Rechtse vrijdenkers.

Rechtse vrijdenkers.

Berichtdoor hagenaars » di 21 apr 2015, 09:16

De meeste vrijdenkers hebben linkse sympathieën. Maar er zijn (gelukkig) ook rechtse vrijdenkers. Daarom is er op het rechtse front ook regelmatig onenigheid. Politiek en vrijdenken: een moeilijk koppel. Dat is de reden, dat de vrijdenkers in De Vrije Gedachte al vroeg gekozen hebben voor politieke neutraliteit. (Zie daarvoor God noch Autoriteit Geschiedenis van de Vrijdenkersbeweging in Nederland. Boom Amsterdam 2006.) Zonder politiek gaat het vrijdenken als activiteit veel beter. Maar helaas, helemaal los van de politiek, dat gaat natuurlijk niet, het zou wezenloos worden.
Vandaag moet er gekozen worden voor een politiek leider voor de nieuwe rechtse partij VoorNederland (VNL) Het is een klassiek-liberale partij. Wij streven naar meer vrijheid, meer welvaart en meer veiligheid. Zo luidt hun leus.
Volgens de berichten in de pers is de keus gevallen op Bram Moszkowicz Abraham Maarten (Bram) Moszkowicz (Maastricht, 26 juni 1960) is een Nederlands jurist. In 2013 moest hij zijn beroep als strafadvocaat opgeven, nadat het Hof van Discipline een eerdere uitspraak van de Raad van Discipline waarin Moszkowicz uit zijn ambt was gezet, had bevestigd.
Een kansrijke keuze, lijkt mij. Maar helaas het vrijdenken slaat onmiddellijk toe en een van de kopstukken verlaat de partij, nota bene de voorzitter. Ik raad de leden van dit nieuwe genootschap aan zich van deze ontwikkeling niets aan te trekken, het hoort er gewoon bij...
hagenaars
 

Re: Rechtse vrijdenkers.

Berichtdoor hagenaars » di 05 mei 2015, 04:01

Gisteren werd ik weer twee keer herinnerd aan de grenzen van het vrije woord. Allereerst de vader van Marine Le Pen, die herhaaldelijk een norm overschreed en dus werd geschorst. Hij sprak zijn verbazing uit over die handeling; en zei niet van plan te zijn zijn mond te houden. Hij moet en zal zijn opinie over de Jodenvervolging naar voren brengen. Voelt zich daarover niet schuldig; en vindt dat een ere voorzitter van het Front National,, ook nog oprichter van die radicale partij die mening moet kunnen uiten.
En dan Geert Wilders, die sprak op een wedstrijdje islam- beledigen dat gehouden werd in Texas en waar twee tegenstanders door de beveiliging werden neergeschoten. De twee bekende fanatieke islam fascisten werden natuurlijk niet toegelaten tot de spothal (U leest het goed: spothal) *)

De grenzen van het vrije woord, daar gaat het om...

*) Gisteren was er een speciale kunstdag in Texas, Amerika. Pamela Geller (bekend van het blog Atlas Shrugged) had namelijk een “teken Mohammed Dag” georganiseerd. De idee achter deze dag was dat het vrije Westen zich de mond niet laat snoeren door religieuze extremisten. Daarom werd er een wedstrijd georganiseerd: de mooiste, meest innovatieve tekening van Mohammed zou winnen en maar liefst $10.000 verdienen. Niet slecht.

Niet alleen tekenaars waren aanwezig, maar ook prominente leden van de zogenaamd anti-Jihad beweging. Eén van hen: Geert Wilders. De PVV-leider gaf gisteren een speech, waarin hij over zijn eigen leven vertelde en de winnaar van de wedstrijd (Bosch Fawstin) feliciteerde. Daarna stapte hij weer in de auto en werd hij naar zijn hotel gebracht.

Dat was een mazzeltje, want kort na zijn speech probeerden twee radicale moslims een aanslag te plegen op de bijeenkomst.

Shots rang out this evening at the Curtis Culwell Center in Garland, Texas during the Mohammed Art Exhibit and Contest. A law enforcement officer was shot and both suspects have been killed.

Wilders liet meteen weten op Twitter dat hij al weg was: ...

Bevrijdingsdag, het is een nationale feestdag, maar het regent waarschijnlijk een beetje...
hagenaars
 

Re: Rechtse vrijdenkers.

Berichtdoor wilfred degens » ma 08 jun 2015, 14:21

Jah die dwaze vrije meningsuitspraken kan je in zulke gezelschappen verwachten.
Maar wat te denken van, wanneer een journalist van de telegraaf een aantal weken geleden in die rioolkrant kopte,
met het bericht, dat wij door de media en andere tegenstanders helemaal fout worden voorgelicht over de functiekansen van onze aspirant Syriëgangers? De journalist ging verder met te schrijven dat juist de buitenlandse Syriëgangers en met name uit Holland vrijwel onmiddellijk belangrijke leidinggevende functies krijgen!
Hoe van iedere norm verlaten moet je niet begrijpen dat je juist met zo'n berichtgeving een sterke push geeft aan de twijfelaars die juist bang waren voor een pispaal functie ergens aan het front. Let wel, op die redactie zit ook nog een hoofdredacteur, die naar mijn smaak dit absoluut krankzinnige reclame bericht voor de vraag naar meer Syriëgangers uit ons land had moeten tegenhouden. Dit was nieuws waar niemand van normaal hout gesneden op zit te wachten.
wilfred degens
 
Berichten: 617
Geregistreerd: di 26 mei 2015, 08:29

Re: Rechtse vrijdenkers.

Berichtdoor hagenaars » di 09 jun 2015, 03:23

Het gaat om een journalist en een krant moet publiceren wat er voor nieuws is, verzwijgen is niet zijn taak...
hagenaars
 

Re: Rechtse vrijdenkers.

Berichtdoor wilfred degens » di 09 jun 2015, 08:25

hagenaars schreef:Het gaat om een journalist en een krant moet publiceren wat er voor nieuws is, verzwijgen is niet zijn taak...

Verantwoordelijkheid dragen voor wat je publiceert is dan volgens u niet meer nodig? Bij een of meerdere lijken op onze openbaren weg worden toch ook schermen geplaatst tegen de gretige fotografen wier taak het ook is om visueel weer te geven, liefs met zoveel mogelijk details?
Berichten als waar ik over schreef zijn zelfs in mijn beleving ontoelaatbare! Pure aanzetting tot je kansen dan maar pakken door je bij IS aan te sluiten wanneer je in Nederland voor je gevoel even niet de wind in je rug hebt zitten.
Ik had van u zeker mijn verontwaardiging in deze wel verwacht met mij te delen.
wilfred degens
 
Berichten: 617
Geregistreerd: di 26 mei 2015, 08:29

Re: Rechtse vrijdenkers.

Berichtdoor hagenaars » di 09 jun 2015, 09:04

Zeker, de krant hoeft geen propaganda te bedrijven, maar zou een jonge Syrië-ganger ´s morgens de Telegraaf openslaan? En dan geloven wat daar staat?
hagenaars
 


Keer terug naar Vrijdenkerij

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten