In memoriam Hans Jansen.

In memoriam Hans Jansen.

Berichtdoor hagenaars » zo 10 mei 2015, 13:46

Hans Jansen was een echte dondersteen, hij hield van kritiek, zuigen op z´n Amsterdams en hij was een goede spreker, zo heeft hij een van de Anton Constandse lezingen verzorgd. Zijn kennis van de Arabische wereld, van de taal en de cultuur was immens. De vrijdenkers konden dat natuurlijk waarderen, ook al was zijn politieke insteek lang niet voor iedereen hetzelfde. Het leverde ook nog een mooie discussie op, waarbij Hans de respondenten op een adequate en doeltreffende wijze weerwoord gaf. Een beetje uit de hoogte maar dat mocht ook wel, niemand is verplicht op zijn of haar knieën te gaan zitten.
Later werd hij criticus en verscheen veel op T.V., ik genoot altijd van zijn snelle debateerstijl. Hij speelde dat weet iedereen een crusiale rol bij het vrijheids van mening debat en zorgde er voor dat Geert Wilders kon blijven zeggen wat hij wilde. En dat hoort zo...

Hij was ook nog politicus zelfs een Europarlementariër, een hoge functie, ik weet niet of de vertaler Hans Jansen met het mooie woord "dobberneger" kwam, maar ik vind dat een politicus zulke mooie worden achter de haag van de tanden moet houden. Natuurlijk was Hans geen racist, daar was hij veel te intelligent voor, maar je moet ook de schijn vermijden.
Naast de vertaling van de Koran zal, denk ik menig boek van deze dwarse geest, die te weinig begreep van het proces van Europese eenwording, voortleven met zijn prachtige boek speciaal voor vrijdenkers geschreven lijkt het wel. Over Het Nut van God.
hagenaars
 

Keer terug naar Europa

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron