Het Stedelijk museum

hagenaars

Re: Het Stedelijk museum

Bericht door hagenaars »

Het Stedelijk is internationaal zo diep gedaald, ik noem het nu een "gemeente museum" en dat had Amsterdam al...
Kijk maar: "Het College van burgemeester en wethouders van de Gemeente Amsterdam heeft gisteren vier personen benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum Amsterdam: Carla Aalse, Henriëtte Prast, Maarten Doorman en Homme ten Have. Ook besloot het College het tijdelijk voorzitterschap van Truze Lodder om te zetten naar een reguliere statutaire benoeming. De nieuwe Raad van Toezicht heeft direct na het besluit van het College van burgemeester en wethouders uit zijn midden Truze Lodder als voorzitter en Carla Aalse als vicevoorzitter gekozen en zal op korte termijn een evenwichtig rooster van aftreden opstellen."

De directie bestaat uit een gewiekste interim manager.. Zo zijn alle banden met de internationale kunstwereld voor goed doorgesneden. Sic transit gloria mundi...

Houd u van spruitjes? Ruik de spruitjeslucht in het Parool van 10 maart Truze Lodder en Jan Willem Sieburgh presenteren zich als "kopstukken" van dit voortaan lokaal werkend museum...
hagenaars
Berichten: 306
Lid geworden op: zo 20 okt 2019, 16:33

Re: Het Stedelijk museum

Bericht door hagenaars »

Inmiddels is de stof neergedaald, mw. Ruf werkt voor een museum in Moskou. Zo meldt Het Parool. Ook adviseert zij het Stedelijk af en toe.
In januari 2019 kwamen het Stedelijk Museum en Ruf met een gezamenlijke verklaring. Ruf zou definitief niet terugkeren als artistiek directeur, noch in een rol als adviseur. Wel werd niet uitgesloten dat Ruf kan 'worden uitgenodigd om bijvoorbeeld betrokken te zijn bij een bepaalde tentoonstelling of andere museale projecten, onder de verantwoordelijkheid van de nieuw te benoemen artistiek directeur'.Bron:

a b Michiel Kruijt en Anna van Leeuwen, Stedelijk Museum Amsterdam neemt definitief afscheid van Beatrix Ruf. de Volkskrant, 7 januari 2019
hagenaars
Berichten: 306
Lid geworden op: zo 20 okt 2019, 16:33

Re: Het Stedelijk museum

Bericht door hagenaars »

Al voor het debacle met mw. Ruf was er al veel mis met het Stedelijk in Amsterdam. Onder de kop Museumcrisis en Het conflictmodel van het Stedelijk doet Egbert Dommering opnieuw een droevig makend boekje open over dit museum met zijn prachtige collectie en in een fraai gebouw.
De band met de gemeente zou verbroken zijn door de verzelfstandiging vanaf 2013 maar dat is een illusie, wethouders, ook al onder Rudi Fuchs en opvolgers bleven zich bemoeien met het museum en maakten de directie ontevreden en deze verlieten het museum met een berg frustratie. Een zeer leesbaar artikel door deze kenner van de materie, hij bepleit een groot openbaar debat en in elk geval een verontschuldiging aan het adres van mw. Ruf die ten onrechte werd gedwongen te vertrekken. Dat nadat de NRC een onjuist verhaal had gepubliceerd.Het Parool 11 januari 2020, pagina 70 en 71.
Laatst gewijzigd door hagenaars op zo 12 jan 2020, 11:10, 2 keer totaal gewijzigd.
Plaats reactie