Maatschappelijke verhoudingen.

Maatschappelijke verhoudingen.

Berichtdoor hagenaars » ma 06 aug 2018, 06:17

Oom Carel, bemiddeld en wonend aan de Apollolaan wilde graag blijven roeien met zijn luxe bootje in het kanaal achter het huis. Dus huurde hij twee Somaliërs in via het uitzendbureau. En zo gingen zij elke dag tussen het Apollohotel en Hilton een tochtje maken. Oom Carel betaalde via zijn oude b.v....Fiscaal aantrekkelijk!
hagenaars
 

Re: Maatschappelijke verhoudingen.

Berichtdoor David Bakker » ma 06 aug 2018, 07:18

Welk punt wil je met deze anekdote maken?

Deze uitgaven lijken mij onzakelijk en zijn derhalve niet fiscaal aftrekbaar: https://www.belastingbelangen.nl/artike ... _geschoren
David Bakker
Beheerder
 
Berichten: 1190
Geregistreerd: ma 28 nov 2011, 00:35

Re: Maatschappelijke verhoudingen.

Berichtdoor hagenaars » ma 06 aug 2018, 22:44

Aan de Apollolaan is veel mogelijk hoor. Maar je hebt gelijk oom Carel had de inhuur niet mogen aftrekken.

Citaat: De rechter maakt wel erg korte metten met deze ondernemer. Maar die had het dan ook wel erg bont gemaakt. Zo moet het dus niet, dat is wel duidelijk.

Oom Carel heeft een uitstekende fiscaal consulent. Mijn collega zei een keer (voor de grap.) : "Vroeger had je overal politieposten in elk dorp of stadsdeel. Die zie je niet meer. Tegenwoordig zitten overal fiscalisten."
hagenaars
 

Re: Maatschappelijke verhoudingen.

Berichtdoor hagenaars » zo 21 okt 2018, 07:27

Lilianne Ploumen aan het eind van de herdenkingsuitzending van Nieuwsuur over de gisteren overleden Wim Kok: de boel bij elkaar houden, dat was de missie van Wim Kok. Maar het is duidelijk, dat lukt niet meer onder leiding van de PvdA met slechts negen zetels in de Kamer en zelfs slechts acht in de peiling. Andere tijden, best tragisch....
hagenaars
 

Re: Maatschappelijke verhoudingen.

Berichtdoor hagenaars » wo 19 dec 2018, 07:02

Dakloze jongeren, een groot probleem. Er zijn in ons schatrijke en zorgzame land ruim dertigduizend daklozen. CBS heeft dat geanalyseerd, we weten het natuurlijk niet exact of precies. Kijk maar: " Eind 2016 waren er naar schatting meer dan dertigduizend daklozen in Nederland, waaronder ook duizenden jongeren zonder vast dak boven hun hoofd. Hoe komt dat en wat kunnen wij en zij daar aan doen? Daarover aan de telefoon Marleen van der Kolk van de stichting Zwerfjongeren Nederland." Dit is een bericht van NU.nl een nieuwssite en doorgaans wel betrouwbaar en objectief.
Het gaat om mensen met pech, ongeluk en het onvermogen tot goede en veilige sociale relaties. De gegevens zijn van CBS en de staatssecretaris Paul Blokhuis gaat er iets aan doen, heeft ie gezegd. Maar hoe?
Meestal schiet de hulp tekort is niet adequaat en ontstaan schulden en de school wordt niet meer bezocht, een uitzichtloos bestaan.
Even opgezocht wie die Paul Blokhuis is:
Paul Blokhuis

Algemene informatie
Volledige naam
Paulus Blokhuis
Geboren
14 november 1963
Geboorteplaats
Zuidhorn
Functie
Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Sinds
26 oktober 2017
Partij
CU
Religie
Nederlands Gereformeerd
Titulatuur
drs.
Politieke functies
1988-1993
Voorzitter RPF-jongeren
2003-2006
Lid Provinciale Staten van Gelderland
2006-2017
Wethouder in Apeldoorn
2010
Gemeenteraadslid in Apeldoorn
2017-heden
Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Parlement & Politiek - biografie
Portaal
Politiek
Nederland
Paulus (Paul) Blokhuis (Zuidhorn, 14 november 1963) is een Nederlands politicus van de ChristenUnie (CU). Sinds 26 oktober 2017 is hij staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het kabinet-Rutte III.
Hij was van 2003 tot en met 2006 Statenlid in de provincie Gelderland en was daarna van 2006 tot en met 2017 (met een onderbreking van drie weken in maart 2012) wethouder in de gemeente Apeldoorn.

De bedoelingen zijn goed, nu nog het resultaat. Paul op twitter : " In ons land zijn 12.400 jongeren die zwerven. Met deze #zwerfsteen vraag ik aandacht voor hun situatie en ik wil die ook verbeteren. Daarom start ik in 2019 het Actieprogramma Zwerfjongeren, gericht op praktische hulp om zwerfjongeren uit de problemen te krijgen." #begrotingvws
hagenaars
 

Re: Maatschappelijke verhoudingen.

Berichtdoor hagenaars » vr 28 dec 2018, 03:28

Laten we het over de middengroepen hebben in onze Europese samenlevingen. Iemand ( Een nadere toelichting is te lezen op de site Harde Woorden: De kloof – een openbare nieuwjaarswens ) had in Trouw gelezen dat die groepen aan het verdwijnen waren 1), de kloof tussen hoog ( de elite.) en laag (Het gewone volk.) zou steeds groter worden. En diepe en wijde kloof dus.
Omdat het een berichtje betrof dat als kerst en nieuwjaarsgroet verpakt was, heb daar toen direct kort op gereageerd en dit verdwijnen grote onzin genoemd. De middengroepen, traditioneel afhankelijk van hun verdiencapaciteit, nemen in aantal en grootte juist toe. Niemand die meer op hen neerkijkt, hun positie is via de nationale parlementen veilig gesteld en in die parlementen tientallen politieke partijen die zeggen voor hun belangen op te komen. Van christendemocraat tot verschillende soorten min of meer radicale democraten staan dagelijks pal voor hun belangen.
Geen zorgen voor de democratie, zoals Herman Tjeenk Willink het onlangs in een klein boekje uitdrukte 2)

1) Het meest duidelijk verwoord door Christophe Guilluy in een artikel in Trouw ( 11 november 2018.)
2) Herman-Tjeenk-Willink, Groter denken, kleiner doen. -De-roep-om-een-snelle-oplossing-is-vals- Uitgeverij Prometheus.
hagenaars
 


Keer terug naar Politiek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast