Europe, Oekraïne en De Visigradlanden.

Plaats reactie
hagenaars

Europe, Oekraïne en De Visigradlanden.

Bericht door hagenaars »

De bekende journalist Hans Moll, vrijdenker, spreekt op Café Weltschmerz met Laszlo Maracz. een buitengewoon boeiend en geleerd gesprek. Over de complexiteit die Europa inmiddels is, over de specifieke rol daarbinnen van de zg. Visigrad Landen. (En wat hen bindt.) Onze relatie met Oekraïne komt natuurlijk ook nog even voorbij.

dhr. dr. L.K. (Laszlo) Marácz - Universiteit van Amsterdam
www.uva.nl/profiel/m/a/l.k.maracz/l.k.maracz.html

11 nov. 2014 - Prof. dr. László Károly Marácz (1960, Utrecht) was born and raised in a Hungarian family in the Netherlands. He studied general linguistics and Hungarian language and literature at the University of Groningen. In 1989, he defended his PhD dissertation at the same university. (Wikipedia.)
hagenaars

Re: Europe, Oekraïne en De Visigradlanden.

Bericht door hagenaars »

Onder de kop "Oekraïne droomt van een Europese toekomst, maar blijft Poetins speelbal" geeft Ria Cats van uit Brussel een korte analyse+) van de penibele situatie van dit volk in een grensland++).
De Oekraïnse politieke visie is dat het land deel wordt van de Unie. Logisch ook lijkt mij, het grenst aan Slowakije, Polen en Roemenië, alle drie lid van de Unie, maar grote broer Rusland voert een expansie politiek en heeft zelfs delen van zijn grensland verovert. Het zeer leesbare artikel somt de knelpunten voor partijen op. Drie maal heeft het Oekraïnse volk in verkiezingen aangeven dat de toekomst ligt bij de Unie. De Unie heeft die wens gehonoreerd met een associatie verdrag. Oekraïne blijft helaas en speelbal van wereldwijde machtspolitiek. Geen gunstig perspectief voor een land dat ook nog wordt gekweld door interne spanningen rond corruptie, tegenvallende economische groei en dan nu weer het akkefietje rond de havensteden aan de Zee van Azov .


+) Financieel Dagblad zaterdag 1 december 2018 pagina 29.
++) https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q= ... ekCgagkdTU
Plaats reactie