Horror in Parijs

Horror in Parijs

Berichtdoor Cicerodefilosoof » za 14 nov 2015, 13:46

Het kromzwaard van IS heeft op 13 november 2015 - iets meer dan tien maanden na de aanslag op Charlie Hebdo - wederom voor een gruwelijke slachting in de Franse hoofdstad gezorgd. Parijs, bakermat van de vrijheid die wij vandaag de dag in het westen genieten, verkeert in angst. Mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers en nabestaanden.

Terrorisme is vreselijk, het moet ten alle tijden bedwongen worden en men kan de daders niet hard genoeg vergelden. Toch schrik ik van bepaalde reacties. ‘Minister-President Rutte ik zeg u: sluit de Nederlandse grenzen. Nu! Bescherm de Nederlandse bevolking. Hou op met wegkijken en ontkennen’. Voorgaande citaat betrof een tweet van Wilders die hij plaatste op zijn persoonlijke pagina, een aantal uur na de aanslagen. Hoofdschuddend lees ik de tweet en ik realiseer: waar kadavers liggen, zweven gieren.

IS pleegt deze aanslagen met twee doelen: angst aanjagen en verdeeldheid teweegbrengen. De fundamentalistische moslims haten onze verworven vrijheden en trachten deze om zeep te helpen. En dat lukt ze aardig. Want tja, wanneer wij uit paniek voor handlangers van het kwaad onze grenzen sluiten en strengere controles gaan houden, spelen we de terroristen dan niet in de kaart? Ik weet wel zeker. Handelen uit paniek zal ons alleen maar in de vingers snijden. Moslims en vluchtelingen de schuld geven van deze aanslagen gaat - de door de terroristen beoogde - verdeeldheid tot gevolg hebben. Begrijp me niet verkeerd, de kwaadaardige uitwassen van de Islam moeten uitgeroeid worden. De manier waarop vergt discussie.

Graag uw mening hierover
Cicerodefilosoof
 
Berichten: 1
Geregistreerd: za 14 nov 2015, 13:44

Re: Horror in Parijs

Berichtdoor hagenaars » za 14 nov 2015, 17:07

U hebt gelijk, het gebeurde is een horror. En de daders zijn gestraft, ze leven niet meer. Nu nog de handlangers te pakken zien te krijgen.
De vraag is, wat doen wij fout? Waarom worden wij gehaat? We zijn vredelievend, onze diplomaten proberen vrede te stichten en waar oorlog is te bemiddelen. Dit is een belangrijke vraag want als je geen antwoord weet dan kun je geen beleid ontwikkelen. Wilders is een oude zeur, natuurlijk kunnen wij de grenzen niet sluiten, al zouden we het willen en dat is gelukkig niet het geval.
Ik ben benieuwd waar de Kamer mee komt...
hagenaars
 

Re: Horror in Parijs

Berichtdoor David Bakker » za 14 nov 2015, 18:36

hagenaars schreef:We zijn vredelievend


O ja? Gooien wij geen bommen. Bommen gooien - ook al is het in Verweggistan - is geen vrijblijvende aangelegenheid. Dat is nu wel gebleken.
David Bakker
Beheerder
 
Berichten: 1004
Geregistreerd: ma 28 nov 2011, 00:35

Re: Horror in Parijs

Berichtdoor hagenaars » zo 15 nov 2015, 04:17

Wat is nu gebleken, dat is de vraag. De zogenaamde Islamitische Staat, pleegt genocide, vertoont moord en doodslag op de T.V. In Parijs wordt een aanval uitgevoerd en dat is niet de eerste keer. Het is onze plicht onschuldige mensen tegen dit soort oorlogsdaden te beschermen. Een vredelievende actie. Vrede is namelijk het doel, de oorlogshandelingen te beperken.

Je hebt gelijk het is natuurlijk niet vrijblijvend.
hagenaars
 


Keer terug naar Actualiteit

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 1 gast

cron