Kouwe kak of De Nieuwe Elite.

Kouwe kak of De Nieuwe Elite.

Berichtdoor hagenaars » wo 06 mei 2015, 07:48

Rijke mensen deden hun behoefte op de ‘kakstoel’. Deze was uiteraard chiquer dan de kakdoos. Onder de kakstoel zat een pot die het personeel moest legen. Uit die tijd stamt de scheldnaam ‘kouwe kak’. Er waren namelijk mensen die net deden alsof ze rijk waren en zeiden dat ze een ‘kakstoel’ hadden. Maar eigenlijk moesten ze hun behoefte gewoon doen in een klein hokje in de buitenlucht!
Men noemt iemand dus ‘kouwe kak’ als die persoon zich beter, anders voor wil doen dan hij was of is.
Ik vind de nationale feestdagen altijd een goed moment om de stand van zaken binnen de Nederlandse elites te bekijken. Wie loopt in de pas bij wie. Zo zag je Willen Alexander wandelen door Dort, hij doet het anders dan onder zijn moeder, die één keer per jaar zeer secuur de sluizen opengooide en met haar jongens en haar man door dorpen en met Oranjeverenigingen ging lopen schmieren. Deze koning heeft andere ambities, hij is meer gebaat bij kouwe kak. Dus loopt hij minzaam langs de Oranjevereniging wuivend, maar gaat hij met vrouw en kinderen langs bij de nieuwe rijken, die zich niet zelden ondernemers noemen. Een interessante ontwikkeling. Hij toont ook de smaak van "Wakker Nederland", veel cabaret en opgewekte "middle of the road" pop muziek. Zo zag ik hem handenklappend met vrouw en moeder bij een zeer populair concert. Kouwe kak...
De oude elite van militairen, officieren, Kamerleden en burgemeesters die militaire parade naspelen (Soldaat van Oranje) zag je langzamerhand verdwijnen. Veel gepraat ook over het nut van herdenken.
De Vrije Gadachte heeft alweer een moderne dogmaticus als voorzitter, want van Hooff kneep er tussenuit. Ik heb zijn naam niet onthouden maar hij studeerde in Den Haag op wat we vroeger de sociale opleidingsschool noemden, later Sociale Akademie en tegenwoordig Universiteit. Hij vindt, geloof ik, dat de afgetreden Paus voor de rechter zou moeten komen en hij weet zeker dat god niet bestaat. Knap hoor
hagenaars
 

Re: Kouwe kak of De Nieuwe Elite.

Berichtdoor wilfred degens » wo 29 jul 2015, 10:32

Vind je die kale, kouwe kak ook niet onder de intellectuelen althans zij die zich graag als elitaire intellectueel prononceren?
Overigens die zijn in mijn ogen veel erger dan die welke u als voorbeeld aangeeft. De koning zou met zijn zo door uw ogen geziene kale kouwe kak totaal onschadelijk zijn, daarentegen die kale kak intellectuelen staan hoog genoteerd (als het goed is) bij de AIVD. Waar hebben we het hier nu weer over? De koning doet het op zijn manier uitstekend voor zijn volk. Ook voor u wanneer u niet zo vol zit van...................vul zelf maar in!
Zoveel minachting van u moet wel uit een heel hoge toren komen. Wie is u feitelijk? :o
wilfred degens
 
Berichten: 617
Geregistreerd: di 26 mei 2015, 08:29

Re: Kouwe kak of De Nieuwe Elite.

Berichtdoor hagenaars » do 30 jul 2015, 06:35

U stelt vragen waar u geen antwoord op zult krijgen. Er is hier niemand te vinden die zich elite waant. U hoeft zich daarover geen zorgen te maken. We blazen hier ook niet hoog van de toren. U lijkt zich druk te maken om niets. Jammer is dat.
hagenaars
 

Re: Kouwe kak of De Nieuwe Elite.

Berichtdoor wilfred degens » do 30 jul 2015, 08:15

hagenaars schreef:U stelt vragen waar u geen antwoord op zult krijgen. Er is hier niemand te vinden die zich elite waant. U hoeft zich daarover geen zorgen te maken. We blazen hier ook niet hoog van de toren. U lijkt zich druk te maken om niets. Jammer is dat.

U lijkt hierbij ook al bezorgdheid te verwarren met het gewoon vaststellen van opvallende feiten.
wilfred degens
 
Berichten: 617
Geregistreerd: di 26 mei 2015, 08:29

Re: Kouwe kak of De Nieuwe Elite.

Berichtdoor wilfred degens » do 30 jul 2015, 12:47

Ga eens een weekje in de 5 sterren Hermitage Monaco logeren. Luister, kijk en proef daar en in de stad wat kouwe kak hier betekent. Hoe die Russische nouveau riche kouwe kak, veelal zonder cultureel fundament, daar de hele oude traditionele sfeer terroriseert. Een rus aldaar, wie je netjes attendeert op het storende feit van zijn gedrag, geschreeuw, luidruchtig in het Russisch oneindig zitten mobiel bellen en soms daarbij tussen alle tafels rondlopend in de fraaie ambiance van de druk bezette beste restaurants, zijn fooienstijl door zeer opzichtig en zwaaiend met het fooiengeld, €100 te geven aan de draaideur duwtjes gevende portier in vol ornaat bij het binnengaan en ook nog eens bij hun verlaten van bijna iedere 5 sterren restaurant of het casino, in het oude traditionele Monaco, allemaal zeker niet comme il faut is! Dan blaft de Monaco cultuurbarbaar je met dreigende ontblote tanden toe, dat de autochtone Monagasken zich maar aan de nieuwe trend van de Russische nouveau riche omgangsvormen moeten aanpassen, want ......dat is de comme il faut fait en Russie anno 2015 :!: 't is maar dat u het weet! :o
Ach ja, de wereldbevolking is voortdurend in beweging zonder enige schroom naar de heersende culture gewoonten in de landen waar ze neerstrijken.
Langzaam gewild of niet, worden we bestolen van ieders eigen 's lands identiteit.
In de USA antwoord ik altijd op de vraag waar ik oorspronkelijk vandaan kom, "Europa!" Wordt daarna nooit naar waar precies gevraagd. Doet er ook steeds minder toe. Jammer maar niet te stoppen blijkbaar!
wilfred degens
 
Berichten: 617
Geregistreerd: di 26 mei 2015, 08:29

Re: Kouwe kak of De Nieuwe Elite.

Berichtdoor hagenaars » do 30 jul 2015, 15:44

Leuk...
hagenaars
 

Re: Kouwe kak of De Nieuwe Elite.

Berichtdoor wilfred degens » vr 31 jul 2015, 23:01

hagenaars schreef:Leuk...


Weer internet trollerig niets zeggend...
:geek: :ugeek:
wilfred degens
 
Berichten: 617
Geregistreerd: di 26 mei 2015, 08:29

Re: Kouwe kak of De Nieuwe Elite.

Berichtdoor hagenaars » za 01 aug 2015, 08:23

Ik zeg dat ik uw exposé leuk vind.
hagenaars
 

Re: Kouwe kak of De Nieuwe Elite.

Berichtdoor wilfred degens » za 01 aug 2015, 10:01

hagenaars schreef:Ik zeg dat ik uw exposé leuk vind.


Aangenomen dat u dit keer oprecht bent in uw doorgaans hatelijkheden naar mij, zal ik u in mijn gebeden naar moedertje Natuur gedenken.
wilfred degens
 
Berichten: 617
Geregistreerd: di 26 mei 2015, 08:29

Re: Kouwe kak of De Nieuwe Elite.

Berichtdoor hagenaars » za 01 aug 2015, 11:42

Waarom?
hagenaars
 

Volgende

Keer terug naar Politiek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast