De macht. Het politieke.

hagenaars

De macht. Het politieke.

Bericht door hagenaars »

Er zijn soms dingen die mensen verontrusten. Of dit er zo een is, ik zou het niet weten? Misschien is er een lezer op dit forum die meer weet.

" De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping geprezen voor het verstevigen van zijn greep op de macht. "Misschien moeten wij dat ook eens proberen", waren de woorden van Trump bij een toespraak in Florida.

Trump sprak zaterdag voor Republikeinse geldschieters en er werd onder meer gesproken over het verstevigen van de macht door de Chinese president Xi. Hij wil de limiet op het aantal opeenvolgende termijnen dat een president en vice-president mogen dienen laten vervallen. Dat is nu nog twee termijnen van vijf jaar.
"Xi is nu president voor het leven. President voor het leven. Nee, hij is echt geweldig", zei Trump bij het gesprek met de geldschieters dat achter gesloten deuren plaatsvond. "Kijk, hij kan dat doen en ik vind dat geweldig. Misschien gaan wij dat ooit ook wel eens proberen", zei Trump volgens CNN, dat claimt een opname in handen te hebben van het gesprek.
Afschaffing termijnen
De regerende Communistische Partij in China, de partij van Xi, stelde vorige maand voor om de ambtstermijnen af te schaffen. De voormalig Chinese leider Deng Xiaoping besloot bij zijn aantreden eind jaren zeventig om een limiet te stellen op twee presidentstermijnen van vijf jaar. Deng voerde dit in om misstanden zoals onder zijn voorganger, Mao Zedong, die China leidde op dictatoriale wijze, te voorkomen.
Xi is nu nog bezig aan zijn eerste termijn als president en net begonen aan zijn tweede termijn als partijleider. De president wordt op 5 maart opnieuw gekozen als president. De Communistische Partij wil er met de afschaffing van de termijnen voor zorgen dat Xi langer president en militaire leider kan blijven. Daarnaast wil China het nieuwe Chinese communistische idee van Xi in de grondwet opnemen.
Alleen het parlement kan deze veranderingen nog blokkeren. De parlementsleden worden echter aangesteld vanwege hun loyaliteit aan de Communistische Partij. De kans dat er tegengestemd gaat worden is dan ook minimaal.

Zie ook: Chinees parlement stemt over verwijderen termijnen presidentschap

Clinton
Volgens de Amerikaanse nieuwszender waren Trumps opmerkingen, gemaakt in zijn buitenverblijf in Mar-a-Lago, grappig bedoeld en hij kreeg veel lachters op de hand. Toch zat er zeker een serieuze ondertoon aan omdat Trump er nog steeds niet over te spreken is dat zijn handelingen tijdens de verkiezingscampagne in 2016 zo tegen het licht worden gehouden. Trump vindt dat er ook onderzoek gedaan moet worden naar zijn Democratische rivale destijds, Hillary Clinton.
"Ik zeg het jullie, het systeem klopt niet. Het is een farce. Dat zeg ik nu al heel lang maar we hebben de juiste mensen nog niet overal zitten. We hebben een heleboel geweldige mensen maar op sommige plekken hebben we geen goede mensen zitten", aldus Trump tijdens het gesprek waar hij nogmaals liet merken dat hij wil dat de minister van Justitie Jeff Sessions onderzoek gaat doen naar Clintons handelingen tijdens de verkiezingscampagne.
Door: NU.
hagenaars

Re: De macht. Het politieke.

Bericht door hagenaars »

Jeroen van der Veer, die schele met dat maffe brilletje laat het politieke, ook wel de politiek genaamd, nu voor de tweede maal een poepie ruiken. Ik ben benieuwd hoe Rutte, Klaver en Wopke Hoekstra (42), dit varkentje wassen.

Laat ik duidelijk zijn, onze ex Shell man tackelde de politiek toen Halbe Zijlstra (gedwongen) wilde aftreden. En nu weer met de bestuursvoorzitter van ING.

Uit de Shell bio: "Jeroen was born in Utrecht in the Netherlands in 1947. He has two degrees – one in mechanical engineering from Delft University and another in economics from Rotterdam University. In 2005 he was awarded an honorary doctorate from the University of Port Harcourt in Nigeria."
hagenaars

Re: De macht. Het politieke.

Bericht door hagenaars »

Het varkentje hoeft niet gewassen want het voorstel is ingetrokken. Het politieke wint...
hagenaars

Re: De macht. Het politieke.

Bericht door hagenaars »

Eerst een citaat, van een machteloze. Helaas en het Syrische volk is de pisang.

"De secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres heeft de leden van de VN-Veiligheidsraad opgeroepen de situatie in Syrië niet verder uit de hand te laten lopen.

De VN-chef heeft de ambassadeurs van de vijf permanente leden van de VN-raad gesproken en hen zijn zorgen over de patstelling in de raad kenbaar gemaakt, zo liet hij woensdagavond (plaatselijke tijd) weten.
Guterres herinnerde de ambassadeurs van Rusland, China, Frankrijk, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten eraan dat het om het beëindigen van het ''verschrikkelijke lijden van de Syrische bevolking" moet gaan.
De Veiligheidsraad was het een dag eerder niet eens geworden over een onderzoek om te achterhalen of er opnieuw chemische wapens zijn gebruikt in de Syrische stad Douma en welk team specialisten dat moet gaan onderzoeken." Bron ANP.

De zaak van de revolutie door delen van het Syrische volk is natuurlijk al jarenlang uit de hand gelopen. Daar woedt een serieuze ouderwetse burger oorlog.

Een burgeroorlog is een oorlog waarbij de strijdende partijen deel uitmaken van hetzelfde land of rijk. Burgeroorlogen worden vaak uitgevochten om religieuze, etnische of politieke redenen, maar soms is het eenvoudigweg een strijd tussen twee rivaliserende groepen. De strijd kan gepaard kan gaan met slachtingen of zelfs genocide (volkerenmoord). Ook door de vaak lang aanslepende strijd is de tol aan mensenlevens van de gemiddelde burgeroorlog hoog. Bron Wikipedia. (Alsjeblieft steun die zaak...)
hagenaars

Re: De macht. Het politieke.

Bericht door hagenaars »

Kijk, daar doet Thierry Baudet wat van hem verwacht wordt, hij laat het belang van de stad Rotterdam voorgaan.

Thierry Baudet gaat de alliantie met Leefbaar Rotterdam verbreken als die partij deelneemt aan de nieuwe coalitie in de Maasstad. Forum voor Democratie wil met dit aanbod de impasse rond de collegevorming in Rotterdam doorbreken.
hagenaars

Re: De macht. Het politieke.

Bericht door hagenaars »

Gisteren had ik mijn vrijdenkersdiscussiegroepje op bezoek. We komen ongeveer een keer of tien bijeen per jaar en discussiëren dan over een thema dat een lid heeft voorbereid. Deze keer over "democratie". Een van mijn bijdragen aan de levendige discussie was de bekende mededeling van prins Claus dat Nederland een republiek is, die het staatshoofd door erfelijke opvolging heeft georganiseerd.
Hartstikke ouderwets, maar buitengewoon effectief. Geen gedoe over wie wordt de opvolger van Jan, Piet of Klaas, ons staatshoofd voor twee keer zes jaar gekozen, geen gedoe of het nu vier jaar moet zijn. En van welke partij het staatshoofd zou moeten zijn, man of vrouw etc. etc.
Gewoon voor het leven en door erfopvolging bepaald. Lang leve de republiek Nederland met de Oranjes aan het roer van de Groene Draak.

De Groene Draeck (schip, 1957) - Wikipedia
https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Groene ... hip,_1957)

De Groene Draeck werd door dit Comité Varend Nederland aan H.K.H. Prinses Beatrix aangeboden ter gelegenheid van haar 18e verjaardag in 1956. Het zeilnummer is dan ook VA 18. Bij de oplevering in Muiden werd een vlootschouw gehouden van naar schatting 500 jachten en boten, in een rij in de haven en de ...
hagenaars

Re: De macht. Het politieke.

Bericht door hagenaars »

Soms heeft een nadeel ook een voordeel, zoals nu de embargomaatregelen van Poetin. Deze steunen de Russische landbouw. Door oneerlijke concurrentie.

Rusland stelde het embargo in 2014 in, nadat de Verenigde Staten en Europa sancties tegen Moskou hadden ingesteld vanwege de rol die het land zou hebben gespeeld in de Oekraïense burgeroorlog. Het embargo treft voornamelijk de leden van de Europese Unie.
Poetin verlengt het voedselembargo inmiddels voor de vierde keer. Ditmaal is de verlenging een antwoord op een besluit dat de EU eind juni nam. De 28 landen van de Unie stelt dat Moskou de Akkoorden van Minsk, die tot een politieke oplossing voor het conflict in Oekraïne moeten leiden niet naleeft en verlengden hun sancties tegen Rusland daarom met een half jaar.
"De Europese sancties - samen met kelderende energieprijzen - hebben Rusland in eerste instantie economisch pijn gedaan, maar Moskou is die recessie inmiddels te boven gekomen. De Russische overheid verwacht zelfs dat de maatregelen de eigen nationale landbouwsector op langere termijn ten goede zullen komen." Dat schrijft Vilt.be.
hagenaars

Re: De macht. Het politieke.

Bericht door hagenaars »

Het gaat niet goed met de wapenlobby in de USA. Ze gaan failliet?

Kijk wat CNN en Reuter er van zeggen


NRA claims deep financial troubles
A lawsuit filed by the National Rifle Association says the gun advocacy organization will have to close its headquarters, shut down its online media presence and stop holding rallies and conventions if it is stymied by New York state from doing business with banks and insurers.Source: CNN

De fondsen en steeds meer bedrijven keren zich af van de wapenlobby. De macht van een lobby is zo groot als het volk wil...
hagenaars

Re: De macht. Het politieke.

Bericht door hagenaars »

Ja, die mw. May slaat de spijker op zijn kop, het volk besliste, maar kan natuurlijk opnieuw gevraagd worden een stem uit te brengen, een oordeel over het bereikte resultaat en daar is niets ondemocratisch aan...

"De Britse premier Theresa May wil niets weten van een nieuw referendum over de Brexit. 'Verraad van de democratie', noemt ze het als er voor de tweede maal een volksraadpleging komt over het Britse vertrek uit de Europese Unie.

In de Sunday Telegraph schrijft May zondag dat ze niet zal ''toegeven'' aan de luider wordende roep om een nieuw referendum." ANP bericht.
hagenaars

Re: De macht. Het politieke.

Bericht door hagenaars »

Wat eigenlijk een normaal discussieonderwerp is. Namelijk de problematiek van de multiculturele samenleving. Het leverde een hele dag verhitte discussie op met onze minister van BuZa, Stef Blok. Jazeker hij had het gezegd en moest het nu, met D66 voorop, geheel weer inslikken. Een malle vertoning van politiek correct gedram...!
Plaats reactie