Wouter Bos glijdt van de rechte weg

Wouter Bos glijdt van de rechte weg

Berichtdoor Hagenaars1 » vr 08 feb 2013, 08:19

Op de radio was te horen afgelopen zaterdag wat Wouter Bos, een van de initiatiefnemers tot dit kabinet Rutte 2 dat hij bij een tachtigjarige persoon als er een dure operatie aan de orde zou zijn, het standpunt zou innemen: gaat u gezellig een paar keer eten met uw kinderen en kleinkinderen, en zie af van de operatie...Een jonge geldfascist in de dop. (Bedacht moet worden dat deze aardworm adviseert aan ziekenhuizen. Via KPMG.)
Hagenaars1
 

Re: Wouter Bos glijdt van de rechte weg

Berichtdoor David Bakker » vr 08 feb 2013, 08:21

Vind je dat we einde- en uitzichtloos moeten blijven doorbehandelen? Zo ja, op wiens kosten?
David Bakker
Beheerder
 
Berichten: 1012
Geregistreerd: ma 28 nov 2011, 00:35

Re: Wouter Bos glijdt van de rechte weg

Berichtdoor Els » vr 04 okt 2013, 16:26

Mijn moeder is nog nooit naar de dokter geweest, noch naar het ziekenhuis. Maar wel heeft ze altijd betaald. Ze is bijna tachtig en nog gezond en helder. Ondanks haar leeftijd doet ze bovendien ook nog altijd vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis. Ook onder haar bejaarde vrienden zijn er mensen die vrijwilligerswerk doen voor zorginstellingen en ouderen.

Sommige mensen worden gewoon ouder, en krijgen pas op latere leeftijd te kampen met ouderdomsproblemen. Het zal een gotspe zijn als ze weg wordt gestuurd omdat ze te oud is als ze op hoge leeftijd ook eens aanspraak gaat maken op dat stelsel dat ze altijd mee heeft helpen onderhouden. Er worden miljarden verdiend in bepaalde sectoren van de zorg, de maatschappij mag zich scheel betalen om de kosten op te brengen, en als je als oudere dan eindelijk niet meer op je eigen benen kan staan en dus mag gaan profiteren van dit het door jou mede opgebouwde solidariteitsstelsel, dan krijg je te horen: jammer, je bent te oud. We gaan geen geld weggooien naar zieke bejaarden dat je ook naar het management, de specialisten, de farmaceutische maffia en hun octrooienstelsel kan brengen.

Mijn vader kreeg trouwens ook opeens te horen dat hij was 'uitbehandeld', en hij werd gewoon niet meer behandeld, terwijl hij dus wel ziek en ellendig was. Natuurlijk ben je op een gegeven moment uitbehandeld, maar dan moet er toch minstens een humaan vervolgtraject worden georganiseerd, in plaats van mensen te dumpen in een hospice.

Een ernstig gestoorde sector als je het mij vraagt. Juist als mensen aan het einde van hun leven staan heb je een humane zorg nodig. Als de kosten niet meer op te brengen stel ik voor dat eerst de graaiers die hun tonnen, miljoenen en miljarden zitten op te potten via ons zorgstelsel maar eens op de achterste rij gaan zitten. Of beter nog, gewoon als flexwerker op de werkvloer hun handen uit de mouwen steken. Zowiezo hoef je van veelverdieners geen menselijkheid te verwachten, ze denken er alleen maar aan hoe ze hun inkomen kunnen verhogen. Stel je toch eens voor zeg dat al dat geld naar zieke bejaarden.

De zorg zou een stuk betaalbaarder en menselijker worden als je geen hoge inkomens meer zou toestaan in alle zorgsectoren. Daar komen alleen maar narcisten op af die hun eigen inkomen en status willen verhogen. Ze doen alleen maar medische opleidingen om later goed te kunnen verdienen. De staat betaalt hun opleidingen, dan kan de burger er ook van profiteren in plaats van zijzelf. Gewoon alles modaal in de zorg, management er helemaal uit, en hoppa, vele problemen opgelost.
Els
 
Berichten: 2
Geregistreerd: vr 27 apr 2012, 14:35

Re: Wouter Bos glijdt van de rechte weg

Berichtdoor hagenaars » za 05 okt 2013, 00:16

Ik ben het zeker met het eerste deel van je heldere betoog van harte eens. Het systeem is gebouwd op solidariteit en verzekering. Gelukkig heeft Mw. Schippers nu definitief besloten dat ook dure zorg een recht is.

Maar dan: vraag en aanbod. Een arts of manager verdient meer dan een verpleeghulp. Dat is duidelijk. Het gaat daarbij niet meer om solidariteit maar om kwaliteit en aanbod. Gaat een top specialist in Soudan werken dan zijn we onze centen kwijt. Dat lijkt mij geen goed plan. Marktwerking.
hagenaars
 

Re: Wouter Bos glijdt van de rechte weg

Berichtdoor Naskatew » za 11 jun 2016, 04:19

vrijwilligerswerk doen voor zorginstellingen en ouderen.


สมัครคาสิโน
Naskatew
 
Berichten: 10
Geregistreerd: ma 21 sep 2015, 09:16

Re: Wouter Bos glijdt van de rechte weg

Berichtdoor hagenaars » zo 12 jun 2016, 16:37

Het is niet helemaal duidelijk wat u bedoelt, kunt u iets meer vertellen?
hagenaars
 

Re: Wouter Bos glijdt van de rechte weg

Berichtdoor hagenaars » zo 12 jun 2016, 21:02

@ David Bakker, wel een beetje laat, sorry, nee natuurlijk niet. 1.We zijn verzekerd. Dat is het uitgangspunt, de verzekeraar betaalt. 2. Tussen patiënt en dokter is in zo'n geval een goed gesprek nodig. De patiënt beslist, de dokter adviseert. Als het gesprek niet helpt dan kan ook de dokter een second opinion vragen...Mijn gevoel zegt dat je er dan altijd uitkomt. 3. Bij Humanitas hadden we de gewoonte care boven cure te stellen. 4.Zinloos medisch handelen komt helaas veel te vaak voor.
hagenaars
 


Keer terug naar Ethische kwesties

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron