Erdogan, de boze man in Ankara.

Erdogan, de boze man in Ankara.

Berichtdoor hagenaars » zo 08 apr 2018, 06:07

Kijk eens wat hij nu weer flikt: Bron Panorama.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft van het dodelijk incident in Münster gebruikgemaakt om zijn Franse collega Emmanuel Macron verbaal aan te vallen. “Jullie zullen ten onder gaan!"
Ten onder
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft van het dodelijk incident in Münster gebruikgemaakt om zijn Franse collega Emmanuel Macron verbaal aan te vallen. “Nu zie je wel wat terroristen in Duitsland aanrichten,” zei Erdogan in het West-Turkse Denizli volgens het staatspersagentschap Anadolu. “Dat zal ook in Frankrijk gebeuren. Jullie zullen ten onder gaan, zolang het westen deze terroristen te eten geeft.”
Münster
Kort voordien was in de Duitse stad Münster een bestelwagen op een terras van een café-restaurant ingereden. Daarbij vielen drie doden en tientallen gewonden. De veiligheidsdiensten gaan na de eerste vaststellingen niet van een terreuraanslag uit. Erdogan leek naar dit incident te verwijzen, maar noemde geen bijzonderheden, noch de stad Münster.
Terrorisme
Aanleiding voor Erdogans aanval op Macron is dat die onlangs een delegatie met vertegenwoordigers van de Syrische Koerdenmilitie YPG in het Elysée-paleis, de officiële residentie van de president van Frankrijk, heeft ontvangen. Erdogan zei: “Frankrijk, jullie subsidiëren het terrorisme, jullie steunen terroristen en ontvangen hen dan nog in het Élysée-paleis. Frankrijk zal zich op die manier nooit kunnen losmaken van de gesel van het terrorisme." De uithaal is apart, want als er één land is getroffen door terreur en aanslagen, dan is het Frankrijk wel. Toch?
hagenaars
 

Re: Erdogan, de boze man in Ankara.

Berichtdoor hagenaars » vr 27 dec 2019, 04:57

Ik vroeg mij af, is er gevaar van escalatie, want een NAVO-lid op eigen houtje naar Libië? ( We gaan toch niet het Ottomaanse Rijk in ere herstellen?)
Erdogan is een dictator aan zijn eind, de stedelijke elite heeft hem weggestemd, maar zijn traditionele aanhang blijft hem trouw. Hij is ook een provocateur, altijd geweest. Maar hij is voor een dictator relatief jong ( 65 jaar) Voorlopig blijft het bij een dreigement, maar als hij troepen kan sturen?
Even afwachten en scherp toezien.

Recep Tayyip Erdoğan [ˈrɛdʒɛp ˈtɑːjip ˈɛrdɔːɑn] uitspraak is de 12e en huidige president van de Republiek Turkije. Hiervoor was hij de burgemeester van Istanboel en minister-president van Turkije. Erdoğan was geboren in Istanboel en als kind opgegroeid in Rize. Wikipedia
Laatst bijgewerkt door hagenaars op vr 27 dec 2019, 05:01, in totaal 2 keer bewerkt.
hagenaars
 
Berichten: 276
Geregistreerd: zo 20 okt 2019, 15:33


Keer terug naar Politiek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron