Waar zit hier de decadentie?

Plaats reactie
hagenaars

Waar zit hier de decadentie?

Bericht door hagenaars »

Staatsbosbeheer in de verdediging...( Door: NU.nl/Job van der Plicht .)

Zichtbaarheid
Wat volgens Bijl ook een belangrijk aspect rondom de onrust in Oostvaardersplassen is de zichtbaarheid van het dierenleed in het gebied. "Het is een open gebied waar het leven, maar ook de dood heel erg zichtbaar is. Op de Veluwe gebeurt bijvoorbeeld hetzelfde, maar doordat het daar minder is te zien, is de discussie daar ook veel minder groot."
Een ander verschil tussen de Oostvaardersplassen en de Veluwe is dat op de Veluwe proactief wordt ingegrepen. Volgens Bijl wordt daar in oktober - nog vóór de winter begint - 50 procent van de edelherten afgeschoten en 70 tot 80 procent van de wilde zwijnen. In de Oostvaardersplassen worden de grote grazers pas afgeschoten als tijdens de wintermaanden blijkt dat ze het einde van de winter niet gaan halen. "Sinds Staatsbosbeheer de Oostvaardersplassen in beheer heeft (1996, red.) is daarvoor gekozen. Er is altijd de keuze gemaakt om natuurlijke processen leidend te laten zijn", legt Bijl uit.

Wel lekkere hapjes, die overtollige dieren.

Dit is ook een geinige passage uit het verweer van Staatsbosbeheer:

"We zijn het niet meer gewend om dieren te zien overleven", vertelt Joke Bijl van Staatsbosbeheer. "Runderen en paarden associëren we al gauw met landbouw- en hobbydieren. Maar jaren geleden bepaalde de rechter al dat de beesten in de Oostvaardersplassen formeel de status van wild dier kregen, waarmee de mens het eigendom daarover verloor. Wilde dieren eten zich in de zomer tonnetje rond en maken in de winter aanspraak op hun vetvoorraad. Je ziet ze dan magerder worden en worstelen om te overleven."

Over decadentie zie Wikipedia:
Decadentisme, ook wel décadence of decadentie genaamd, is een geestelijke stroming die in het laatste kwart van de negentiende eeuw vooral onder de ontwikkelden in West-Europa aanhang vond. Karakteristiek is de teleurstelling over de teloorgang van zekerheden, van verlies van duidelijkheid over de na te streven toekomst, maar ook van weerzin tegenover de blinde geldzucht van de burgerlijke maatschappij en het geloof dat de wetenschap en industrie alle problemen zullen oplossen. Kunst is een vrijplaats van die banale wereld. Uiterste schoonheid en zuiverheid moeten worden nagestreefd.
hagenaars

Re: Waar zit hier de decadentie?

Bericht door hagenaars »

De kernvraag is natuurlijk, waarom willen we dit met z'n allen? Het is duur, onsmakelijk en erg lelijk. Weg ermee...
hagenaars

Re: Waar zit hier de decadentie?

Bericht door hagenaars »

Eindelijk lijkt er nu schot te komen in deze losgeslagen affaire. LELYSTAD (ANP) - Het is de vraag of de Oostvaardersplassen opnieuw ingericht kunnen worden volgens de adviezen van de commissie onder leiding van oud-staatssecretaris Pieter van Geel. Provinciale Staten van Flevoland nemen daar naar verwachting woensdag een definitief besluit over. Maar aan een nieuw beheersplan kleven nogal wat juridische bezwaren, blijkt uit onderzoek dat hoogleraar Natuurbeschermingsrecht Kees Bastmeijer op verzoek van GroenLinks, PvdA en Partij voor de Dieren heeft gedaan.
hagenaars

Re: Waar zit hier de decadentie?

Bericht door hagenaars »

Ik ken Armenië en met name Jerevan heel goed en ja, er wonen daar ook arme mensen. Het is geen Nederland en Jerevan geen Amsterdam. Toch is het er goed toeven, en geen schijn van vervolging. Ik begrijp werkelijk niet wat al die journalisten in ons kikkerlandje bezielt, om het op te nemen voor die ten onrechte achtergelaten kinderen. Ze hadden al jaren in hun thuisland moeten wonen.

Cost of living in Armenia is 56.71% lower than in Netherlands (aggregate data for all cities, rent is not taken into account). Rent in Armenia is 72.08% lower than in Netherlands (average data for all cities). Bron: VN.
hagenaars

Re: Waar zit hier de decadentie?

Bericht door hagenaars »

Toch maar even een paar woorden vuil maken aan de grootste komkommer van dit jaar. Jeffrey Epstein was een geslaagde belegger en O.G. man met een uitgebreide kennissenkring. ( Wikipedia: Jeffrey Edward Epstein was een Amerikaanse financier, miljardair en veroordeeld zedendelinquent. Hij was handelaar bij Bear Stearns voordat hij zijn eigen firma begon, J. Epstein and Co., later Financial Trust Co. geheten. Hij zou alleen miljardairs als klanten hebben gehad.)

Hij maakt een eind aan zijn leven in het zicht van de ondergang. Niets bijzonders, maar de komkommertijd zorgt voor veel complotten. (Komkommertijd is de benaming voor een bepaalde periode in het jaar, met name in de zomer, waarin er weinig nieuws te melden is omdat politici en veel anderen op vakantie zijn. Wikipedia )
hagenaars
Berichten: 321
Lid geworden op: zo 20 okt 2019, 16:33

Re: Waar zit hier de decadentie?

Bericht door hagenaars »

Ik wandel door Amsterdam. Aan de overkant van de straat is een M.B.O. en H.B.O. instituut, het draagt de naam van een onlangs op hoge leeftijd overleden, bekende Nederlander. De binnenhuis architect en ontwerper die wereldberoemd werd door almaar witte meubels en interieurdesign te promoten. Hij trad ook op bij de diep betreurde Dröge, die de vaderlandse elite op de hak nam...*)

Ter zake! Er staan een stuk of tien meiden van een jaar of achtien in een nauwe kring te roken, te dansen en te zingen. Zij spelen met hun leven en hun lied is eigenlijk een kreet "feesten, feesten, feesten..Staphorst is er niets bij.
Dansen op een vulkaan...Decadentie.

*) Gerardus Johannes Henri (Gert-Jan) Dröge (Enschede, 23 april 1943 – Amsterdam, 5 juni 2007) was een Nederlandse televisiepresentator en -maker, acteur, journalist en schrijver, die vooral bekend is geworden door zijn societyprogramma Glamourland.
Laatst gewijzigd door hagenaars op di 06 okt 2020, 06:41, 3 keer totaal gewijzigd.
hagenaars
Berichten: 321
Lid geworden op: zo 20 okt 2019, 16:33

Re: Waar zit hier de decadentie?

Bericht door hagenaars »

Op de "homepage" van dit forum laat mijn collega David Bakker twee prominente beïnvloeders aan het woord, de niet voldoende te prijzen Pieter Omtzigt (CDA) en Syp Wynia, de oud redacteur van Elsevier. Syp Winia betrekt de stelling ( overdrijven is een kunst ) dat er in ons kikkerlandje louter regenten in het politieke doende zijn .
Nederland zou door regenten bestuurd worden die eenmaal op hun stoel gezeten de "baantjes "onderling verdelen en in "achterkamers" het beleid op de rails zetten en taken verdelen. Gelukkig dat het kamerlid genuanceerder oordeelt.

Nederland wordt door een coalitie geregeerd die zolang hij aan de macht is het vertrouwen geniet. Verliest die coalitie het vertrouwen dan verschijnt er een nieuwe coalitie aan de horizon. Een goed en duidelijk systeem. Beetje saai wellicht...
hagenaars
Berichten: 321
Lid geworden op: zo 20 okt 2019, 16:33

Re: Waar zit hier de decadentie?

Bericht door hagenaars »

De coalitie van dienst* heeft door fouten uit het verleden (en de komende verkiezingen natuurlijk) even de pijp aan Maarten gegeven. Een handigheidje waar in het politieke meestal om gaat .
Mijn baas, de gemeentesecretaris van de grootste havenstad van Europa, formuleerde de ambtelijke positie eens zo: Die bestuurders zijn gasten, ze verblijven hier een tijdje en gaan dan weer iets anders doen, wij niet, wij blijven **.

Dus nu even het volk raadplegen en dan een nieuwe coalitie, of de oude die het zo geweldig doet en eigenlijk onmisbaar is ...

* Rechts in het midden, VVD, CDA, D66 en CU.
** Sjef van de Poel, Bevlogen bestuurders, Achter de schermen van het Rotterdamse Stadhuis, 1966-2006. Boom 2019.
Plaats reactie