Joden- en christenenhaat.

Plaats reactie
hagenaars

Joden- en christenenhaat.

Bericht door hagenaars »

Je hoeft je geen illusies te maken over de bedoelingen van de Moslimbroederschap. In Egypte werden alle christenen, ongeveer honderd families uit het dorp Daqshshour verjaagd. Zij waren hun leven niet meer zeker. De kerk dreigde in brand gestoken te worden. Het dorp ligt op ongeveer 40 kilometer van Kairo. Het begon allemaal met een schroeivlek in een overhemd van een moslimklant bij een wasserij. (A.P.)

Ander bericht: De Hamas, ook moslimbroeders, hebben een bezoek van een adviseur van de Palestijnse president Mahmoud Abbas aan Auschwitz in sterke bewoordingen afgekeurd. " Aan de man brengen van een valse, zionistische , beweerde tragedie." (In Auschwitz werden 1,5 miljoen mensen door de nazi´s vermoord.) Volgens Hamas ging het bezoek ten koste van " de werkelijke Palestijnse tragedie". (Reuter)
David Bakker
Beheerder
Berichten: 1337
Lid geworden op: ma 28 nov 2011, 00:35

Re: Joden- en christenenhaat.

Bericht door David Bakker »

Wim Aalten heeft ook door hoe het zit. Ik citeer van de DVG-website:

"Wim Aalten zegt:

1 maart 2013 om 16:50

Ik hoef geen landelijk onderzoek om te begrijpen waarom (moslim) jongeren openlijk hun afkering van joden uitspreken. De houding en het optreden van Israël in het midden oosten zit heel veel eerlijk denkende mensen dwars, ook (of juist wel vooral) moslim jongeren. Volwassenen (zowel moslim- als niet-moslim) houden hun mond (in het openbaar) maar jongeren spreken zich onomwonden uit. De verbinding tussen Israël en alle joodse mensen op de wereld is snel gelegd. Je kunt het dom en kortzichtig vinden van moslim jongeren en je kunt het afkeuren, maar zeg niet dat je het niet begrijpt."


Wat een ontzettende lulhannes. Het is toch bekend dat Jodenhaat een belangrijk element is binnen de Islam. Dat was al zo lang voordat Israel bestond.
hagenaars

Re: Joden- en christenenhaat.

Bericht door hagenaars »

Nou, dan druk je je nog gematigd uit. (Het gebruik van het woord 'afkering' verraad de gezindheid van de man. Hij wilde eigenlijk afkeuring of afkeer schrijven, maar ja,)
hagenaars

Re: Joden- en christenenhaat.

Bericht door hagenaars »

(Ik had dit stukje ook onder andere draadjes kunnen plaatsen)

Er is in het Midden Oosten en ver daarbuiten een geweldadige strijd tegen christenen aan de gang. De moslimrenaissance die negentig jaar geleden in de slipstream van het verdwijnende kolonialisme begon, zet nu door. Als er een helicopter naar beneden wordt gehaald (hoogst zelden) dan klinkt het "allah is groot".
In het Financieel Dagblad*) een uitgebreid artikel van Leo Kwarten, arabist en nog veel meer. Hij beschrijft dit proces uit de eerste hand. onder de titel "Geen plaars meer voor christenen Arabische Lente wordt barre winter". Gaan we daar wat van merken? Jazeker, daar gaan we wat van merken.

*)F.D. zaterdag 2 maart 2013 pagina 33 Essay.
Plaats reactie