Mannetje Pechtold.

Mannetje Pechtold.

Berichtdoor hagenaars » wo 10 apr 2013, 05:08

Wat een onbetrouwbaar en kortzichtig partijtje is die D66 toch geworden! Heeft het kabinet net weer het polderoverleg op gang, moet het mannetje de zaak weer onder druk zetten. Heeft ie niets beters te doen? groet Lex.
hagenaars
 

Re: Mannetje Pechtold.

Berichtdoor Frans van Dongen » do 11 apr 2013, 15:29

Wat een onbetrouwbaar en kortzichtig partijtje is die D66 toch geworden!
Mee eens.
Maar waarom zou dat alleen voor D'66 gelden ?
Ik vertrouw ze geen van allen. Daarom ben ik voor Directe Democratie. De enige manier om onder de moordende macht van partijpolitiek uit te komen !

Denk je echt, dat die anderen (VVD, PvdA, CDA, SP en PVV) wel te vertrouwen en niet kortzichtig zijn ?

En als die partijen onbetrouwbaar en kortzichtig zijn -en dat zijn ze- waarom ben je dan niet voor Directe Democratie ?
Frans van Dongen
 
Berichten: 342
Geregistreerd: zo 18 nov 2012, 21:09

Re: Mannetje Pechtold.

Berichtdoor hagenaars » do 11 apr 2013, 21:55

Ik spreek in mijn hartekreet over het sociaal akkoord. Ik geloof ook niet (net als jij) dat we politici zouden moeten vertrouwen. Het vertrouwen geldt de politiek als geheel. De strijd tussen de partijen die we waarnemen, die geeft vertrouwen.
Vertrouwen dat zich uit in meer welvaart, meer transparantie, meer democratie en een gelukkiger toekomst. Ik wil het natuurlijk niet overdrijven en skeptisch blijven, maar er is een mooi, welvarend en gelukkig land te verwerven of liever te behouden.

Directe democratie is daarbij overbodig, weinig nuttig en mij veel te vaag. Onduidelijk ook.
hagenaars
 

Re: Mannetje Pechtold.

Berichtdoor byssch » za 01 jun 2013, 14:42

Geheel mee eens, D66 de eurofielen partij van Nederland. Deze partij denkt dat ze heel wat zijn.
Wilders, maar demoniseren van je bent xenofoob voor moslims. En Pechthold hij wil zo graag het voortouw nemen, bah wat naar mannetje met kikkerogen.hagenaars schreef:Wat een onbetrouwbaar en kortzichtig partijtje is die D66 toch geworden! Heeft het kabinet net weer het polderoverleg op gang, moet het mannetje de zaak weer onder druk zetten. Heeft ie niets beters te doen? groet Lex.
byssch
 
Berichten: 4
Geregistreerd: za 01 jun 2013, 09:14

Re: Mannetje Pechtold.

Berichtdoor hagenaars » vr 21 jun 2013, 06:10

Geachte Byssch, u schrijft leuk en pienter, kunt u niet weer eens iets melden?
hagenaars
 

Re: Mannetje Pechtold.

Berichtdoor Victor Onrust » za 22 jun 2013, 21:58

Dit misschien wel weer eens aardig in dit kader: De bekering van Pechtold
http://onrust.2fd.eu/2012/08/de-bekering-van-pechtold-welingelichte-onbenulligheid/
Victor Onrust
 
Berichten: 95
Geregistreerd: ma 20 feb 2012, 14:01

Re: Mannetje Pechtold.

Berichtdoor hagenaars » zo 23 jun 2013, 07:05

Jouw boodschap is, vind ik, goed en duidelijk: het zijn aanstellers, het mannetje P. voorop. Maar wat een omhaal van woorden! Woordbraak.

D´66 heeft wel 17 zetels in de peiling (Synovate)
hagenaars
 

Re: Mannetje Pechtold.

Berichtdoor Frans van Dongen » zo 23 jun 2013, 19:44

Ze zijn trouwens ook nog eens zo religiant als de pest. Ze willen het bijzonder onderwijs handhaven. Dat komt doordat in D'66 de religianten (katholieken en protestanten) voorop staan.

Bij alle andere partijen is dat nog erger.

Behalve bij de ASP.
Frans van Dongen
 
Berichten: 342
Geregistreerd: zo 18 nov 2012, 21:09

Re: Mannetje Pechtold.

Berichtdoor hagenaars » zo 23 jun 2013, 21:20

Ik gun de ASP alle goeds, maar overdrijf je niet een beetje. De kwaliteit van het bijzonder onderwijs is meestal veel beter, dan die van het openbaar. Het wordt goed bezocht, wwarom zou je onderwijs nationaliseren.*vraagje...
hagenaars
 

Re: Mannetje Pechtold.

Berichtdoor hagenaars » zo 06 okt 2013, 06:17

Even een ernstig woord, de peilingen doen er wel degelijk toe, zoals Jolanda Sap onlangs verklaarde, terugkijkend op haar mislukte politieke carrière. Elke zondag in spanning over Maurice de Hond.
Ik geef hieronder even de serieuze cijfers van Synovate en analyseer mijn visie op de Nederlandse politieke verhoudingen. Dat is met zo veel smaken niet eenvoudig, de tijd van wat wilt u, vanille of chocolade is reeds lang voorbij. Geeft u maar die blauwe, zei ik laatst op het verzoek van mijn kleinzoon bij de ijssalon...

Eerstens de constatering dat het niet meer mogelijk is het speelveld met één visie te bepalen, de tijd van het CDA of de Partij van de Arbeid is definitief voorbij. Er is nog wel een zekere merkentrouw, je bent liberaal, links of rechts of meer van het midden, maar vanuit die aanvalsbasis bekijken wij het speelveld en kiezen dan een partij. De persoonlijkheid van de leider doet er toe. Televisie en de bekende nederlander doet er toe...Pechtold is populair. Samson niet en Rutte blijft in de schaduw. Buma is radikaal, hij wil een stevige rechtse koers. Wilders blijft zichzelf: 27 zetels in de peiling, hij wil wel dat er verkiezingen komen. Ik bedoel natuurlijk landelijke verkiezingen, dat wil de S.P. ook, weer een klein beetje groei, van vijftien naar zeventien zetels...

Het kabinet heeft het bij het electoraat, u dus, een beetje verbruid. U wil duidelijke keuzen, maar u krijgt compromissen.

De kans op verkiezingen lijkt mij erg klein, verder dan Wilders en de S.P. wil niemand van de spelers een confrontatie met u, de kiezer.

We houden dus voorlopig het huidige kabinet, de VVD en de PvdA regeren dit land...Seculier dat wel en Pechtold mag een beetje aanschuiven en helpt de beide kemphanen toch aan een meerderheid. Wordt vervolgd.
hagenaars
 

Volgende

Keer terug naar Politiek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron