz gaan praten over de vorming van regering van nationale eenheid in Israël. Beiden hebben er zondagavond mee ingestemd dat onderhandelaars van hun partijen “zo snel mogelijk” bijeen zullen komen. "
Plaats reactie