Groot Brittannië.

hagenaars

Re: Groot Brittannië.

Bericht door hagenaars »

Er verschijnt uiteraard veel over Brexit, Europa gewenst en het federalisme. Stuart Sweeney zet het allemaal keurig op rijtje, voor de geïnteresseerde een sterk aanbevolen titel.
The Europe Illusion
Britain, France, Germany and the Long History of European Integration
Stuart Sweeney

In The Europe Illusion, Stuart Sweeney considers Britain’s relationships with France and Prussia-Germany since the map of Europe was redrawn at Westphalia in 1648. A timely and far-sighted study, it argues that integration in Europe has evolved through diplomatic, economic and cultural links cemented between these three states, and that – as wars became increasingly destructive and economic expectations were elevated – states struggled to survive alone. Yet it has been rare for all three to be friends at the same time.

While common trends can be seen within the European states, there is an illusion of unity, since cultural particularisms have always tempered full integration. In this broader context, setbacks like Brexit can be seen as predictable and manageable. After all, the federal project has a strong pedigree, with roots in the Holy Roman Empire, and the EU remains a formidable institution of twenty-seven states. While Britain is left to forge a role outside the EU, Sweeney identifies a familiar semi-detachment, highlighting pragmatism and historical constancy at the heart of Europe.
hagenaars

Re: Groot Brittannië.

Bericht door hagenaars »

De nieuwe leider van Groot Brittannië pakt de zaak degelijk aan. Kijk maar:

"De Britse regering werkt aan een noodfonds voor kwetsbare bedrijven in het geval van een 'no deal-Brexit'. Ook zou ze volgens de Britse krant The Times bezig zijn met het opstellen van een geheime lijst met belangrijke werkgevers die dan extra steun nodig hebben.
Het zijn voornamelijk bedrijven in de bouw en de industrie die het naar verwachting zwaar gaan krijgen als het Verenigd Koninkrijk op 31 oktober zonder afspraken de Europese Unie verlaat."


Maar of Barnier de hoofdonderhandelaar voor de Unie, zich hierdoor laat intimideren? Ik denk het niet...Michel Barnier is een Franse politicus. Barnier werd opgeleid aan de grande école ESCP Europe. Barnier was de co-organisator van de Olympische Winterspelen van 1992 in Albertville. Van 1999 tot 31 maart 2004 was hij Europees commissaris voor regionaal beleid. In die functie is hij opgevolgd door Jacques Barrot. In juli 2016 werd Barnier benoemd tot hoofdonderhandelaar namens de Europese Commissie voor de uittredingsgesprekken met het Verenigd Koninkrijk, nadat de Britse bevolking in meerderheid voor een brexit gestemd had bij het referendum over het EU-lidmaatschap van het Verenigd Koninkrijk (2016). Wikipedia
hagenaars
Berichten: 365
Lid geworden op: zo 20 okt 2019, 16:33

Re: Groot Brittannië.

Bericht door hagenaars »

Op een juiste en kundige manier heeft de top bestuurder voor elkaar gebokst waar ik geen voorstander van ben maar het Britse volk kennelijk wel. Er komt nu een ordelijk project van 'leave' onder leiding van Boris Johnson en Brussel.
Niemand heeft belang bij rotzooi...
Samoht Epées

Re: Groot Brittannië.

Bericht door Samoht Epées »

De Engelse monarchie wankelt, voor mij en velen helaas, op haar grondvesten dankzij het haat en wraak interview van Harry en zijn ogenschijnlijk lieftallige Meghan. Zij is bloedmooi en begerenswaardig maar, ze mist de noblesse oblige aan het strikt protocollaire hof van the Queen.
Voor mij onbegrijpelijk van Harry dat hij op deze manier zich slechts wist te bevrijden van zijn (en hun) gevoel van klem te zitten tussen hun dominante ‘firm’ en de tabloids. Hij heeft nu alles weggegooid en alle noodzakelijke overlevings fiches op zijn huwelijk gezet. Zijn huwelijk, waarin zij zich aan elkaar vastklampen in hun strijd tegen hun eigen onmacht om een intelligentere strategie te hebben gevonden. En wat dan wanneer deze storm tot rust gekomen is?
Geen gestreste frontvorming samen meer, dan gaan de interne spanningen en verwijten meestal meedogenloos toeslaan. Dan gaan veel meer prikkels van elkaar ondragelijk schuren en knagen aan hun huwelijk dan ze nu vooraf beseften, vrees ik. De tijd zal het de wereld laten zien.
Plaats reactie