Derk Sauer informeert ons in het Parool.

Plaats reactie
hagenaars

Derk Sauer informeert ons in het Parool.

Bericht door hagenaars »

Onder de kop Moskou geeft hij wekelijks op zaterdag zijn inzichten in de Russische puinhoop. Gisteren las ik hoe het nog altijd met verkiezingen er aan toe gaat. Als u geïnteresseerd bent in de dagelijkse werkelijkheid in Moskou, dan moet u Derk Sauer beslist lezen. Sauer begon zijn journalistiek carrière als redacteur, correspondent en reporter voor verschillende bladen. Begin jaren zeventig werkte hij eerst voor het maandblad Twintig van de VVDM, waar hij zijn sympathie voor de radicale Bond Voor Dienstplichtigen (BVD) niet onder stoelen of banken stak, en daarna voor de Nieuwe Revu, waar hij regelmatig positieve artikelen schreef over de SP, de partij waar hij mee sympathiseert.[2] In 1982 werd hij hoofdredacteur van het tijdschrift Nieuwe Revu.
Een uitstekende kandidaat voor de ere titel...
hagenaars

Re: Derk Sauer informeert ons in het Parool.

Bericht door hagenaars »

Wat is er waar of juist in dit gevaarlijke politieke conflict? Onze Theresa of hun Vladimir? Dat zou ik wel graag willen weten...

De Russische president Vladimir Poetin heeft zondag gezegd dat het "onzin" is om te denken dat het Kremlin opdracht gaf om de Russische oud-spion Sergej Skripal en zijn dochter te vergiftigen in het Verenigd Koninkrijk. De Britse regering houdt Rusland verantwoordelijk.

Poetin sprak vlak na zijn monsterzege in de Russische presidentsverkiezingen op het Rode Plein in Moskou. Volgens de eerste resultaten kreeg hij zo'n driekwart van de stemmen.
De Russische leider zei dat zijn land niet beschikt over het zenuwgif dat volgens de Britten werd gebruikt om de Skripals te vergiftigen.
Als dat gif, een middel uit de zogeheten groep 'novichok', inderdaad werd gebruikt, zouden er bovendien veel meer slachtoffers zijn gevallen, aldus Poetin.
Hij zei verder dat Rusland bereid is om met de Britse autoriteiten samen te werken om de moordaanslag te onderzoeken. Bron: Nu/Reuters.
Plaats reactie