Over dit onderwerp, deze rubriek.

hagenaars

Over dit onderwerp, deze rubriek.

Bericht door hagenaars »

Dit is een nieuwe rubriek: zeperd van het jaar en vrijdenker van het jaar. Ik heb het stukje over de laatste al gereed. Vier criteria, originele standpunten over gewichtige zaken, zaken die er toe doen. Tegendraads, liefst tegen de politieke cultuur, en oplossingsgericht. Je moet iets aan de ideeën hebben. Ze moeten een voorbeeld zijn ter navolging.
Echte vrijdenker van het jaar is Aalt Dijkhuizen. Wereldberoemd, maar niet in Nederland. Mulo leerling, door eigen kracht en tomeloze energie opgeklommen tot bestuursvoorzitter van de Wageningen Universiteit. Binnenkort zijn er acht (8) miljard mensen op aarde, waarvan een groot deel sterft van de honger. Dat aantal aardbewoners zal vijfentwintig jaar later ook nog uitgroeien tot ruim negen (9) miljard, tenzij de beschaving en de secularisatie, twee samenhangende fenomenen een stop bewerkstelligen. Daarvoor is voedselproductie noodzakelijk. Ga alsjeblieft geen rechten, klassieke talen of filosofie studeren, maar wiskunde, techniek of agrarische wetenschap. Trek de wereld in. Wageningen is een wereldmerk.
De zeperd is Günther Grass, direct gevolgd door de hoofdredacteur van NRC Handelsblad. Wel de deining over deze oude bard publiceren maar niet diens klote gedicht over de joden. Misselijk!
Plaats reactie