Nogmaals Bill Browder.

hagenaars
Berichten: 365
Lid geworden op: zo 20 okt 2019, 16:33

Nogmaals Bill Browder.

Bericht door hagenaars »

Mijn forum collega David Bakker brengt op de home page van dit forum opnieuw de zaak Bill Browder onder onze aandacht en dat is nuttig. Bill Browder stamt uit een vooraanstaande Joodse familie in Chicago. Hij is de kleinzoon van Earl Browder, een voormalig leider van de Communistische Partij van de Verenigde Staten gedurende de jaren dertig en de eerste helft van de jaren veertig van de vorige eeuw. Van 1927 tot 1929 woonde en werkte hij in Rusland en trouwde er met een Russin.
De vraag is of er sprake is van "recht" in Rusland en of de dood van de accountant van Hermitage in de gavangenis met opzet en door de Russische staat werd gepleegd.
William Felix Browder (23 april 1964, Chicago, Illinois, VS) is de ceo en mede-oprichter van het investeringsfonds Hermitage Capital Management ("Hermitage"), een bedrijf dat ooit het grootste buitenlandse investeringsfonds in Rusland was. Browder lobbyde voor de Magnitsky Act, die in 2012 werd ondertekend door president Barack Obama.
Een historicus zou met gemak een boeiend verslag van de rechtsspraak in Rusland in de jaren negentig en de eerste jaren van deze eeuw kunnen schrijven...
Het land kent geen transparantie dus zou zo'n werkstuk nog altijd actueel zijn.
Plaats reactie