Acceptatie opsluiten mensen met 'mindere status'

Acceptatie opsluiten mensen met 'mindere status'

Berichtdoor SO-2 » di 20 mei 2014, 08:39

Het asiel en integratie beleid in Nederland is altijd, op z’n zachts gezegd, een hekel punt binnen de politiek geweest. Maar niet alleen de politiek in Den Haag heeft hier mee te maken ook de duizenden mensen die ieder jaar weer opgesloten worden in detentiecentra omdat zij volgens de Nederlandse staat illegaal zijn.

Hoe komt het toch dat wij na onze roemrijke geschiedenis nog altijd instaat zijn om de één en lagere of mindere status te geven dan een ander. Daarbij is de ander vaak onszelf en vinden we het geen probleem om mensen die onze taal niet spreken of “anders” zijn ook een andere behandeling te geven. Waarom accepteren wij allemaal dat ieder jaar mannen, vrouwen en kinderen opgesloten worden??
SO-2
 
Berichten: 1
Geregistreerd: di 20 mei 2014, 08:37

Re: Acceptatie opsluiten mensen met 'mindere status'

Berichtdoor hagenaars » zo 25 mei 2014, 08:56

Wij, de Staat de Nederlanden, hebben een van de meest humane opvangen ter wereld. Toch is er telkens weer verbetering noodzakelijk.

Het lot van een vreemdeling hoort in de handen van de staatssecretaris, getoetst door parlement, de rechter en de talloze pressure groepen. Het resultaat is heel bevredigend. Nederland is geen "open huis", want we zijn een geordende samenleving.
hagenaars
 

Re: Acceptatie opsluiten mensen met 'mindere status'

Berichtdoor Victor Onrust » zo 25 mei 2014, 10:45

Dat komt doordat (1) De geponeerde gelijkheid van alle mensen op de wereld grote onzin is. En (2) omdat het praktisch onmogelijk is om iedereen die dat wenst hier toe te laten.
Victor Onrust
 
Berichten: 95
Geregistreerd: ma 20 feb 2012, 14:01

Re: Acceptatie opsluiten mensen met 'mindere status'

Berichtdoor hagenaars » ma 26 mei 2014, 04:59

Gelijk voor wat, dat is uiteraard de vraag. Vrijdenkers en democraten spreken over gelijk voor de wet. Zo heb je drie *) categorieën mensen, zij die hier zijn, zij die hier naar toe vluchten en zij die hier niet zijn. Allen zijn zij gelijk voor de wet. Er zijn dus illegalen, d.w.z. mensen met een illegale status. Toch zijn zij allen gelijk voor de wet.*) Ik houd het even simpel...
hagenaars
 

Re: Acceptatie opsluiten mensen met 'mindere status'

Berichtdoor Victor Onrust » ma 26 mei 2014, 07:24

Mijn verzuchting was meer een antwoord op SO-2, maar die schijnt zich er niet meer mee te bemoeien. Overigens maakt je antwoord duidelijk dat er voor de wet in dit geval drie soorten mensen zijn. Diegenen met een rechtmatige verblijfstitel, degenen die daar een erkende aanvraag voor hebben lopen waarop nog niet definitief besloten is en de overigen, zoals het woord zegt: illegalen. Gelijkheid voor de wet impliceert dus geen gelijkheid in wettelijke status.
Victor Onrust
 
Berichten: 95
Geregistreerd: ma 20 feb 2012, 14:01

Re: Acceptatie opsluiten mensen met 'mindere status'

Berichtdoor hagenaars » di 27 mei 2014, 05:22

De problematiek van de z.g. stateloosheid is onoplosbaar zonder illegaal verblijf van vreemdelingen in ons land en de landen om ons heen. Sommige mensen willen wel terug (Met of zonder tegenzin.), maar het lukt niet. Die blijven gelijk voor de wet.
In de USA kun je jaren lang onder de brug of in het riool slapen en door diefstal en geschooier aan de kost komen, dat willen wij niet. Een dilemma.
hagenaars
 


Keer terug naar Politiek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron