De Roy van Zuydewijn.

De Roy van Zuydewijn.

Berichtdoor hagenaars » vr 06 dec 2013, 04:55

Een vrijdenker als ik ben, heeft natuurlijk niet veel op met het Koninklijk Huis of de Koninklijke familie. Ze zijn er, ze doen het tot nu toe uitzonderlijk goed, maar de liefde heeft het niet, want daarvoor is de mythe te doorzichtig en ook teveel, laat ik zeggen populair. Er zou meer over te zeggen zijn maar dat doe ik maar niet, er is al veel over het onderwerp geschreven en gepraat. Basta, dus.
Maar de affaire De Roy van Zuydewijn is een uitzondering op die regel. Hij is om meerdere reden en in meerdere opzichten interessant. Hij heeft de Staat der Nederlanden inmiddels buitengewoon veel hoofdbrekens gekost. Merkwaardig, want hij is een kleine krabbelaar in de grote Klimop zaak. Hij kwam er af met een taakstrafje. Het is ook logisch dat Prins Bernard, zeer streetwise, direct door had wie hij voor zich had, "een vijandig projectiel", zo schetste hij zijn instinctief gevoel. En hij schakelde de dreumes eenvoudig uit, met de middelen die hem ter beschikking stonden.
Politie en Justitie werden op pad gestuurd en kwamen, godbetere het, met rapporten. Hij zou geen staatsrisico zijn, maar daar was het Bernard natuurlijk niet om te doen...Wat moet die dreumes met mijn nichtje, zal hij hebben gedacht. Hij een dreumes, zij volstrekt onnozel.
Hij schakelde De Roy van Zuidewijn dus uit en deed dat effectief. Hulde voor Bernard, een familie hoofd waar je wat aan hebt.
Hulde ook voor Rutte, die het oude varkentje vakkundig waste.
hagenaars
 

Re: De Roy van Zuydewijn.

Berichtdoor David Bakker » za 07 dec 2013, 15:57

Ik heb me nooit in dit dossier verdiept waardoor je tekst voor mij niet begrijpelijk is. Graag meer toelichting.
David Bakker
Beheerder
 
Berichten: 1012
Geregistreerd: ma 28 nov 2011, 00:35

Re: De Roy van Zuydewijn.

Berichtdoor hagenaars » za 07 dec 2013, 20:50

De Roy van Zuydewijn kwam de koninklijke familie binnen via een dochter van Irene. Bernard wou hem niet, vertrouwde hem niet en schakelde hem uit. Het huwelijk liep stuk. De Roy van Zuydewijn en zijn toenmalige exhtgenote gingen in de pers allerhande nare en intieme dingen over het huis en de familie zeggen. Pijnlijk, zeer pijnlijk.
Voor saillante details, zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Edwin_de_Roy_van_Zuydewijn
hagenaars
 

Re: De Roy van Zuydewijn.

Berichtdoor hagenaars » ma 06 jan 2014, 05:48

Ook de Groene Amsterdammer ondervond schade van deze avonturier met zijn ziekelijke aandachttrekkerij. De financiele man van het onafhankelijke weekblad, De Groene Amsterdammer, het oudste Nederlandse opinieweekblad, onafhankelijk sinds 1877, en sindsdien baken van vrijzinnige meningsvorming op het gebied van politiek en kunsten, ging in op het verzoek van De Roy van Zuydewijn en leende hem een som gelds, nota bene uit de kas van het weekblad. En dit zonder de redactie die nota bene werkte aan een stuk over deze schuinsmarcheerder, in te lichten.

Bron: http://zoeken.nrc.nl/?q=Edwin+de+Roy+va ... &sort=date

http://www.groene.nl/
hagenaars
 


Keer terug naar Politiek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast