Groot Brittannië.

Groot Brittannië.

Berichtdoor hagenaars » zo 07 jan 2018, 06:12

Ik denk dat Theresa May de crisis rond haar persoon heeft overwonnen. Het ANP meldt:

" Minstens zes regeringsleden zullen worden vervangen, zegt The Sunday Times. May wil dat haar regering meer de ''moderne en diverse'' samenleving weerspiegelt. Door vrouwelijke en gekleurde politici, die veelal ook jonger zijn, aan te stellen wil ze afraken van het "blanke, mannelijke en oude" imago van de Conservatieve Partij.
May zal onder meer een nieuwe 'First Secretary of State' benoemen. Dat is in de praktijk de vicepremier, die Damien Green moet vervangen. Die moest op 20 december opstappen omdat hij gelogen had over pornografisch materiaal op zijn computer.
Op de meest belangrijke posten, die van Buitenlandse Zaken, Binnenlandse Zaken, Financiën en Brexit komen waarschijnlijk geen veranderingen. Buitenlandminister Boris Johnson blijft op zijn post, net als de ministers van Binnenlandse Zaken Amber Rudd, Financiën Philip Hammond en Brexit David Davis."

Dit betekent dat de tweede fase van de Brexit onderhandelingen nu vol gas kunnen gaan. Tot de volgende crisis natuurlijk.
hagenaars
 

Re: Groot Brittannië.

Berichtdoor hagenaars » do 01 feb 2018, 06:09

Grappig, inmiddels kwam er een objectief ministerieel rapport vrij, gelekt natuurlijk, waarin zonneklaar wordt aangetoond dat de Brexit de Britten in welk scenario dan ook, scheppen met geld gaat kosten. Economische krimp van 8 procent, de komende vijftien jaar, maar het kan ook meer worden...(Voor zover economen echt vijftien jaar vooruit kunnen kijken en dan iets aan kunnen tonen, natuurlijk.)

Het F.D. 31 januari pagina 2 en Commentaar, het hoofdartikel.
hagenaars
 

Re: Groot Brittannië.

Berichtdoor hagenaars » wo 12 sep 2018, 08:53

Er zijn nu nog drie opties open, met May of zonder May. Daarvoor (Voor het aftreden van May) zijn mogelijk wel voldoende conservatieven maar geen aanvaardbare kandidaat om haar op te volgen. Dan is er dus de optie met May, de zachte Brexit. En ten slotte een extra referendum. Drie opties, best spannend.
hagenaars
 

Re: Groot Brittannië.

Berichtdoor hagenaars » wo 12 sep 2018, 16:14

Nog een maand te gaan en bedenkt wel, als beide partijen het willen, is er altijd uitstel van executie mogelijk.
hagenaars
 

Re: Groot Brittannië.

Berichtdoor hagenaars » za 29 sep 2018, 04:56

Op Internet een boeiend artikel van Adam Bienkov uit de Business Insider. De komende vergadering van de Conservatieven gaat niet over die partij zozeer, als wel over de toekomst van de Unie, kijk maar. Boris Johnson publiceerde vrijdag in de Britse krant The Telegraph een artikel van 4.600 woorden dat volgens hem een “6-puntenplan” is voor de Brexit.

De voormalige minister van Buitenlandse Zaken en fervente Brexiteer probeert hiermee druk te zetten op premier Theresa May in de aanloop naar de bijeenkomst dit weekend van de Conservatieve partij.
hagenaars
 

Re: Groot Brittannië.

Berichtdoor hagenaars » do 04 okt 2018, 04:51

Theresa May heeft in een meesterlijke speech van een uur de aanval op haar beleid met succes neergeslagen. Boris staat in de hoek. Maar de verdeeldheid met de Unie en die met groepen in haar partij blijft natuurlijk. Ten strijde...
hagenaars
 

Re: Groot Brittannië.

Berichtdoor hagenaars » zo 04 nov 2018, 07:55

Ik zie nog een kleine kans het slechte besluit om uit de Unie te stappen, terug te draaien....

Vijftig prominente zakenlieden roepen de Britse regering op tot het houden van een nieuw referendum over de voorwaarden van het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie.
Dat doen ze in een brief die de krant The Sunday Times zondag publiceert, zo melden Britse media, waaronder de BBC.
In de oproep staat te lezen dat er een nieuwe openbare stemming zou moeten worden gehouden over de definitieve voorwaarden voor het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie.
hagenaars
 

Re: Groot Brittannië.

Berichtdoor fred neerhoff » zo 04 nov 2018, 15:30

Grappig hoe een neo-liberaal als jij zijn ware anti-democratische gezicht toont: alles voor de vrije markt (lees: het groot-kapitaal), wat de maatschappelijke kosten ook zijn.
fred neerhoff
 
Berichten: 3942
Geregistreerd: di 13 dec 2011, 09:55

Re: Groot Brittannië.

Berichtdoor hagenaars » zo 04 nov 2018, 17:06

Ik ben tegen de Brexit, die voor Het Verenigd Koninkrijk, noch voor de Unie enig voordeel biedt. Dat is toch een democratisch standpunt , mag ik hopen?

Ik breng nog even de uitslag onder de aandacht.Even na 08.00 uur waren alle stemmen geteld. Het 'vertrek'-kamp kwam uiteindelijk uit op 51,9 procent. Ruim 17,4 miljoen mensen stemden voor een brexit. Het 'bremain'-kamp kwam met 16,1 miljoen stemmen uit op 48,1 procent. De opkomst lag op 72,2 procent.

Nu we veel meer weten is er alle reden opnieuw het volk te raadplegen, toch?
Laatst bijgewerkt door hagenaars op ma 15 jul 2019, 09:35, in totaal 1 keer bewerkt.
hagenaars
 

Re: Groot Brittannië.

Berichtdoor hagenaars » ma 15 jul 2019, 09:33

Gaat het Britse volk opnieuw naar de stembus? Dat is moeilijk te zeggen, The House of Commons is geen makkelijke partij, wie er ook prime minister zal worden. De nieuwe regering heeft trouwens weinig tijd. Tot 23 oktober om precies te zijn. Dus de toekomst van de EU is ongewis, want met of zonder Groot Brittannië...
hagenaars
 

Volgende

Keer terug naar Europa

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron