Europa gered door de leden van de SPD.

Europa gered door de leden van de SPD.

Berichtdoor hagenaars » zo 04 maart 2018, 10:50

Geen vraagteken achter deze zin. Als de SPD leden anders hadden gestemd dan was de toekomst van Europa zonder een stabiel kabinet in Duitsland en met het gehakkel vanuit Groot Brittannië op de achtergrond, in handen gevallen van harde werkers als Rutte en Timmermans...Mensen zonder greep op het politieke.
hagenaars
 

Re: Europa gered door de leden van de SPD.

Berichtdoor hagenaars » ma 18 jun 2018, 07:32

Maar na drie maanden rust heeft Angela Merkel nu herrie in de tent met haar politieke vriend en tegenstander. Ik denk dat Seehofer gelijk heeft, regels zijn regels, maar uitzonderingen zijn altijd mogelijk. Kijken hoe zij deze knoop ontwarren.

ANP: "Vandaag wordt een zware dag voor Angela Merkel. Als haar minister van Binnenlandse Zaken zoals aangekondigd vluchtelingen begint tegen te houden aan de grens, kan de bondskanselier niet anders dan hem ontslaan. In dat geval heeft haar regering geen meerderheid meer.
Horst Seehofer - net als Merkel een christendemocraat, nota bene - zegt dat hij alle vluchtelingen die al in een ander Europees land geregistreerd zijn, zal onderscheppen en terugsturen. Merkel is ronduit tegen. Zij stuurt aan op overleg over het migratiedossier met haar Europese collega’s. Als Seehofer zijn wil doordrijft, zal hij zo goed als zeker ontslagen worden."
hagenaars
 

Re: Europa gered door de leden van de SPD.

Berichtdoor hagenaars » ma 12 nov 2018, 06:51

In Duitsland wordt overal het bed opgeschut, een goede zaak.

BERLIJN (ANP/RTR/DPA) - De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer wil zijn politieke carrière beëindigen. Aan de leden van zijn Beierse conservatieve partij heeft Seehofer laten weten dat hij wil aftreden als partijvoorzitter. Hij wil ook zijn ministerschap opgeven, meldden verschillende Duitse media zondag.
Onder Seehofer behaalde de Christelijke Sociale Unie (CSU), de Beierse bondgenoten van bondskanselier Angela Merkel, hun slechtste resultaat sinds 1950 in de verkiezingen van vorige maand.
hagenaars
 


Keer terug naar Europa

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron