Haal Nederland uit het slot.

Haal Nederland uit het slot.

Berichtdoor hagenaars » zo 05 apr 2020, 07:19

Jort Kelder weet de discussie in dit kikkerland te populariseren. Jort Kelder: Is massale bedrijfssterfte officieel overheidsbeleid? Ik dacht het niet in Het A.D.; en ook bij Omroep Friesland voert hij het woord.Omdat hij momenteel het grootste deel van zijn tijd op Terschelling verblijft, sprak Jort Kelder met Omrop Fryslân, dat het vraaggesprek van bijna negen minuten donderdag online zette. Kelder vertelde over het pendelen tussen Terschelling en Amsterdam, maar kwam ook te spreken over de impact van de coronamaatregelen op de Nederlandse economie. ,,Hoeveel economische schade is het redden van mensen die daarna waarschijnlijk binnen twee jaar dood waren gegaan waard? Laten we wel wezen, we zijn 80-plussers die te dik zijn en gerookt hebben aan het redden. Dat klinkt vrij hard, maar het is statistisch wel wat er gaande is.’’

In mijn ochtendblad een iets genuanceerdere versie van wat ( ideologie...) in sommige kringen leeft.
Het F.D. vrijdag 3 april pagina 6 en 7. Arbeidsmarkt. Ondernemers: Haal Nederland van het slot. Onderdruk van de dagelijkse sterftebulletins van het RIVM is kritiek op het kabinetsbeleid even taboe. Maar onder ondernemers en academici groeit de onrust. Is het offer dat de samenleving betaalt om mensenlevens te redden niet te groot?
door Hella Hueck en Joris Polman.
hagenaars
 
Berichten: 213
Geregistreerd: zo 20 okt 2019, 15:33

Re: Haal Nederland uit het slot.

Berichtdoor Aloja » vr 01 mei 2020, 00:03

Dit is een kwestie waar ik persoonlijk nog niet volledig een mening over heb gevormd.

Het is tevens een feit dat wij, zo als wij momenteel omgaan met de lock-down, niet lang meer door kunnen gaan zonder dat de economie rock bottom bereikt, wat vervolgens grote nadelen heeft voor de zorg en de volksgezondheid.
De vraag is echter, hoe pakken wij een 'intelligente exitstrategie' aan?

Ik denk dat wij op dit vlak echt het beste kunnen luisteren naar wetenschappers en onderzoekers.
Er moet een juist balans gevonden worden tussen het sterftecijfer in toom houden, de IC niet overbelasten en de economie weer stappen vooruit laten maken.
Onderzoekers kunnen een goede inschatting maken over hoe wij dit moeten aanpakken betreft; het opnieuw openen van scholen, winkels etc.
Welke regels wij moeten handhaven in deze omgevingen, is iets wat wij het beste aan hun kunnen overlaten.

Kappers, winkels etc. zouden veiliger open kunnen gaan indien zij meer beschikking hadden tot beschermingsmiddelen zoals: mondkapjes, desinfectie gel, handschoentjes etc.
Momenteel kampt de zorg, waarbij beschermingsmiddelen natuurlijk het aller belangrijkst zijn, zelf nog met een schaarste.

Ik denk dat, om deze reden, het merendeel van de aandacht besteed zou moeten worden aan het produceren en subsidiëren van beschermingsmiddelen, in plaats van een imbeciele en ineffectieve 'corona-app'.
Dat zou in ieder geval al een hele grote stap in de goede richting zijn.
Aloja
 
Berichten: 8
Geregistreerd: di 28 apr 2020, 22:00

Re: Haal Nederland uit het slot.

Berichtdoor hagenaars » vr 01 mei 2020, 04:32

U analyseert de problematiek waar het kabinet voor staat goed. Het is een lastige keuze, het weer aan het werk zetten van kappers en pedicuren zonder dat de uitbraak weer terug komt. Want als we iets moeten vrezen dan is het een tweede piek terwijl de eerste nog voortwoekert...
Ik heb mijn hoop gevestigd op het snel beschikbaar komen van een vaccin dat bruikbaar is.
hagenaars
 
Berichten: 213
Geregistreerd: zo 20 okt 2019, 15:33


Keer terug naar Politiek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron