Prinses Beatrix. En opera.

hagenaars

Prinses Beatrix. En opera.

Bericht door hagenaars »

Altijd op de eerste rij op het eerste balkon, onze oude koningin. Prinses...Logisch dat zij op het afscheid was van de meester van de opera in Amsterdam.


AMSTERDAM - Prinses Beatrix is zondagavond bij het afscheid van Pierre Audi. Hij zwaait na dertig jaar af bij De Nationale Opera.
Beatrix woont in Amsterdam de speciale verrassingsvoorstelling '30 jaar Pierre Audi en De Nationale Opera' bij. Het programma bestond uit de wereldpremière van Il ritorno, opgedragen aan Pierre Audi door Michel van der Aa.
Verder zagen de aanwezigen hoe Audi de eerste Odeonpenning kreeg aangeboden, een nieuwe onderscheiding voor personen die een onmisbare bijdrage hebben geleverd aan Nationale Opera & Ballet. De penning is ontworpen door Irma Boom. Koning Willem-Alexander overhandigde Audi in april de Eremedaille voor Kunst en Wetenschap in de Huisorde van Oranje. Die kreeg hij vanwege zijn grote verdiensten voor de kunsten in Nederland en de ontwikkeling van de opera en het muziektheater in het bijzonder. (ANP)
Plaats reactie