Bolkenstein en Palestina.

Bolkenstein en Palestina.

Berichtdoor hagenaars » zo 26 jan 2014, 08:13

Frits B. schreef een compleet stuk in NRC Handelsblad op 18 januari. De conclusie: Het Westen laat zich ringeloren door Arabische propaganda tegen Israel.
Het spreekt vanzelf dat daar reactie op komt. Ik laat dat verder hier onbesproken. Toch wil ik uit die reacties een onderwerp even boven tafel halen.
Het gaat dan om het bestaan van een Joodse staat, dat is een staat waar Joden geen minderheid zijn, of op de vlucht, maar waar zij de macht vormen. Een staat voor Joden en door Joden geleid. Dus niet een Palestijnse staat waar Joden een minderheid vormen, maar een soevereine nationale eenheid. Het spreekt vanzelf dat die staat democratisch moet zijn en blijven en in vrede met zijn buren moet leven
Dat is het uitgangspunt al meer dan honderd jaar. Het was een ideaal, tot Herzl zijn meesterwerk schreef.
Bron: Nicolaos van Dam. Bolkenstein zit fout, het Westen laat zich door Israël gijzelen. NRC Handelsblad vrijdag 24 januari. Pagina 16 Opinie.
Nota bene, bovenstaande auteur stelt dat uitgangspunt ter discussie.
hagenaars
 

Re: Bolkenstein en Palestina.

Berichtdoor David Bakker » wo 19 feb 2014, 13:55

Wist je dat onze Belgische vriend Stijn een Palestijnenvriend is: Zoals je op zijn site kan lezen: http://stijnbruers.wordpress.com/about/ zette hij zich in voor: http://www.palestinasolidariteit.be/con ... g-lap-2013 en steunt hij de actie boycot Israel.

Dus je weet wat voor vlees je in de kuip hebt.
David Bakker
Beheerder
 
Berichten: 1012
Geregistreerd: ma 28 nov 2011, 00:35

Re: Bolkenstein en Palestina.

Berichtdoor hagenaars » wo 19 feb 2014, 19:05

Een verward betoog, sommige mensen lopen met hun vlag, hun toeter en hun leuze ( Corry Vonk en Wim Kan. Eind 1939 vertrok het ABC-cabaret op tournee naar Nederlands-Indië. Doordat Duitsland Nederland binnenviel, konden de Kans niet terugkeren. Terwijl ze in Nederlands-Indië bleven, viel Japan de kolonie binnen. Daarop verdwenen beiden in een Japans concentratiekamp. Jarenlang zouden ze elkaar niet zien.Kan kwam uiteindelijk terecht in een krijgsgevangenkamp bij de Birmaspoorweg. Hij kreeg een relatief beschermde positie, waardoor hij minder hoefde te werken dan de doorsnee krijgsgevangene. De ellende van zijn verblijf in Birma verwerkte Kan na de oorlog in zijn optredens. Zo schreef hij voor een optreden op een reünie van Indische kampgevangenen in 1967 de zogenaamde Hirohito-hitparade.) altijd aan de verkeerde kant van de politieke muur...Tragisch is dat.
hagenaars
 

Re: Bolkenstein en Palestina.

Berichtdoor Naskatew » di 15 maart 2016, 08:26

Quin regal seriós, és molt beneficiós per a moltes persones.
บาคาร่าออนไลน์
Naskatew
 
Berichten: 10
Geregistreerd: ma 21 sep 2015, 09:16

Re: Bolkenstein en Palestina.

Berichtdoor hagenaars » wo 15 jun 2016, 05:14

op zoek naar vrijwillige vertalers. Meld je aan!
hagenaars
 


Keer terug naar Dossier Palestina

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast