Trump versus Clinton

hagenaars

Re: Trump versus Clinton

Bericht door hagenaars »

Je hebt van die mensen die denken dat Rusland best wel o.k. is...Voor diegenen geef ik de kop van Het Parool van vandaag:

"In Oost Europa geen steun voor hiv-patiënt". Onderkop "Slachtoffers gediscrimineerd". En dan de teaser: Hiv is nog lang niet overal onder controle. In Rusland leeft de hiv-epidemie zelfs weer op. Patiënten worden gezien als monsters …..
hagenaars

Re: Trump versus Clinton

Bericht door hagenaars »

Ik hoop maar dat Dan Coats een leuke hobby of een rijk geestesleven heeft. De kans is namelijk groot dat hij binnenkort wat vaker thuis zal zitten...


WASHINGTON (ANP) - Het hoofd van de Amerikaanse inlichtingendiensten Dan Coats heeft gezegd dat zijn eerste reactie donderdag op het nieuws dat president Donald Trump een tweede topontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin wil houden in het najaar ,,niet zo handig was''.
,,Maar het was geenszins mijn bedoeling om president Donald Trump respectloos te bejegenen over het nieuws van een tweede geplande topontmoeting van Trump."
hagenaars

Re: Trump versus Clinton

Bericht door hagenaars »

Intussen is er een bloedig politiek gevecht van iedereen, behalve zijn kiezers! met Donald Trump gaande over allerhande slechts, Donald Trump lijkt zich hiervan echter weinig tot niets aan te trekken en haalt de banden met zowel Europa als Rusland stevig aan...Goed werk.
hagenaars

Re: Trump versus Clinton

Bericht door hagenaars »

Trump blijft zeker van zijn zaak: hij sloot een goede deal (maakte een goede afspraak) met de Noord Koreaanse leiding. Iets om trots om op te zijn. Maar dat vinden zijn tegenstanders natuurlijk niet. Wie moet ik nu geloven?

Ik houd het er op dat Trump een prima transactie sloot...Maar of daar nu zonder meer de wereldvrede mee is bereikt?
Nee, dat niet, maar dat zegt ook niemand....

Kijk maar: Bericht van ANP. " Noord-Korea maakt zich ernstige zorgen over de houding van de Verenigde Staten tegenover het bewind in Pyongyang. Minister van Buitenlandse Zaken Ri Yong-Ho noemde het zaterdag alarmerend dat de Verenigde Staten 'steeds harder roepen dat de internationale sancties tegen Noord-Korea moeten worden gehandhaafd'…." Diplomatie!
hagenaars

Re: Trump versus Clinton

Bericht door hagenaars »

Nog een succesje voor Trump. In mijn ochtendblad (Het F.D. dd. 6 aug. pagina een.) het goede nieuws voor Trump, zijn belastingplan werkt. Er zijn in het eerste kwartaal voor 70 miljard minder investeringen via Nederland gegaan. Nederland raakt verlost van zijn slechte imago als belastingparadijs en er komen veel meer investeringen door kapitaal in de V.S. zelf.
Wel sneu voor de brievenbus firma's op de Zuidas.
David Bakker
Beheerder
Berichten: 1337
Lid geworden op: ma 28 nov 2011, 00:35

Re: Trump versus Clinton

Bericht door David Bakker »

Onder het presidentschap van Obama werden de banken met belastinggeld gered. Obama strijkt thans tonnen op voor lezingen voor banken. En oud-Obama-medewerkers krijgen allerlei lucratieve baantjes bij banken aangeboden. Hoe zullen we dit duiden? Corruptie? Lijkt me een prima term. https://www.youtube.com/watch?v=nf_ubSj ... outu.be&a=
hagenaars

Re: Trump versus Clinton

Bericht door hagenaars »

Nee, Bakker, het houden van een lezing en daar voor betaald worden is geen corruptie. Toehoorders betalen voor dergelijke lezingen, elke politicus in de USA doet dit...
Ook het vinden van vast werk is geen corruptie, dus nee...Corruptie ontstaat als iemand zich laat betalen voor een dienst.

Corruptie is het politieke, sociale of economische verschijnsel waarbij iemand in een machtspositie deze misbruikt teneinde zichzelf of anderen ongeoorloofde gunsten te verlenen, in het laatste geval vaak in ruil voor wederdiensten of als vriendendienst.
David Bakker
Beheerder
Berichten: 1337
Lid geworden op: ma 28 nov 2011, 00:35

Re: Trump versus Clinton

Bericht door David Bakker »

Het boek 'Listen, Liberal. Or, what ever happened to the party of the people?' van Thomas Frank lijkt me interessant.

Een reviewer schrijft op: https://www.bol.com/nl/f/listen-liberal ... lsrc=aw.ds

"Thomas Frank laat meer zien dan alleen de verandering die in de Democratische Partij van de Verenigde Staten van Amerika sinds de jaren van president Roosevelt in 1932-1945). Hij schetst overtuigend hoe de partij haar focus verlegd van werkenden die begin jaren dertig gedupeerd werden door de crisis naar(sinds begin jaren '70 McGovern)een opkomende klasse van professionals, dat wil zeggen degenen die een studiediploma hebben, het liefst van universiteiten als Harvard, Princeton enz. Bij die professionals horen bijvoorbeeld de bankiers (verantwoordelijk voor de crisis in 2008) en zeer succesvolle ondernemers uit Sillicon Valley. De partij stelt zich steeds meer op het standpunt dat alleen door hen de Amerikaanse economie kan groeien. Dat gebeurt bijvoorbeeld door Bill en Hillary Clinton, maar ook door Barack Obama. Het ruim baan maken voor deze professionals houdt ook in het als onvermijdelijk houden van steeds grotere inkomensverschillen tussen bevolkingsgroepen en massale werkloosheid onder lager opgeleiden. Intussen redeneert men bij de Democratische Partij dat de lager opgeleiden toch wel op de Democraten zullen stemmen.

Het is opvallend dat het boek is geschreven voor de verkiezing van D. Trump als president. Het geeft een heel goede verklaring voor de nederlaag van Hillary Clinton en voor de wanhopige keuze van veel mensen uit de werkende en werkloze middenklasse voor een merkwaardige Republikeinse Miljardair als D. Trump.

Thomas Frank is zeer goed ingevoerd in de politieke geschiedenis van de Verenigde Staten sinds de jaren dertig. Hij laat met een eindeloze hoeveelheid voorbeelden zien hoe de veranderingen hebben plaatsgevonden en hoe slecht ze zijn voor het ene deel van de bevolking en hoe prettig voor het andere deel. Hij laat daarbij ook zien dat veel door de professionals geïntroduceerde vernieuwingen, zoals Uber en AirBnB, eigenlijk niets nieuws produceren, maar vooral een ondermijning zijn van de rechten van degenen die in de branches hun boterham verdienen en ook een ondermijning van bijvoorbeeld veiligheidsvoorschriften.

Je kunt daaraan nog toevoegen dat iedere nationale overheid, zelfs die van de VS, tegenwoordig de druk voelt die de globalisering van de economie met zich brengt. De soevereiniteit van een nationale regering op economisch gebied wordt zo erg beperkt dat grote groepen van bevolking verkiezingen gaan zien als een farce in plaats van een mogelijkheid de eigen toekomst te bepalen. Thomas Frank laat zeer concreet zien hoe dit de afgelopen decennia in de VS is gelopen. Hij blijft daarbij optimistisch in de zin dat hij meent dat een nationale overheid de economie wel kan sturen door zoals Roosevelt met veel lef ingrepen te doen en ook te experimenteren."
hagenaars

Re: Trump versus Clinton

Bericht door hagenaars »

De democratische partij bestaat uit vele fracties " Gezien de omvang van de partij en het feit dat de VS een de facto tweepartijenstelsel kent is het niet verwonderlijk dat de Democratische Partij geen ideologische eenheid vormt. De partij is verdeeld in diverse fracties, variërend van sociaal-liberaal tot conservatief. De laatste decennia wordt de partij gedomineerd door centrum- en sociaal-liberaalgerichte politici. In de Verenigde Staten wordt de Democratische Partij veelal aangeduid als Liberal Democrats (Liberale Democraten). Naast de Liberal Democrats zijn er ook Progressive Democrats (Progressieve Democraten) die zich aan de linkerkant van het politieke spectrum bevinden. De Democratische Partij kent echter ook fracties die politiek meer in het midden of rechts van het midden staan. De groep die zich ziet als centrum-rechts worden Conservative Democrats (Conservatieve Democraten) genoemd." (Wikipedia)
hagenaars

Re: Trump versus Clinton

Bericht door hagenaars »

Wat Frank niet onderkent, is dat Hillary de popular vote ruimschoots won.

In the final count, Hillary Clinton's lead in the popular vote of the 2016 presidential election was nearly three million votes. According to the independent, non-partisan Cook Political Report, Clinton's final tally came in at 65,844,610, compared to Donald Trump's 62,979,636, with a difference of 2,864,974.20 dec. 2016
Plaats reactie