Zo lek als een mandje.

Zo lek als een mandje.

Berichtdoor hagenaars » za 20 jun 2015, 14:38

Harry Belafonte zong het, een spotliedje: There 's a hole in my bucket. Een jongen stelt al maar domme vragen om uiteindelijk uit te komen bij de constatering dat er een gat in zijn emmer zit. De emmer lekt.
Europa treft hetzelfde lot, de buitengrenzen zijn niet dicht, kunnen ook niet dicht. Er zit een gat in de emmer.
De Unie probeert de indruk te wekken dat die grenzen wel dicht kunnen gemaakt, maar het is een dure illusie, hoe duur? In de Groene Amsterdammer deze week een poging van Irene van der Linde om een schatting te maken van de kosten.Als je het leest duizelt het je en dat alles voor niets. Symboolpolitiek, omdat we niet aan de kiezers willen melden dat er een gat in de emmer zit, wen er maar aan. De enige zekerheid is dat de research en ontwikkelingsprogramma' s, de Europese grensbewakingscoördinatie, de grensmuren de grensbewakers, de gedwongen uitzettingen en de mensensmokkelaars vervolgen allemaal niets helpt. Frontex is een bodemloze put, nooit zal het doel gehaald worden. De migranten blijven komen. Is dat erg? Ik denk het niet, toch geloof ik dat we intelligent en eerlijk naar de bevolking moeten blijven proberen de stroom vluchtelingen te beperken. In de wetenschap dat het niet helpt. Het slot van het liedje.
Het slot van het artikel: " en zo houdt de economie van de grensbewaking zichzelf in stand: er is meer geld nodig voor de bewaking om het aantal mensen dat sterft door de bewaking te verminderen."

http://www.groene.nl/
hagenaars
 

Keer terug naar Europa

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron