Grenzen verleggen.

Grenzen verleggen.

Berichtdoor hagenaars » zo 07 jan 2018, 05:55

Haha. De Nederlandse grens is verlegd tot in België. Voerden landen in Europa vroeger wel oorlog over een stukje grond, nu gaat het anders. Deze week is Nederland een goede 16 hectaren groter geworden door de annexatie van het Presqu'île d'Eijsden. Bron: Het Parool 5 januari pagina 7. "Die Belgen weten wat ze weggeven."
hagenaars
 

Re: Grenzen verleggen.

Berichtdoor hagenaars » vr 18 mei 2018, 09:18

Europa is een groei diamant. Nu staan in totaal vier landen na Albanië en Macedonië klaar om lid te worden. Het gaat om Servië, Montenegro, Bosnië Herzegovina en Kosovo. Het gaat natuurlijk niet zomaar. Landen moeten aan een aantal voorwaarden voldoen om lid te worden van de Unie: de Kopenhagen-criteria . Een toekomstig lid moet bijvoorbeeld een democratische regering hebben, waar goed wordt omgegaan met mensenrechten. Ook moeten minderheden worden beschermd en moet de economie goed functioneren. Tot slot moeten nieuwe lidstaten de Europese regels overnemen.

Het is een uitstekend idee van de Europese Commissie om dit proces krachtig verder te helpen, ondanks de conservatieve behoudzucht die hier en daar, ook in ons kikkerlandje de kop opsteekt. Nota bene, zie ook www.Europa Nu. (Beleid uitbreiding Europese Unie - Europa Nu.)
hagenaars
 


Keer terug naar Europa

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron