Hallo, dictator.

Hallo, dictator.

Berichtdoor hagenaars » ma 10 aug 2015, 11:16

Victor Orbán is de minister president van Hongarije.Net als Donald Trump in de Verenigde Staten drijft hij op zijn onbeschofte optreden, dat hij volkomen onterecht "politiek incorrect" noemt. Politiek incorrect is iemand die zijn eigen gang gaat en zich weinig wil aantrekken van de z.g. goede zeden. Ik heb het even opgezocht: " Politieke correctheid is een term voor voorzichtig taalgebruik over onderwerpen die politiek gevoelig liggen, om belediging (van met name minderheden) te voorkomen. Kwesties die bijvoorbeeld betrekking hebben op ras, geslacht, religie, seksuele geaardheid of handicap worden door middel van zelfcensuur gefilterd om niemand te benadelen. Politiek correct taalgebruik verandert niet zelden met de tijd. Zo kan 'invalide' in de ene periode een welkom alternatief zijn voor 'kreupel', maar later zelf weer als te hard worden ervaren en langzaamaan worden vervangen door een term als 'mindervalide'.

De term 'politieke correctheid' wordt meestal gebruikt in een pejoratieve zin, vanwege de kritiek dat het om een censuurmiddel zou gaan."

Deze onbeschofte en weinig fatsoenlijke lieden hebben in onze razend snel veranderende wereld de wind mee. Zo wil Orbán de grondwet veranderen. Hij heeft bij decreet daklozen uit de stad vervangen. Hij heeft uitkeringen gekort en natuurlijk, u raadde het al de persvrijheid aan banden gelegd. Hij heeft een debat over de doodstraf op gang gebracht en nu bouwt hij een hek om Hongarije om het land zo te vrijwaren tegen vluchtelingen die via Servië naar Europa willen komen. Gaat het helpen? Ik denk het niet, je kunt een grens niet tegen vluchtelingen sluiten. Het is een mythe, natuurlijk moet er een zekere grensbewaking zijn en moeten vluchtelingen na opvang en registratie aan werk geholpen worden.
Europa heeft een beetje gemord, maar echt optreden tegen Hongarije en zijn minister president is er niet bij. In mijn ochtendblad*) staat dat de politici het maar moeilijk vinden om politici als Donald Trump of Victor Orbán die een meerderheid achter zich zeggen te hebben tot de orde te roepen. Want ondanks alles geniet Orbán en zijn conservatieve partij Fidesz - Hongaarse Burger Partij (Fidesz - Magyar Polgári Párt) nog altijd brede steun in Hongarije. En zo kan Orbán zijn extreemrechtse politiek verder door zetten. Hongarije gaat steeds verder met het isoleren van buitenlanders. Bij het lezen over deze ontwikkeling kwam de gedachte aan Compartimenten van vernietiging; over genocidale regimes en hun daders (2014) van Bram de Swaan bij mij op. Hij beschrijft hoe isolering en uitsluiting op den duur tot geweld kan leiden. We moeten in Europa een beetje oppassen voor het te laat is...

*) Het F.D. dd. 10 augustus pagina 5 Economie en politiek.
hagenaars
 

Re: Hallo, dictator.

Berichtdoor fred neerhoff » ma 10 aug 2015, 16:06

Nu moet je ook weer niet het omgekeerde gaan beweren he?

Het is immers wel degelijk een feit dat vooral in Duitsland en Frankrijk onder het mom van politieke correctheid allerlei politieke hangijzers, zoals immigratie, werkloosheid en opkomend salafisme door het establishment onder het tapijt geschoven worden. Daarmee roepen zo op wat ze zelf misprijzen: wantrouwen jegens de zittende elite.
fred neerhoff
 
Berichten: 3942
Geregistreerd: di 13 dec 2011, 09:55

Re: Hallo, dictator.

Berichtdoor hagenaars » ma 10 aug 2015, 16:17

Ik beweer wat ik beweer, zoals je weet. In Frankrijk probeert de fatsoenlijke elite uit de klauwen van het Front te blijven. Wel logisch lijkt mij.
hagenaars
 

Re: Hallo, dictator.

Berichtdoor fred neerhoff » ma 10 aug 2015, 16:23

Dat Front is de consequentie van wegkijkerij, zoals Wilders dat hier ook is.
fred neerhoff
 
Berichten: 3942
Geregistreerd: di 13 dec 2011, 09:55

Re: Hallo, dictator.

Berichtdoor hagenaars » ma 10 aug 2015, 16:29

Daar verschillen we radicaal van mening, het Front is een nazitroep. Vanaf het begin, je moest de ontstaansgeschiedenis toch eens inzien.
hagenaars
 

Re: Hallo, dictator.

Berichtdoor fred neerhoff » ma 10 aug 2015, 19:45

Sinds 1978 is het Front National vooral een anti-immigratie partij. De partij is tegenstander van immigratie, met name islamitische immigranten uit Noord-Afrika, West-Afrika en het Midden-Oosten.

Drie keer raden waarom de partij in Frankrijk zo populair is.

Wegkijken is een erg domme strategie Hagenaars, je roept er precies mee op wat je zegt te verafschuwen!
fred neerhoff
 
Berichten: 3942
Geregistreerd: di 13 dec 2011, 09:55

Re: Hallo, dictator.

Berichtdoor hagenaars » di 11 aug 2015, 05:28

Als het Front National iets doet dan is het wegkijken, het openlijke racisme ontkennen. Buitenlanders met een Franse nationaliteit molesteren. Het zijn antisemieten en moslimhaters, niets hebben zij gepresteerd. Het Front brengt slechts chaos en onrust. Vooral in het Zuiden.

Ik heb nog wat historisch materiaal opgezocht:

The FN springs from a right-wing tradition in France that dates back to the French Revolution of 1789,[32] and the party rejects both the revolution and its legacy.[33][34] One of the primary progenitors of the party was the Action Française, founded at the end of the 19th century, and its descendants in the Restauration Nationale,[35] a pro-monarchy group that supports the claim of the Count of Paris to the French throne.[36] More recently, the party drew from the Poujadism of the 1950s, which started out as an anti-tax movement without relations to the right-wing, but included among its parliamentary deputies "proto-nationalists" such as Jean-Marie Le Pen.[37]

Another conflict that is part of the party's background was the Algerian War (many frontistes, including Le Pen, were directly involved in the war), and the right-wing dismay over the decision by French President Charles de Gaulle to abandon his promise of holding on to French Algeria.[38] In the 1965 presidential election, Le Pen unsuccessfully attempted to consolidate the right-wing vote around the right-wing presidential candidate Jean-Louis Tixier-Vignancour.[39] During the late 1960s and early 1970s, the French far-right consisted mainly of small extreme movements such as Occident, Groupe Union Défense (GUD), and the Ordre Nouveau (ON).[40]
hagenaars
 

Re: Hallo, dictator.

Berichtdoor fred neerhoff » di 11 aug 2015, 07:18

De oprichter van het Front National is een antisemiet. Het huidige Front National dankt zijn populariteit aan zijn anti-immigratie standpunt.
fred neerhoff
 
Berichten: 3942
Geregistreerd: di 13 dec 2011, 09:55

Re: Hallo, dictator.

Berichtdoor hagenaars » di 11 aug 2015, 08:09

Ik vind dat een beetje een oppervlakkig standpunt. Kijk naar de geschiedenis van deze zwarte bladzijde, het gaat veel verder dan afkeer van buitenlanders.Ik heb hierboven die geschiedenis even kort weergegeven.
hagenaars
 

Re: Hallo, dictator.

Berichtdoor fred neerhoff » di 11 aug 2015, 08:59

Ik kijk naar de feiten. Gesnapt?
fred neerhoff
 
Berichten: 3942
Geregistreerd: di 13 dec 2011, 09:55

Volgende

Keer terug naar Europa

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron