DE CORONAVIRUS CRISIS

David Bakker
Beheerder
Berichten: 1259
Lid geworden op: ma 28 nov 2011, 00:35

Re: DE CORONAVIRUS CRISIS

Bericht door David Bakker »

fred neerhoff schreef: do 30 dec 2021, 14:35 Ach, er wordt op de 'sociale' media zoveel geluld. Campbell is geen virologisch onderzoeker, en controleren kan je hem niet. Ik houdt het op de consensus onder hier te lande internationaal georiënteerde virologische wetenschappers. Een wetenschappelijke consensus, die op zich - wetenschap eigen - voortdurend aan verandering onderhevig is.

In tegenstelling tot disciplines als sociologie, economie, theologie en filosofie - waarvan het waarheidsgehalte afhankelijk is van een mensbeeld - is de virologie een objectieve wetenschap die uitgaat van alleen door experts te beoordelen valide modellen. Dit type wetenschap leent zich niet voor discussies op sociale media. Ik denk zelfs dat dit één van de belangrijkste oorzaken is van de massieve verwarring onder de bevolking inzake vaccinaties en vrijheid'. Zodra buitenstaanders de integriteit in twijfel gaan trekken van dit type experts of zelfs bedreigingen in hun richting uiten, weet je waar je uitkomt: in de middeleeuwen. En dan nog wel een 'fout' rechtse versie daarvan.
Vind je dat berichten als de onderstaande moeten worden gecensureerd?

"Omicron voortschrijdend inzicht deel 15: Londen
Fascinerend om te zien wat er in Londen gebeurt. Londen loopt voorop in de omicron golf. Het virus circuleert er al sinds eind november en sinds 14 december is het de dominante stam. Het heeft geresulteerd in een gigantische golf van besmettingen. Niet vreemd, aangezien er geen enkele beperkende maatregel geldt in Engeland, ook nu niet. Volgens schatting van Office for National Statistics was net voor kerst 10% van totale bevolking op dat moment besmet met omicron. En dat met een vaccinatiegraad van slechts 61%. Echter, het aantal gevallen heeft zijn piek bereikt en lijkt al weer op z´n retour. (bovenste tabel)
Resultaat: nu duidelijke toename van opgenomen patiënten met Covid. Echter de toevalsbevindingen zogenaamde ´incidental covid´ maken tot 80% van de nieuwe opnames uit. (https://lnkd.in/ddpFsRBG ). Maar geen enkele toename van ICU-bezetting. Zie figuur hieronder. Die is bijgewerkt tot 30 december. Zie het enorme contrast met de curve van vorig jaar.
Hoe valt dit te rijmen met de gigantische golf van IC opnames die voor Nederland voorspeld wordt? Overal in de wereld zie je hetzelfde patroon: grote toename van aantal besmettingen, toename van aantal patiënten met covid als toevalsbevinding, nergens significante toename van IC bezetting. Niet in Londen, niet in UK, niet in Denemarken, niet in Noorwegen, niet in Ontaria, niet in Zuid-Afrika,…. nergens. Kan iemand mij één land, of regio, of stad noemen ergens in de wereld waar ze een forse toename zien van IC bezetting door omicron (daar waar delta nog rondgaat is en ander verhaal). Vooralsnog bestaat de golf van IC-opnames enkel in de rekenmodellen die aantoonbaar onjuist zijn.
Dus hoe lang moet de werkelijkheid aantonen dat de lockdown die gebaseerd is op verkeerde aannames in een rekenmodel een fout was?
#vergislockdown" Bron: https://www.linkedin.com/feed/update/ur ... 918519808)
fred neerhoff
Berichten: 4351
Lid geworden op: di 13 dec 2011, 09:55

Re: DE CORONAVIRUS CRISIS

Bericht door fred neerhoff »

Gecensureerd? Joh, ik heb niet eens zin om dat bericht te lezen!

Los daarvan denk ik wel dat internet een fors probleem heeft geïntroduceerd inzake de vrijheid van meningsuiting! Vooral voor degenen die geneigd zijn alles te geloven wat buiten de officiële wetenschappelijk vaktijdschriften om ter berde wordt gebracht.
fred neerhoff
Berichten: 4351
Lid geworden op: di 13 dec 2011, 09:55

Re: DE CORONAVIRUS CRISIS

Bericht door fred neerhoff »

President Macron van Frankrijk: citaat uit https://www.telegraaf.nl/nieuws/1867603 ... -te-pesten

“„De ongevaccineerden: ik heb veel zin om ze te pesten. En we zullen dit ook tot op het bot blijven doen. Dat, dat is de strategie”, zei het Franse staatshoofd. Hij benadrukt verder dat de zorg onder druk is komen te staan „door een aantal mensen dat zich weigert te laten vaccineren. Dat is het beste argument voor de strategie van de regering.””

en

“Hoe kunnen we dit in de kiem smoren? Door hen nog meer te irriteren. Ik ga ze niet in de gevangenis stoppen of ik ga ze niet met geweld laten inenten. Maar vanaf 15 januari kunnen ongevaccineerden niet meer naar een restaurant, geen koffie meer drinken in een café of naar het theater gaan”, klonk het verder.”

Toegegeven: Macron heeft een punt, en durft een grens te stellen aan de vrijblijvendheid. Kunnen de draaitollen in ons land nog een puntje aan zuigen.
Plaats reactie