DE CORONAVIRUS CRISIS

fred neerhoff
Berichten: 4196
Lid geworden op: di 13 dec 2011, 09:55

Re: DE CORONAVIRUS CRISIS

Bericht door fred neerhoff »

De eerdere, schandalig trage EU strategie ter bestrijding van het coronavirus lijkt nog een venijnige staart te krijgen: Duitsland twijfelt openlijk aan de voordelen van de EU nu de beweerde Duitse standaard keer op keer hoger ligt dan die van de EU. In plaats van de EU het (bureaucratische) inkoop beleid te laten uitvoeren, zou Duitsland dat zelf veel effectieven er sneller hebben aangepakt.https://www.ewmagazine.nl/opinie/opinie ... f%20Header

Dit Duitse ongenoegen kan grote consequenties hebben voor het voortbestaan van de huidige EU.
fred neerhoff
Berichten: 4196
Lid geworden op: di 13 dec 2011, 09:55

Re: DE CORONAVIRUS CRISIS

Bericht door fred neerhoff »

De economen Barbara Baarsma (Rabo-bank), Bas Jacobs (Erasmus Universiteit) en Coen Teulings (voormalig directeur Centraal Plan Bureau) - alle initiatiefnemers van een alternatief plan om de maatschappelijke schade van het coronavirus te beperken – hebben gisteren zonder opgaaf van redenen hun handen afgetrokken van hun eerdere initiatief.

Nog kort geleden had Baarsma in een TV programma fel betoogd dat hun actie echt goed bedoeld was (sic!), en niet een tweedeling van de samenleving als gevolg zou hebben. In tegendeel zelfs, zij wilde mensen alleen maar helpen (sic!), benadrukte deze hysterica keer op keer. In weer een ander TV programma beweerde Teulings - in een discussie met de arts Marcel Levi, de Nederlandse directeur van een groep ziekenhuizen in Londen - doodleuk dat hij het zeker wist dat de kosten van de huidige maatregelen totaal uit balans waren met de baten en dat hij wist hoe dat veel beter zou kunnen.

Les: wees op je hoede voor over het paard getilde economen die suggereren dat zij een ‘harde’ wetenschap beoefenen. Het zijn menswetenschappers die enige bescheidenheid omtrent de voorspellende waarde van hun vakgebied niet zou misstaan.
hagenaars
Berichten: 321
Lid geworden op: zo 20 okt 2019, 16:33

Re: DE CORONAVIRUS CRISIS

Bericht door hagenaars »

Ja, ik heb mij ook geërgerd aan die drie smoesjesmakers. Met name van Teulings had ik meer verwacht. Of Baarsma hysterisch is dat weet ik niet...
Plaats reactie